Inlägg

Inlägg som CaelumMan har skrivit i forumet
Av CaelumMan
Skrivet av Gambit_2K:

Förutom jättar som tex Lian Li men även andra mindre aktörerna så måste Thor-zone vara deras störste konkurrent just nu. Som en ägare av både Thorzone och Loque chassin sedan tidigare tror jag att de får det riktigt svårt att stå upp till Thorzone's Nanoq som gör nästan allt rätt.

Vad är det som de gör så bra? Jag har personligen dålig insikt i båda företagen men är intresserad av ett mindre chassi

Av CaelumMan

Vad är en rimlig tidslinje för laptop-linjen? En ok gaminglaptop med ett 3060~kan hamna på över 20tkr beroende på modell vilket känns väl tilltaget. Min förhoppning är att 30xx serien på laptops blir mer vettigt prissatt.

Av CaelumMan
Skrivet av DavidtheDoom:

Fläkten sitter där för att kyla modulen. Troligen kommer det fungera hyfsat bra i en sval lokal men skärmen säljs i hela världen och ska även fungera i lokaler som är betydligt varmare än våra 20-25 °C.

Om du inte kan sätta dit en kylfläns som är gjord för passivt luftflöde så hade jag iaf inte tagit bort fläkten. Det går såklart att byta fläkten till en fysiskt större fläkt men då är det inte säkert att skärmen kan driva fläkten på rätt sätt.

Bra poäng David! Så jag borde egentligen söka mig till vad en gsync-modul ser ut och sedan se om det finns någon passiv fläns som kan passa.

Jag hade hoppats på att det fanns redigt med information tillgänglig men det verkar som att jag får söka mig till tillverkarna och dylikt för att få tillgång till det jag behöver

Tack alla för input och skoj inlägg ✌️

Av CaelumMan
Skrivet av Swe91:

Den har för lite RGB för att bli en storsäljare!

Av CaelumMan

Tack för alla svar. Att rengöra dammfiltret hjälpte lite.

Jag har sökt runt lite och högljudda fläktar verkar vara ganska vanligt som jag förstår det - så tveksamt att det är produktionsfel tyvärr. Jag ställer mig frågande till att gsync modulen blir överhettad om man inte har igång gsync.

Intressant med vattenkylning. Finns det en länk till moddaren?

Av CaelumMan

"operera" bort fläkten från gsync-monitorer

Hallå,

Jag köpte nyligen en lenovo legion y27gq-25.
Det är en TN skärn med 1440p 240hz och låg responstid beroende på valt mode. Skärmen har även gsync.

Skärmen är skarp, klar, bra färger från en TN (dock är jag ingen expert inom färgområdet)

Fantastiskt, så vad är problemet?

Problemet är att jag har en fläkt som låter som en jetmotor på baksidan. Den har relativt lågt varvtal när jag har min jobblaptop inpluggad (60hz) och går upp i 1 miljon rpm när min desktop kopplas in (240hz)

Luftflödet från fläkten verkar vara minimalt och jag har egentligen inte haft igång gsync hittills i mina spel. Skärmen känns moderat varm hela sidan och min fundering är om jag kan ta bort fläkten helt utan negativa påföljder.

Jag undrar om fläkten är en gimmick stundtals. Den kan snurra i 5-10 minuter efter jag stängt av datorn för att sluta.. Sedan kan den snurra upp någon minut senare som om den påminner mig utifall att jag glömt bort att den existerade.

Någon ny firmware verkar inte existera.

Tankar, tips och generell kunskap mottages varmt!

Av CaelumMan

har Sweclockers tips på hur man avlägsnar låset utan att ta sönder några mjukdelar? 😜

Av CaelumMan

Köpte mig en 5600x cpu som jag har nervoltat extremt, men den når numera inte upp i samma klockfrekvenz som tidigare... Skandal!

Av CaelumMan

Jag lyckades få köpt mig ett 3070 FE, men bara för att jag följde en twitterbot och genomförde mitt köp på under 30 sekunder. I mitt fall kunde jag lika gärna inhandlat ett 3080 FE eller 3060 ti FE.

Likväl var jag och försökte mig på ett 6800xt (och jag lyckades knipa en 5600x). Mitt intryck är att prestanda per krona är ungefär likvärdig mellan nvidia och AMD men jag har personligen större tilltro till nvidia med drivare samt anser att deras broadcastmjukvara är en attraktiv bonus.

AMD gör 'rätt' i att hålla nuvarande priser så länge som efterfrågan finns där.

Av CaelumMan

Lyckades få tag på ett 3070FE idag. Höll på att köpa ett 3080 när jag fick notifikation om att 3070 släppts så jag avbröt och kastade mig på köpknappen - 1 minut senare var korten borta.

Var inne på att köpa ett AMD-kort i brist på Nvidia-korten. Men med tanke på AMDs brist och likvärdiga prestanda/peng så blev jag mer sugen på 3060ti och/eller 3070. Det finns mer intressanta funktioner på Nvidia-korten för min del och strax under 10% mindre prestanda på 3060ti mot 3070 men "möjligtvis" 1200 spänn billigare är mer intressant för min del.

Av CaelumMan

Har du kollat på dina temperaturer? Hwmonitor eller liknande kan vara ett tips. Kan vara så " enkelt" som att något inte sitter på helt utan är överhettad.

Av CaelumMan

Apple har rätt bra marknadsföringsteam och de kan lätt vända och vrida på ting. Lite som att prestandan är x3 för den mest sålda PCn i sin klass. Hur definierar de klass? För du kan ha en bästsäljande PC för 4000kr som sedan Apple är x3 snabbare än, vilket är mindre imponerande.

Som Dinoman sa, det är spännande tider och jag ser gärna mer konkurrens på marknaden

Av CaelumMan
Skrivet av anon2110:

Du bör ju få upp biosen. Men 1000-serien stöds inte på B550. Vilken CPU—försöker du få igång det med?

5600x. Missade att skriva detta. Svårt att veta om bios, moderkort eller cpu är felande länken :/

Av CaelumMan

Själv så inhandlade jag ett nytt b550m mortar. Lyckas inte få igång riggen. Antingen är det "fel" usbstickor jag kör med (provat 4 st fat32 stickor) eller så är moderkortet knasigt. Får DRAMlampan att lysa. Provade sätta i min gamla 1700, då ryser cpu lampan istället. Noll svar på amds hjälpreddit och jag har haft "skoj" med felsökning närmsta 5 timmarna

Av CaelumMan
Skrivet av lindahlj:

*gäsp* AMD:s grafikkort får ju inte direkt upp pulsen på en. Långsamma, och kassa drivrutiner. Fattar inte att de fortfarande inte lyckas få ordning på dem.

Mitt gamla 480 har fått mig sluta spela CSGO. Microstutters för att mjukvaran klockar ner kortet varje 0.3 sekunder även när jag sätter minimumgränsen till 1100 mhz. Den klockar så fint ner till 300 mhz och upp till 1200.

Jag kommer till 99% köpa ZEN3 när det släpps, men om inte AMD släpper siffror snart och inger någon typ av hopp så blir det ett Nvidiakort att para med detta.

Av CaelumMan
Skrivet av Frispel:

Jag kanske räknar fel, men är inte exemplet i bilden som visas i artikeln baserat på brittisk moms för amazon? Om det stämmer så kan man ju fungera på varför man gör det när alla i Sverige som beställer från amazon lär få betala svensk moms...och varför är produkten dyrare att köpa in till Sverige från början?

Oklart om någon annan redan svarat. Men inom EU betalar du bara momsen i landet där du köper produkten. Har landet 20% moms behöver du bara betala den och inget extra tillägg. Därför kommer ett land med högre moms, inom EU, ha mindre konkurrenskraft om produkterna är identiska och frakten är fri.

Av CaelumMan
Skrivet av Xerbee:

Oklar vad det är för källa men den här snubben (som verkar ha koll på läget när det gäller gamla burkar) påstår att den gick för $5899 år 1987. Vilket borde motsvara runt 38k med dåvarande kurs.

Det motsvarar över 100.000kr då vi har inflation. Dessutom 5899 USD är priset utan svensk moms vilket blir ytterligare 25% påslag. Troligen hade datorn kostat över 125.000kr utan att gå in på exakt inflationstakt. (Men uppskattar ca 2% i genomsnitt)

Av CaelumMan

Det hade varit trevligt att se vilka klockfrekvenser det rör sig om när exempelvis CSGO spelas. Är det boost på Intels cpu/ryzen? Hur skiljer sig prestandan åt när båda cpuerna är "normalt" överklockade?

Av CaelumMan

30 minuter downtime tidigare? Har för mig att det var mycket längre, det kändes i vilket fall som helst som en evighet. Men ja, skönt att störningsmomentet är borta!

Av CaelumMan
Skrivet av holmyz:

@CaelumMan: Vi snackar om csgo inte battlefield med högsta grafik. Själv har jag i5.8600k @3.60 ghz o har stabila 300 fps. Detta problem är ej att han måste överklocka sin cpu i sånafall testa att sänka ifall den är ostabil.

Fantastiskt om du har 300 stabila fps med en sådan dator. Jag kom inte ens upp i 300 stabila fps med min intel i5a klockad till 4.6 ghz.

GPU-kraven har ökat markant för csgo senaste åren. Jag spelade med ett radeon 6850 och hade drygt 300 fps ett tag på en 3.6ghz i5a. Samma grafikkort idag driver csgo på max 150 fps i låg upplösning oavsett CPU.

Mitt radeon 480 är inte kraftfullt nog för att driva csgo med den upplösningen jag vill ha och samtidigt ha 250+ fps. (1920x1440 med shadows high). Det säger en del om hur csgo har ändrats med systemkrav.