Inlägg

Inlägg som Alling har skrivit i forumet
Av Alling

Märklig rubrik av SweClockers, av redan nämnda skäl. Ger intrycket av att folk hellre har stabilt Internet än tillgång till barnomsorg överhuvudtaget, men undersökningen handlade som sagt om ”affordable childcare” (vilket iallafall framgår i brödtexten). Närmare bestämt löd frågan:

What, if any, are the most important factors in deciding where you want to live? (Please tick up to three)

Och då är det ju, som @Elgot så vist påpekar, förstås helt möjligt att respondenterna valde bort barnomsorgsalternativet av andra skäl än att barnomsorg (prisvärd eller ej) inte skulle vara viktigt – exempelvis att man tror sig kunna få det överallt där man överväger att bosätta sig.

Sitter också och försöker förstå varför man inte länkar till källan.

Hade varit intressant att höra vad @alundberg tänker kring detta.

Av Alling
Skrivet av torbjorneklund:

Är det ett krav att chassit ska vara enormt? Min stående rekommendation till alla som inte vill sitta och detaljstudera mått på CPU-kylare och annat har varit NR200P, som tyvärr blivit ersatt av NR200P V2, som är ett helt annat chassi invändigt.

Och det går utmärkt att bygga ännu mindre än så om man är beredd att planera bygget i betydligt större detalj. Några 50 liter behövs i vilket fall inte för en vanlig speldator.

Av Alling
Skrivet av Ceji:

Så gör ju alla.. Apple, Nvidia, Microsoft. De lyfter såklart bara fram där de glänser.

Ja. Och då är det, menar jag, SweClockers ansvar att förklara hur det faktiskt ligger till, istället för att i princip bara repetera vad företaget säger, som man gör i den här artikeln.

Av Alling
Skrivet av Dunde:

Så istället för att tycka det är positivt och bra att vi får tillgång till snabbare hårdvara så lyckas du få det till något negativt och en slags vinkling från Swec?

Nej, att det skulle vara negativt att vi får tillgång till snabbare hårdvara finns det inte ens en antydan till i min ursprungliga kommentar. Jag uttalade mig inte alls om det. Liksom du tycker jag att det är jättekul och bra.

Däremot förväntar jag mig definitivt att SweClockers som absolut minimum nämner att Microsoft bara visar multitrådade benchmarks (särskilt när The Verge redan gjort jobbet att notera detta åt dem).

Man skulle till och med kunna argumentera för att SweClockers borde nämna att singeltrådad prestanda i allmänhet är viktigare än multitrådad, men det tycker jag inte är en självklarhet att de borde.

Och ja, rubriken och artikeln är vinklade på ett sätt som jag inte tycker hör hemma på SweClockers, eller någon annanstans heller för den delen.

Citat:

Tycker själv det blir spännande med lite ordentliga nyheter kring ARM/Windows och så jäkla mycket bias/fusk kan det ju inte vara då det är busenkelt att testa.

Även om det är "busenkelt att testa" så kommer många läsare inte göra det, eller läsa resultat från någon som gör det, eller veta att de överhuvudtaget bör ta reda på mer. De kommer läsa rubriken och kanske brödtexten och få med sig uppfattningen att Surface Laptop är snabbare än MacBook Air M3. I min mening har medier som SweClockers ett ansvar att förstå detta och bidra till att så många läsare som möjligt får en så rättvisande bild som möjligt av hur det ligger till.

Av Alling
Skrivet av flukke:

Ja eller för att single-thread tester helt enkelt inte är relevant på denna processortypen?

Skulle du vilja utveckla varför du menar att de inte är det?

Av Alling

Märklig vinkling av SweClockers. Idel multitrådade tester, men det kommenterar man inte överhuvudtaget, utan sätter istället rubriken Så mycket snabbare är Surface Laptop än MacBook Air M3. Detta trots att The Verge uttryckligen nämner det i sin artikel:

Microsoft avoided highlighting the single-threaded scores of both benchmarks, presumably because the MacBook Air would score slightly better here.

Av Alling

Absolut! Vart vill du få dem skickade? Tror man behöver adress, telefonnummer och e-post.

Av Alling

Otroligt intressant artikel! Det blir knappt mer SweClockers än så här om man inte ska plocka fram blyertspennan typ.

Ser fram emot motsvarande artikel med en gammal Intel-baserad dator. 😇

Av Alling

Gamla grafikkort & TV-kort (PCIe)

Hittade några gamla instickskort som jag inte behöver.

  • 8500GT ×2

  • 6600GT

  • HD 3450

  • Hauppauge WinTV-HVT-1200

Läs hela annonsen här

Av Alling
Skrivet av truedesire:

Importerade en koreansk film (The Admiral: Roaring Currents) och den hade engelsk text? Kanske är beroende på utgivare?

Ja, det kan man väl tänka sig. Dessutom är den koreansk och på koreanska. Inte en enda engelskspråkig film eller serie jag sett på Blu-ray har haft engelska undertexter (utom för hörselskadade) såvitt jag kan minnas.

Av Alling
Skrivet av Sarato:

Fullt förståeligt. Varför ska man betala mer för en tjänst som bara blir sämre? Se bara på Godzilla Minus One. Släpps inte på Blu-Ray förrän till hösten men finns att pirata redan nu.
Vad finns det då för motiv till att vänta ett halvår innan man själv legalt ska kunna köpa eller hyra den?

Och köper du den på Blu-ray kan du dessutom glömma att se den med engelska undertexter (som inte är för hörselskadade).

Konsumerar själv varken piratkopierad eller strömmad film, utan endast Blu-ray, men så länge filmbolagen kategoriskt vägrar inkludera något så enkelt och självklart som engelska undertexter är precis varenda piratkopierad byte rätt åt dem.

Av Alling
Skrivet av evil penguin:

Förslag till ny funktion (tack till @Klorixx och @Enviro för tipset #20374336 ):

Val att ändra alla länkar från / till /arkiv för att normalt navigera till kronologisk listning.

I version 2024.5.24.19.13.55 finns detta som ett val i inställningsmenyn!

Av Alling
Skrivet av Snudge_B:

Är det så att t.ex. denna bara ger 13,8 kW eller är det att min laddbox inte får ge ut mer än 13,8 kW? Har ju boxen inställd på 16A och bilen tar ju bara emot 11kW. Men tänker om man i framtiden har en bil med 22 kW ombordladdare. Tänker mig att högre Ampere och mer kW också ger en tjockare och osmidig kabel. Vill ju gärna att den ska vara så smidig som möjligt så om ni har tips på bra laddkablar som är smidiga så tas det tacksamt emot.

Den kabeln är byggd för att klara upp till 20 A på vardera av de tre faserna samtidigt, utan att det ska uppstå risk för överhettning etc. Den maximala effekten 13,8 kW är en direkt följd av den begränsningen:

    230 V × 20 A × 3 = 13800 W

Jag ser AC-laddning med högre effekt än 11 kW som relativt irrelevant även på sikt: det ställer förhållandevis höga krav på säkringar och elinstallation, effekttariffer blir allt vanligare när fler skaffar elbil, och det är ganska sällan man har nytta av det.

Av Alling
Skrivet av jreklund:

Jag utvecklade inte någon varning om sparningen misslyckades, så det är mer "upp till 12h". För om vår server kraschat under tiden eller din csrf nyckel gått ut kommer den misslyckas att sparas. Vi får se ifall det leder till några problem framöver eller om andra behov vi inte förutspått dyker upp.

Kan du falla tillbaka till localStorage i andra hand (likt hur Better SweClockers gjorde)?

Av Alling
Skrivet av evil penguin:

Personligen tycker jag ju att startsidan gjorts helt meningslös att besöka öht och att man lika gärna kan byta ut samtliga länkar dit när man ändå håller på.

Men sett till vad som faktiskt är viktigt för normal navigation så är det väl då framförallt logon som man slentrianmässigt klickar på för att komma till nyheter/artiklar.
Kanske att det har bredare acceptans att bara ändra hur logon är länkad och inte eventuella andra länkar som möjligen avser något specifikt på startsidan?

Jag tror att det viktigaste man bör fråga sig är om man önskar att startsidan i sig omdirigerar till arkivet, eller att interna länkar till startsidan ska pekas om.

Vill man bli omdirigerad när man skriver https://www.sweclockers.com i adressfältet och trycker Enter?

Vill man bli omdirigerad när man kommer till startsidan via en länk på en annan webbplats, eller bara när man navigerar inom SweClockers?

Skulle man tycka att det vore OK om ett klick på logon innebär två sidladdningar (startsidan och sedan omedelbart arkivet)?

Av Alling
Skrivet av evil penguin:

Förslag till ny funktion (tack till @Klorixx och @Enviro för tipset #20374336 ):

Val att ändra alla länkar från / till /arkiv för att normalt navigera till kronologisk listning.

Tänker du dig att bara "de vanliga" länkarna till startsidan (logon högst upp till exempel, men inte denna) ska modifieras, eller skulle du ovillkorligen vilja omdirigeras från startsidan, oavsett hur du kom dit?

Av Alling

Intressant att hitta denna tråd, då jag tänkt rätt mycket på detta själv på sistone! Upplever precis som du att jag skickar in rättelser på flertalet artiklar jag läser. Särskilt felaktig ordföljd upplever jag har blivit förvånansvärt mycket vanligare.

Skrivet av Rågren:

Märker detta även på andra nyhetssajter, t.ex. SVT.se. Stav- och slarvfel i var och varannan artikel. Trist kan jag tycka. Många gånger hade nog en avstavning i Word hjälpt

Avstavning är att dela upp ett ord mellan två rader med ett bindestreck emellan.

Av Alling
Skrivet av UnknownBum:

Underbar förbättring! Blivit en del svordomar över åren när man råkat byta sida innan man skickat sitt inlägg, så detta är uppskattat.

Tänk så många svordomar du hade sluppit om du hade använt Better SweClockers, som sparat påbörjade inlägg automatiskt sedan 2019 och skyddat mot oavsiktlig navigering bort från redigeringsläget sedan 2018!

(Jag är som sagt minst lika glad som alla andra att funktionen nu adopterats av SweClockers!)

Av Alling

Sådär! Då är funktionen för att spara utkast automatiskt borttagen, eftersom en motsvarande funktion numera finns inbyggd i SweClockers! Funktionen för att fråga vid navigering från redigeringsläge finns emellertid kvar, så BSC-användare har fortsatt både hängslen och livrem.

Av Alling

samt att utkast av inlägg nu sparas automatiskt i webbläsaren

JADÅÅÅ!!! 🧡🧡🧡

Har en del kod att radera i Better SweClockers nu, verkar det som!