Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

Det är väl helt okey tv, snäppet under toppmodellen som har 90 i namnet, om vi ser till deras Qleds.

Av Necrophor
Skrivet av Magnus303:

Va? Kommer man att kunna fortsätta att köra med Discovery+ enbart? Det är ju fortfarande billigare än det där standardabonnemanget. Behöver inte HBO-stuffet.

Japp, precis som du skrev själv längre ned kommer Discovery+ finnas kvar som en fristående tjänst, men vad som kommer att ingå i framtiden är okänt eller om sporten kommer finnas kvar etc etc.

Men som det ser ut nu har de olika säsonger av samma serie på Max och Discovery+... verkar ju vara ganska lysande upplägg att man som ett företag har två tjänster där kunder måste ha konto på båda för att kunna del av en hel serie

Skrivet av HH1:

Jag har Före Standard och har åtminstone en kategori som heter Kanal 5 och en som heter Discovery under Våra Varumärken. Vad är det du saknar från Discovery+?

Det jag skrev ovan, t ex Fast N' Loud så finns halva säsongerna på Discovery+ och den andra delen av säsongerna finns på MAX. Så vill man se hela (som det ser ut just nu i skrivande stund) måste du ha både Discovery+ och Max.

Nu vet jag inte om det är under en period där de för över material IFRÅN Discovery+ eller bara tar tid att lägga till det till MAX eller vad Discovery+ kommer att innehålla framöver.

Av Necrophor
Skrivet av stargolder:

loggade in på max o kolla abonnemang... nu står det "Före standard" 49,50kr/mån ... :)... vaddå Före?... haha

Alla som hade 50% grejen får behålla 4k, atmos etc en begränsad tid innan det helt övergår till "standard", därav "före standard", tror de nämnde något om fram till Juli eller något sådant.

Av Necrophor
Skrivet av Magnus303:

Hur vet du att "allt" ingår.
Det framgår inte alls av Max egen hemsida. Där står att femman, nian etc ingår i Premiumabonnemanget.
Det står inget om att det gäller linjärt och jag antar att max enbart är streaming.
Det står ju tex speciellt att Eurosport ingår som streaming i sportabonnemanget.

Mycket, mycket dålig information från Max om det här.
Eftersom det femman och nian står under premium så måste man anta att dom inte går att se alls på standardabonnemanget?
Finns ju ingen specificering alls om att "Allt ingår i alla abonnemang". Eurosport gör ju inte det tex...

Loggade in på Max, kanalerna går inte att streama linjär-tv (standard abonnemang), men man kan välja "kanal 5" och streama en sabla massa program-serier som går på femman, likadant med Discovery. Men varken kanal 5 eller 9 går att streama som kanal.

Edit:
Väldigt hoppigt med säsonger, antar att de inte fört över allt än från Discovery, t ex Street Outlaws har vääääääldigt stora hopp mellan säsongerna (Bara för att ta ett exempel när man klickade på Discovery)

Edit 2: Tar man t ex Fast N' Loud finns säsong 1-6 på discovery+ och säsong 7-15 på Max, så verkar inte alls som man kan ta bort discovery+ om man nu vill se kompletta säsonger... än så länge

"Hey, vi är ett företag nu, men har två tjänster, så det är bäst att du har båda om du vill kunna se kompletta säsonger" ha ha ha
(Kan ju hoppas på att de i sedvanlig ordning bara är sega på att föra över material, likt de var när hbo nordic blev hbo max, förstår inte varför man presenterar en tjänst medan man fortfarande håller på och lägger till material som borde finnas där från börjanl...)

Av Necrophor
Skrivet av Dinkefing:

Låter otroligt dyrt! Att folk inte bryr sig? Att de sväljer dessa priser utan att visa sitt missnöje till både bostadsbolaget och kommunen.

Bor man i BRF så har man oftast inte dessa problem. Då har man gruppanslutning med väldigt fördelaktiga priser.

Det är väl klart att man bryr sig, men det är inte så mycket man kan göra utom att försöka ringa och och förhandla, men har märkt en tydlig trend att bland jättarna blir deras svar allt som oftast nu: "Vi kan inte göra något åt det" och de är mer än nöjda med att "släppa" sina kunder, för de vet att när de väl har ett erbjudande så hoppar folk fram och tillbaka.

Att vara "trogen kund" är absolut något av det sämsta man kan vara tydligen enligt företagen.

Telia vill ha 549:-/månad t ex på Östervägen i Kungsängen för 100/100, Tele2 vill ha 599:- med 12 månaders bindningstid och 579:-/månad utan bindningstid och Telenor är "billiga" med 499:-/månad för bredband 100. Deras främsta argument är att det ingår en router (vilket många "vanliga" människor uppskattar/har som krav i stort sett) och att det skall vara "jobbigt" att behöva skicka tillbaka deras router och att internet ligger nere ett par dagar medan byte sker bla bla bla.

Samtliga har dock för nya kunder runt 349:-/månad i 12 månader...

Det "roliga" är att både 250 och 500 är billigare under 12 månader hos Tele 2 än vad 100 är....

Så det är ju inte enbart att Open Universe är giriga som fan som vill pungslå sina kunder, med tanke på hur mycket samtliga av dessa jättar är villiga att sänka priserna för nya kunder.

Av Necrophor

Tycker inte alls det är bra att det blir fler säsonger då detta kommer vara "fan-fiction" och det tenderar att solka ned något jag faktiskt ansåg vara bra. "Sluta när man ligger på topp"... men det skall väl mjölkas så långt det bara går och bli någon form av grådassig slask av skiten till slut...

Av Necrophor
Skrivet av kristallkrona:

jag som har HBO max med livtidserbjudandet, behöver jag göra något extra för att behålla det när det byter över till MAX? eller sköts det automatiskt?

"Är du registrerad för HBO Max via oss eller via en appbutik kommer ditt abonnemangspris inte att ändras under minst 60 dagar efter lanseringen av Max. På ditt nästa förnyelsedatum, den 23 juli eller senare, ändras ditt pris till det då gällande priset för Standard-abonnemanget."

Så man SKALL inte behöva göra något, hur väl detta kommer att fungera i praktiken återstår att se. Det samma sägs ju gälla appen att den automatiskt skall uppdatera sig till MAX, men samtidigt har de förbehållningen att om det inte fungerar så skall man ladda ned MAX appen istället och logga in där. Profiler och sparade listor etc skall finns kvar.

Kan bli ett par spännande dagar framöver och det skulle inte förvåna mig det minsta om "saker strular så att folk blir av med sina rabatter" och man i sedvanlig ordning som företag säger "tyvärr kan vi inte göra något åt detta nu bla bla"

Av Necrophor

Det är otroligt kul att se att Tägtgren junior (Sebastian) få skriva material till både Pain och Hypocrisy, verkar som han helt klart ärvt mycket talang från far sin \m/

Sedan har vi det senaste från Powerwolf... diggade dem faktiskt starkt när jag upptäckte dem runt platta 2-3 , vilket jag tyckte var deras peak, men de har ändå hållit en väldigt hög nivå sedan dess. Men detta låter exakt som om man hade sagt till dem; Hey, kan ni inte skriva en Sabaton låt? Inte alls nöjd med hur detta låter och jag hoppas det inte är ett tecken på hur plattan kommer att låta.

Av Necrophor
Skrivet av atego:

Tele 2 signade 1000/1000 för 179 kr i månaden, gruppavtal BRF där jag bygger deras fibernät och själv betalar man 339 för 500/500

Och de flesta större aktörer inom Open Universe (förort till sthlm) tar 500:- för 100/100..... >-<

Av Necrophor

The Out-Laws
6/10
Netflix

Komedi signerat Happy Madison Production, men istället för Adam Sandler eller Kevin James är det upp till Adam Devine att axla huvudrollen. Tycker inte riktigt han fixar det, men i övrigt har filmen en riktigt bra cast som lyckas hålla denna komedi i sann Happy Madison anda flytande. Namn som Pierce Brosnan, Ellen Barkin, Nina Dobrev, Michael Rooker och Richard Kind lyckas bära Devine som är rätt limiterad som skådis i mitt tycke. Han passar bättre i "kortare serier-avsnitt" som Workaholics.

Fungerar en vanlig veckokväll, men inget man bör spara till någon "filmkväll".

Plus för att de håller i liv att huvudskådisens "vänner" gör inhopp, i denna ser vi t ex Blake Anderson från just Workaholics Även ett plus för en bra/komisk referens till James Bond ^^

"A straight-laced bank manager about to marry the love of his life. When his bank is held up by infamous Ghost Bandits during his wedding week, he believes his future in-laws who just arrived in town, are the infamous Out-Laws."

Av Necrophor

Detta återspeglade verkligen inte verkligheten

Slutledningsförmåga och en stor portion "tur" med gissningar

Av Necrophor
Skrivet av Larsp777:

Ok, var ju inte mycket….Är inte nöjd med det priset..

Kan nämna att den har touchbar också.

Lägg upp den på Tradera med antingen ett pris du är nöjd med eller ett reservationspris du är nöjd med. Sitter gott om "företag" som verkar betala överpriser på alla möjliga laptops de sedan kränger vidare till rubbade överpriser.

Av Necrophor
Skrivet av lonewolfshade:

Tror du behöver läsa på om hur själv censur uppkommer och vad det leder till. Du har bara +50 års studier att gå igenom.

Du kan ju läsa på om hur tystnadskultur fungerar samtidigt eftersom du tyckas ha missat flertalet exempel på hur folk inte vågar anmäla trakasserier och fel på diverse företag.

Dom senaste exemplen var ju i och för sig bara nu här i april-maj så säker lätt att missa.......

Det finns flertalet sätt man kan kringgå detta på företag etc genom diverse olika ombud etc, ganska stor skillnad på det och sitta och häva ur sig en massa dynga på nätet man vet att man aldrig behöver ta ansvar för.

Nu råkar detta gälla Sociala Medier och inte Internet i allmänhet. Oj, blev du visst tvungen att ta ansvar för att du satt och var hatisk mot någon på Facebook och inte kunde ha x antal olika konton? Man kan fortfarande vara anonym "utåt" men ditt konto är kopplat till DIG så du får ta ansvar för skiten.

Så skall du göra jämförelser, håll dem relevanta.

Av Necrophor
Skrivet av Kapten_Kanel:

Det behöver väl inte vara en obekväm åsikt?
Internet är fullt av idioter. Både folk som säger saker de inte borde säga och folk som angriper folk med andra åsikter än deras egna. Det är fullt rimligt att vilja vara anonym i dagens politiska klimat.

Det behöver det inte, men den jag citerade använde den beskrivningen.

Och nej, det är inte fullt rimligt ens i dagens politiska klimat då jag vågar hävda att dessa "angrepp" sker till största del av just anonyma "tomtar", väldigt många färre skulle häva ur sig en massa dynga om de behövde stå för det. Ser vi till t ex Facebook är varenda kommentarsfält nedlusat med "fake-konton" som har ett enda syfte att driva en viss agenda, må den vara politisk eller religiös.

Och som som sagt, har man inte bollarna att stå för sin "övertygelse" är det extremt tveksamt över hur stark den övertygelsen verkligen är.

Av Necrophor
Skrivet av D3str0yer:

Hon kan säkerligen konsultera med Xi jinping om hur det kan införas...

Nee, bedrövligt förslag...Yttrandefriheten är inte till för åsikter som är bekväma.

Utan att lägga någon värdering i förslaget i sig, men hur exakt hindrar detta din yttrandefrihet mer än att du behöver stå för vad du häver ur dig? Folk tenderar att vara snabba på att säga att man får stå för sina handlingar och dess konsekvenser, men detta gäller tydligen inte vad man häver ur sig på internet?

Har man inte "bollarna" att stå för sin obekväma åsikt känns det rätt tvivelaktigt hur stark/övertygad man är om den åsikten.

Av Necrophor

Första låten jag hörde med detta melodeath super-star project gav väldigt trevliga vibbar med Stanne som vokalist. Denna andra låt... låter extremt poppigt radioskval av typ The Rasmus och liknande. Definitivt inget för mig och jag hoppas innerligt att detta var en "one off", stor tumme ned.

Av Necrophor

Mer nytt från Bachs senaste, det osar sex, drugs and rock 'n roll låååång väg. Var länge sedan jag såg/hörde herr Bach vara så "påkopplad" och verkligen gå in i musiken på det sätt han gör just nu.

Av Necrophor

Ny bekantskap för mig, BM från Kalix! Tror faktiskt det är det enda som kommit därifrån o_0
Men låten från deras (hans, en person som skriver och spelar in allt utom trummor, vilket Fredrik Andersson står för (ex amon amarth) och resten är live-medlemmar?) kommande skiva låtar faktiskt ruskigt bra!

Av Necrophor

Arcadian
4/10

Nic Cage i en postapokalyptisk film ala The Last Of Us tycket jag kändes som något intressant. Premissen; "A father and his twin teenage sons fight to survive in a remote farmhouse at the end of the end of the world."

Men där tog det roliga slut, absolut inget fel på något skådespeleri av någon, men de har verkligen inget att jobba med. Misstänker att det rör sig om ganska låg budget, även om "monstren" som faktiskt poppar upp till slut är rätt bra gjorda. Men storymässigt draaaaar den ut som ett segt, smaklöst tuggummi. Detta borde ha varit en 30-40min kortfilm. "Området" filmen utspelar sig i är också väldigt limiterad, vilket även ger för tankarna till "lägre budget".

Klippning och filmatisering är även det under all kritik, mörkt och ryckigt, det ger mer vibbarna av någon som försöker lära sig samt göra en SUPER seriös och pretentiös film. Hade de haft lite mer action och lättsamma sekvenser där de inte tar sig själva på blodigt allvar hade de kunnat komma undan med ett högre betyg, nu blev det mestadels.... jävligt tråkigt.

Såg att herr Cage även stod som producent, antingen har han helt tappat det eller så är det ditsatt för att ge lite extra "gravitas" till filmen.

Av Necrophor
Skrivet av nu1mlock:

jag provade flera därifrån och ingen av dom jag provade fungerade tyvärr, men man vet aldrig.

Edit: NATS verkar fungera

Kan vara att de är bundna till regioner nu för tiden, hade ingen koll på att Manscaped skeppade inom EU förens nu ens På "tiden det begav sig" gav koderna free shipping och 20%, men inom EU verkar ju gratis frakt ingå per automatik. Men kul att en kod fungerande, det gör att de blir ganska prisvärda då de tenderar att ligga lite högt annars.