Inlägg

Inlägg som Kibstah har skrivit i forumet
Av Kibstah
Skrivet av DavidtheDoom:

Intel LGA115X har inga kylarfästen på moderkortet utan bara fyra hål.

Toppen! Visste inte det, tack!
Men jag inkluderar fästet till DH15, inte så att jag har någon användning för det längre.
Kylaren fick följa med till den uppgraderade till.

Av Kibstah

i7 6700k+64Gb ram+Mobo

Hej!
Säljer nu mina delar då jag har uppgraderat datorn.
Allt fungerade innan jag uppgraderade datorn.

Gamla CPU fästen har jag glömt bort vart jag lagt dom så det sitter förmonterade fästen till Noctua DH15.

Säljer endast allt i samma paket och endast avhämtning.

CPU: i7 6700K (aldrig överklockad) köptes 2016-11-25 från Netonnet, digitalt kvitto finns
Ram: 64Gb Corsair Vengence (CMK64GX4M2E3200C16) köptes 2023-08-06 från webhallen, digital kvitto finns
Mobo: Asus Maximus VIII Hero Rev 1.0 köptes 2016-11-25 från webhallen, digital kvitto finns

Tänkte mig allt för 2500kr, endast swish

Läs hela annonsen här

Av Kibstah

Vi köpte denna när dottern fyllde 4 https://www.besafe.com/en/product/izi-flex-fix-i-size/

Men det är bara för att vi alltid kört BeSafe produkter samt att de inte tar så mycket plats i vår lilla Saab 9-3. Har en sån och en bakåtvänd för vår son på 3 år. Kommer köra två av dessa sen när sonen snart växt ur sin stol.

Av Kibstah

Du kan även hitta små stationära på Tradera komma lite då och då. Se bara till att säljaren har bra omdöme så slipper man bli scammad.

Betala även till Tradera istället direkt till säljaren.

Av Kibstah

Själv kör jag Pinecil med en Dell USB-C laddare och nåt litet ställ för lödkolven. Använder mig av SS-02 för att suga upp tennet.
Pinecil v2
Portable ministand
Lödsug SS-02

Sedan köpte jag dessa i samma veva
Flux pasta
Desoldering braid
Lödspets rengörare
Lödtenn
Extra lödspets TS-BC2
Krokodilarmar med förstoringsglas

Jättenöjd med köpet. Har moddat flera Nintendo GameCubes (PicoBoot) med hjälp av Pinecil och andra småsaker.

Bästa med allt är att allt får sedan plats i en plastbehållare från ClasOlson så man kan lägga undan allt. Jättebra när man bor i en liten lägenhet

Av Kibstah

Vår bostadsrättsförening som tidigare var anslutna mot Telias Öppenfiber skrev på ett exklusivt avtal med Bahnhof där vi betalar 99kr/mån för 1000/1000 inkl router.

Helt nöjd att föreningen gjorde det steget. Innan avtalet så betalade jag ca 359kr/mån för 100/100.

Kan vara värt att skicka in en motion till föreningen till årsstämman.

Av Kibstah

Har du startat om routern? Kan vara så att den skulle behöva en omstart.

Men ja, självklart kan du köra direkt via fiberdosan men då tappar du wifi möjlighet om det är andra i hushållet som behöver wifi.

Av Kibstah

Annonsen är avslutad

Av Kibstah

Samsung S60UA 27" QHD 75Hz 1440p USB-C 90w

Helt ny skärm som jag endast har packat upp och testat och sedan packat ner igen.

Anledning till att jag säljer denna är att jag inte får plats med 27" här hemma på den begränsade kontorsytan jag har.

Har USB-C med PowerDelivery på 90w, så med en sladd kopplar du in din dator för att det ska visas på skärmen. Mus och tangentbord kopplar du in i USB hubben på skärmen så minskar man antal sladdar för att koppla in.

Strömsladd, HDMI och USB-C till USB-C kabel ingår!

1440p
USB-C 90w
AMD FreeSync
75hz
27"

Mer information om skärmen hittar du här https://www.samsung.com/se/monitors/high-resolution/s60ua-27-...

Läs hela annonsen här

Av Kibstah

Ergotron HX som har stöd upp till 49" / 19.1kg. Viktigt att TVn har VESA 100 fäste. Kostar ca 3000-4000kr men den är robust och är i grym kvalitet. Har själv Ergotron LX som bara klarar upp till 34" men är riktigt nöjd med den jag har.

Sen kräver det ju att man även har plats med den på skrivbordet

Av Kibstah

Köpte denna nyligen https://www.proshop.se/Monitor-Mount/Ergotron-LX-monteringssa...
Kör den tillsammans med ett IKEA bord som är 100cm brett och 60cm djupt. Basen är lite större än de andra modellerna men det är bara bra för IKEA borden är gjord av nå svagt material och risken att bordet ger vika om basen är för liten

Finns även en svart variant. Körde med vitt eftersom väggen är vit så den "smälter in".

Med denna så kan jag även lägga armen på långsidan och skjuta in bordet nära väggen och det lämnar kanske en 1cm glipa.

Av Kibstah

Du kan använda dig av Microsofts inbyggda app "Din telefon".

Jag har min telefon kopplad till datorn med hjälp av Bluetooth. Så fort någon ringer mig så kan jag svara antingen på telefonen eller framför datorn.
Kan då prata och lyssna med mitt gaming headset. Fungerar hur bra som helst. Gäller så klart att du har Windows 10 för att få tillgång till appen "Din telefon"

Av Kibstah

Det är inte så att ni fick routern via er bostadsrättsförening som är ansluten till någon gruppavtal? Ifall den kom från bostadsrättsföreningen så kan ni få tag på admin login genom att kontakta föreningen.
När jag kontaktade supporten så hänvisade de mig till föreningen för de ska ha fått en lista med macadresser och login på routrarna.

Av Kibstah
Skrivet av pv2b:

Det jag försöker komma till, om man inte har en fibersvets så kan man ändå inte reparera felet efter att man lokaliserat det, så det känns inte riktigt som jag förstår vad han ska med en VFL till.

Det enda man kan göra själv är att prova den extra "backup"-fibern de har, men det behöver man ändå inte en VFL för att göra? Bara koppla om och testa?

Du har rätt, vi har lyckats lösa de boendens internet genom att patcha om till "backupen" men vissa dragningar så saknas det märkning i källaren vilket gör att vi inte kan lokalisera vilken fiber som går till vilken port.
Den gången tekniker kom ut på plats så såg jag att han använde en VFL och såg hur smidigt han kunde lokalisera var fibern gick. Ok, det var liten guessing game genom att behöva koppla ur några anslutningar men till slut såg man ju den blinkande röda ljuset.

De gånger vi stött på där det saknas märkning så rör vi inte utan då felanmäler vi det till supporten och då skickar de ut en tekniker dagen efter.

Av Kibstah
Skrivet av pv2b:

Hur ofta går era fiber sönder egentligen att detta är ett återkommande problem?

Annars är det väl bara att patcha om, om man misstänker att felet ligger där tänker jag...

Innan gruppavtalet så var många boenden comhem abonnenter. När gruppavtalet trädde i kraft så var det många boenden som kontaktade supporten och dumt nog så beskrev supporten hur man skulle öppna bakplattan på media skåpet för att se ifall det lyser i media omvandlaren (om supporten inte får någon kontakt till media konverteraren så är det bara skicka ut en tekniker istället för att be boenden öppna och kolla hur dioderna lyser)

De boenden som inte har koll på vad fiber är brukar oftast med våld ta ut media omvandlaren tillsammans med fiberkabeln i satt i omvandlaren och böja skiten ur den för att se dioderna. Då sitter de där utan internet. Vi har hittills haft 8 lägenheter på en månad med bruten fiber för de boenden har roddat bakom bakplåten

Tyvärr så när fibern drogs in för ca 10+ år sedan så är det blåsfiber upp till lägenheten och sedan har de satt en SC anslutning, villa patch finns alltså inte

Av Kibstah
Skrivet av KentKnutte:

Generellt klassas lasrar över 1mW som "klass 3R" och kräver tillstånd, lasrar under 1mW klassas som "klass 2" och kräver inget tillstånd.

Sedan finns det en massa undantag beroende på hur gerätet är beskaffat, tex klass 1M och 1C där strålen exvis kan vara inbyggd och skyddad. Det borde framgå av dokumentationen för VFLen vilken laserklass den tillhör.

För vidare läsning: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/laser-och-ip...
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/laser-och-ip...

Den på amazon jag kikat på verkar inte stå vad för klass det är, enbart 1mW

Av Kibstah

Får man köpa Visual Fault Locator 1mW som privatperson?

Tjabba tjena!

Våran BRF där jag sitter som styrelsemedlem har FTTH och är ansluten till ett gruppavtal. Vi har haft många boenden som klagar på att supporten tar 1-2 veckor på att skicka ut en tekniker för att felsöka deras uppkoppling när supporten inte får kontakt med media omvandlaren. Själv jobbar jag inom IT och vid de gångerna medlemmarna har "felanmält" till oss så kan vi gå hem till de redan samma dag och felsöka.

Oftast så löser vi det på samma besök då vi ser att media omvandlaren inte får något ljus från källaren och då räcker det att vi byter patchkabeln i källaren till backup patchen och i lägenheten (de har blåst fiberpar till varje lägenhet).

Jag undrar om jag som privatperson får köpa en VFL max 1mW från typ amazon.se utan att man hamnar i problem. Dels för att det blir lättare för att lokalisera var fibern går ner till källaren och sedan för att se ifall det är fiberbrott.

De gånger som föreningen har felanmält till supporten där fibern har gått av så brukar de vara snabba på att skicka ut en tekniker dagen efter

Av Kibstah
Av Kibstah

Har Acer inbyggd nätagg eller kommer det med en powerbrick?

Av Kibstah

Köpte mitt mekaniska tangentbord innan det började finas hos svenska återförsäljare via the keyboard company som är baserat i UK. Denna kanske är något för dig https://www.keyboardco.com/keyboard/blank-105-key-filco-majes...