Inlägg

Inlägg som plajton har skrivit i forumet
Av plajton

Hittar inte länken för King'sdun Professional Screwdriver hos proshop

Av plajton

Har haft arbetsplatser som erbjudit 2 veckor uppsägning under prövoanställning och sedan 1 månad uppsägning efter det (Ej kollektivavtal), har då sagt att jag skulle vilja ha 1 månad uppsägning under prövoanställning och 2 / 3 månader uppsägning vid tillsvidare

Fråga om de kan tänka sig gå ner till 3 ömsesidig

Av plajton
Skrivet av BrottOchStraff:

För mig hjälpte det att detoxa lite från dopamin-knarkandet för att kunna fokusera och njuta av ett spel igen. Det gick så långt så jag inte klarade av att spela spel för de va för långsamt. Detta efter att ha scrollat reels i månader eller youtube.

Spel kräver ju en motprestation för att man ska få belöningen. Vilket inte TikTok och annat skräp gör. Jag märkte att jag inte alls kunde fokusera på samma sätt som förr tex kan ju ett single player spel ta flera timmar innan man kommit in i det, vilket aldrig var nått problem förr, men när det var som värst fick jag känslan av att det var ”för jobbigt” att spela.

Sen har min spelsmak förändrats markant. Har alltid gillat story drivna spel. Men också spelet mycket FPS pvp. Nu orkar jag inte riktigt med multiplayer spel men story drivna spel är fortfarande väldigt givande. Gillade Alan Wake 2 nu senast otroligt mycket.

Nu jobbar jag på att få tillbaka samma tålamod som jag hade som barn när jag spelade Ocarina of Time utan guide och försökte hitta allt som fanns att hitta i spelet. Kunde gå timmar av att man bara sprang runt planlöst för man visste inte vad man behövde göra Nu börjar man googla så fort det tar mer än 30 sekunder att fatta vad som förväntas.

F.ö. TikTok, FB reels, insta reels, youtube shorts m.m är blockade på min telefon nu förtiden.

"Nu jobbar jag på att få tillbaka samma tålamod som jag hade som barn när jag spelade Ocarina of Time utan guide och försökte hitta allt som fanns att hitta i spelet. Kunde gå timmar av att man bara sprang runt planlöst för man visste inte vad man behövde göra Nu börjar man googla så fort det tar mer än 30 sekunder att fatta vad som förväntas."

Skulle inte säga att detta har något med dopaminkickar att göra, vi var små barn som utvecklades av att lösa dessa komplexa problem (för barn) samt att detta var nya äventyr som vi inte upplevt ännu. Det var helt enkelt utmanande att lösa dessa problem.

Idag har du vuxit upp och redan förstått hur datorspel är uppbyggda, visst du kan hitta spel som fortfarande kan vara utmanande att lösa men du vet om hur spelen är uppbyggda och du vet om att när du väl löst problemen och kommit till målet och slutfört spelet så finns det inte så mycket mer (Tråkigt). När du var ett barn visste du ju inte vad som skulle hända när du väl kommit vidare i spelet (därav incitiament till varför man också ville fortsätta och utvecklas)

Vad man som vuxen skulle behöva ersätta detta med är ju helt andra hobbys med nya utmaningar och mål (oftast något som kan generera pengar då man kan använda det till mycket i ett form av "end-goal" i verkliga livet). Kan lova att du kommer hitta fokus i det projektet du väljer oavsett hur mycket youtube och tiktok du konsumerar

Av plajton

Det du upplever är verkligen helt normalt. Det är väl ändå väldigt enkelt förklarat, du har "klarat av" allt det datorspel kan uppnå. Nästa nivå för att ta det vidare hade varit att tävla i esport som proffs (För att konstant utvecklas i ett lag med pengar involverat och ta det som ett jobb) alternativt en influencer med samma mindset att det är ett jobb.

Datorspel är inte utvecklade för att konstant ge oss nya utmaningar, spelen är iaf i dagsläget utformade för att lära sig grunderna, bemästra dem och sedan vinna över olika monster etc. (Typ WoW).

När man väl klarat av detta är man klar, visst du kan leta efter andra spel men du har redan bemästrat grunderna i datorspel (Det som man behövde kämpa med när man var 12-13 år och sedan kanske blev riktigt bra när man var 15-16 år.)

Alla de som letar efter nostalgitrippar med gamla spel etc letar verkligen i ett svart hål, helt meningslöst.

Jag lirar dock fortfarande CS och LoL med vänner på en extremt go casual nivå. Jag utvecklas inte i spelet, snarare tvärtemot förlorar ranking varje år men fokus ligger på ett gott snack på samma sätt som att man sätter sig och tar en kaffe eller bärs på stan.

Jag har redan bemästrat båda spelen och finns inget incitatement att utvecklas vidare

Med detta sagt tycker jag du ska sälja datorn om du bara mår dåligt men behålla den om du har möjlighet att uppleva spelen på ett nytt sätt med vänner osv

Av plajton
Skrivet av Alphahanne:

Jag försökte utan att vara inloggad på reddit, jag har inget konto där alls, och det gick inte. Kunde se typ 15-30 sekunder, sedan fick jag att jag måste logga in för att kunna se.

Jag har nu inget intresse av att kolla på det där, men du behöver bara googla på "our Robocop Remake - Scene 27" så har du flera sidor där du kan kolla på det om du nu vill

Av plajton

Sampe gör också så äckligt bra vinst på kasinospelandet, https://www.allabolag.se/5591358378/v2-company-ab

Vill inte tänka vad heaton gör för inkomst då han kör bolag via malta för att undvika svensk skatt, han är ju redan känd för att ha gjort riktiga fulingar i NiP mot Get right, f0rest, fifflaren osv

Av plajton

Hela vår arbetsplats lyckas hantera USB-C, och känns som att majoriteten här i tråden även lyckas hantera USB-C men visst folk hakar upp sig på de få negativa kommentarerna haha

Av plajton

Har under åren haft mycket nöje på svenska sidan av twitter inom ämnen som finans och oddsbetting där stora profiler kunnat twittra ut direkt då olika affärer går så snabbt och därmed haft ett syfte att följa dessa personer för att se i realtid när trades tas t.ex

Nu är det ju helt förstört efter algoritmerna men även större fokus från finansinspektionen etc att hålla koll att inte fel typ information spridds. Men ja, personligen har jag haft mycket nöje inom svenska sidan av twitter där jag ändå tyckt funnits mycket kvalité från många profiler inom olika subkategorier

Av plajton

Haha älskar denna:

"Ett särskilt anmärkningsvärt exempel är studenten vars inlämningsuppgift inleddes med texten: ”Självklart kan jag hjälpa dig med att svara på dessa frågor som du kan skicka till din universitetslärare”."

Det är fan för uselt

Av plajton

Det är inte alls konstigt:
1. Forum generellt är en utdöende nisch på internet, samma sak med t.ex stora gamingsajten Fragbite (Givetvis 100-tals forum att lista upp)
2. Den gamla generationen som hade stort intresse för teknik/moddning och andra nischade grejer samlades på Swec pga det. Du kunde inte köpa färdigbyggda datorer. Den nya generationen har inte samma intresse då de unga idag får färdigbyggda datorer ("Märkesdatorer") dvs ingen anledning att lära sig modda utan fokus går direkt till att förbättra sig i deras favoritspel.
3. Oftast brukar det vara ett fåtal människor som kontribuerar en hel del med sin expertis, dvs det har funnits ett fåtal starka Sweclockers skapare som delat med sig av sin kunskap, sedan har majoriteten varit där och tagit till sig deras content. Dessa har nu förmodligen minskat sitt engangemang och därmed förändras det Sweclockers du tycker om.

Och kanske viktigast av allt:
Det finns ingen anledning att dela med sig av content i ett forum där intäkterna går till ägaren av sajten (Dvs du jobbar gratis) istället skapar du idag en Youtube-kanal/Tiktok-kanal där du delar med dig av din expertis inom t.ex moddning / bygge av datorer och kan därmed tjäna pengar via sponsorpengar / annonseringsmodeller.

Inget ekonomiskt incitament för kreativa personer att vara aktiva på ett forum då de kan skapa sina egna kanaler idag.

Internet förändras

Av plajton

Riktigt synd, vi hade en AW i deras "VIP sektion" (23 års åldergräns och att du kunde lira och dricka bärs samt färre datorer samt att det var i princip TYST). Detta var ett helt perfekt koncept, det var fräsht, få personer och allmänt nice jämfört med övre våningen samt inferno online som man har minnen av att bara vara äckligt och kaos.

Synd, vi hade planerat att dra dit fler gånger men som alltid när man blir äldre så är det lätt att man bara skjuter på det och att det inte blir av.

I kombination med att varje unge idag har en premium dator hemma förstår man väl att det inte finns något riktigt incitament att betala 50 sek timmen för att nedgradera sin setup till en svettig lokal bara för att sitta med sina polare som man ändå inte hör i discord då det skriks för mycket i lokalen som mikrofonen tar upp under vid all-talk.

Hade jag vart yngre och gameat mycket hade det varit vettigare att dra och äta något nice efter skolan tillsammans (begränsad budget) och sedan dra hem och lira online istället för att svettas i en lökig lokal

Av plajton

Det går att skriva av, om du har kvitton (och köpen ska vara under ett visst maxbelopp) och din arbetsgivare är villig att skriva av detta och det går att påvisa att du använder det i ditt dagliga arbete.

Alltså det går definitivt, det handlar om hur villig din arbetsgivare är och hur snälla de är på ekonomiavdelningen för att godkänna köpen. Det är inget konstigt att inhandla kurser, material osv till sina anställda men det är konstigt att efter du köpt det gå till arbetsgivaren och säga att du vill ha det skrivet på företaget.

Jag kan tänka mig att din arbetsgivare kommer skratta och säga nej, men jag är med dig jag köper också kurser privat när arbetsgivaren säger nej för att de är snåla och hade gärna skrivit av det på företaget

Av plajton
Skrivet av gonace:

Säger företaget som satsar pengar på just det som dem ser som en ersättare, blir man förvånad?

Jag har jobbat som systemutvecklare i 18 år och jag ser inte AI som någon direkt ersättare, det är ett verktyg för att göra oss som uvecklare med effektiva och underlätta genom att genomföra arbetsuppgifter där vi utvecklare är mindre effektiva.

Vi har haft "AI" i utveckling genom en uppsjö av olika plugins eller inbyggd funktionalitet i de verktyg som vi som utvecklare har använt i mer än ett decenium.

Jag håller med men någonstans så får man nu också tänka hur det kommer se ut om 20 år. Ingen vet, men om Moore's law stämmer kommer ju arbetsmarknaden se helt annorlunda än dina 18 år som varit hittills. Tycker inte man behöver ta det ordagrant men givetvis kommer programmering vi se idag se helt annorlunda ut om säg 20 år på gott och ont

Av plajton

Din dator kommer fungera hur bra som helst för fortnite! Bara köra på

Av plajton
Skrivet av Kyraal:

Nästan sugen på att gå in och radera alla mina inlägg på Reddit med ett script, men det spelar säkert ingen roll. Räknar med att datan fortfarande ligger kvar på deras servrar och kommer att användas för att träna AI när man gör det.

Skulle inte heller bli förvånad om de redan importerat allt till någon form av språkmodell i "offline-läge" för att se att det fungerar innan köpet.

Av plajton
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Upp som en sol...
Lär komma konkurrenter som äter marknadsandelar?

Givetvis!

Folk som tror att detta kommer fortsätta rakt upp har ju inte varit med i t.ex Eriksson / Nokia eran

Men eftersom de flesta kommenterar från en investerarsynvinkel så går det nog att argumentera för att det finns procentenheter att ta av innan ett eventuellt fall.

Och det eventuella fallet är ju omöjligt att förhandsgranska så de flesta kommer vara investerade och väldigt BIASED / skydda sitt innehav (sina pengar).

Är själv investerad i nvidia men givetvis kommer det vara en berg och dalbana men övertid kan det om allt klaffar vara en sjukt bra investering

Av plajton

Från egen erfarenhet så har tjejer i allmänhet ett lågt intresse för teknik och därmed inte stor kunskap gällande torrents. När de då hör att ladda hem något illegalt tror de att polisen kan knacka på inom 1 timme. Att då få se en varningssignal gör de ännu mer oroliga.

De flesta killar jag känner har ett stort teknikintresse och iaf grundläggande kunskap kring torrents och vet att man inte åker fast med en insatsstyrka som stormar ens hus. Därmed är de mer benägna att skratta åt varningarna.

Handlar bara om kunskapsluckor mellan könen

Av plajton

mullvaddd

Av plajton

Sporten som är dyr, allente är nog bra alternativ annars tror nenda är konkurrenten

Av plajton
Skrivet av jnsson:

Nej! Oavsett vart det skickas ifrån och extra kostnader så ska säljaren stå för dessa! "Du har debiterats extra kostnader (t.ex. av tullmyndigheterna för en försändelse till EU) utöver inköpspriset och leveransen, och säljaren har inte återbetalat dessa kostnader." Punkt 7 i Amazon a-z garanti Källa: https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?nodeId=GQ... samt även detta:
"Tull- och importavgifter som kan uppstå för leveranser från utlandet

Leveranser från länder utanför EU kan medföra tull- eller importavgifter när försändelsen når ditt land.

Om du gör en beställning till en leveransadress inom EU är säljaren ansvarig för tull- eller importavgifter."

Källa: https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?nodeId=20...

Så nej, du ska INTE behöva betala NÅGOT mer än det som du betalat/betalar i kassan!

Dem är tydliga med 29 kr hanteringsavgift här https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?nodeId=GN...