Inlägg

Inlägg som Ase har skrivit i forumet
Av Ase
Skrivet av test0r:

Så om jag köper en ARM-baserad laptop kan jag installera valfri linux-distro (givet då att det är rätt ARM-version) och det kommer fungera? Eller måste jag installera specifika versioner av operativsystemen skräddarsydda för dessa enheterna?

glöm inte bort att det inte finns varken stort hårdvarustöd eller mjukvarustöd för arm utan oftast begränsade os & ganska begränsad mjukvaru alternativ visst finns massa begränsade linux distron att köra men är inte som mac os eller windows att det mesta fungerar om man vill trixa & lära sig är arm dock bra eller om du ska köra speciell mjukvara (servrar) testa raspberry pi så förstår du vad jag menar. är en bra inkörsport till arm ja finns andra tillverkare än raspberry pi oxå. chromebook e som en stor telefon bara så e skeptisk till vad fan boysen säger. & windows på arm har mest varit ett skämt än så länge. Är väl endast Mac med sitt unix baserade mac os & ubuntu som är någorlunda moget Ja raspberry os för lek oxå.

Av Ase
Skrivet av walkir:

Med tanke på vilken succé som Steam Deck blivit, så verkar det precis vara det många vill.

Släng på en Backbone One på valfri Android eller iOS tillsammans med RetroArch, så är nog sommarlovet räddat för många!

Idag ger även en Mac Mini samt Mac Studio mycket dator för pengarna. Just iPhone är väl enda Apple-enheten som inte finns med Mx-SoC.

håller inte med om att apple ger mycket för pengarna det har de aldrig gjort! Sen är de experter på att begränsa utbyggbarhet & tar hiskeligt med pengar för uppgradering, för den som klarar sig med en minsta mini så e priset ok men man får inte mycket där direkt. (har själv gjort det misstaget)

Har själv en Steam deck tänkte att jag skulle använda den när jag är ute i världen & jobbar(typ 7-8 mån per år) men för dåligt för mig. Enda bra med den är att man har sitt steam bibliotek & kan spela lite men som sagt blir för dålig upplevelse precis som det är på en bärbar.
För att återgå till ämnet ska bli intressant & se lunar lake med bara e cores på en soc sen.

Av Ase
Skrivet av medbor:

Sista meningen passar bättre på ditt inlägg

När mobiler som går utan fläkt med heldagars batteritid är snabbare än speldatorer så borde man snabbt inse att pc inte är så bra som det en gång var

fast inte alla vill spela på mobiler eller förvuxna sådana.

Av Ase

bärbart så ointressant hoppas den presterar för de som är intresserade, enda jag använder bärbart fjoll till är jobbdatorn, PLC & siemens mjukvara klarar av 1 kärna så både energieffektivitet batteritid & antal kärnor är ointressant för mitt jobbande.

Har själv aldrig privat sett en enda fördel med bärbart, där fyller telefonen behovet. vurmandet för arm får en att må illa. (använder arm själv(på 1 dator, server + diverse soc s) men debatten är ungefär lika saklig som apple diskussioner,
Har själv slängt ut min apple dator mac mini M1 till fördel för en x299 för musikdatorn, nu när det går att köra luna på windows.
Var allt för begränsad hårdvara på macen)
Sen allt elände med appar istället för riktiga program & nu AI floskeln vi säkert får leva med nu några år.
Nu får det vara färdig gnällt hoppas det dyker upp nåt trevligt & intressant på Computex oxå.

Av Ase

Det är väl ändå Emerald rapids & inte saphire rapids det handlar om sen ligger de inte så illa till ändå som folk försöker få det att verka som. Även om AMD leder med sina epyc processorer. Sen upphåsandet av arm blir man rätt less på oxå för servrar ja! annars nja kommer ta tid.(tänker då på mjukvara & kompabilitet med mjukvara. (för vanliga mänsikor inte samma bekymmer med servrar)

Av Ase

Tycker de verkar ta död på sig själva (qualcom) med deras prissättning de har ju inte de fanatiska fansen som apple har direkt heller. Sen kommer det hänga på hur bra de lyckas med emulering & microsoft har ju inte värdens bästa facit när det gäller arm heller. Skeptisk!

Av Ase

mer highend servrar, arbetsstationer, nätverk & lagring

Av Ase

Bra ska följas med intresse ogillar google & deras övervakning, speciellt efter att det för en hel del år sen kom fram att nsa hade spion kod i routrar hårddiskar osv (ja att de avlyssnade merkel oxå)som både apple & microsoft protesterade mot medan google inte gjorde så.

Av Ase
Skrivet av dlq84:

Knasigt inlägg, vi har duopol-marknad på PC-marknaden idag. En tredje aktör vore helt fantastiskt.

Dessutom leder MediaTek över Qualcomm... Och mobil-SoC-marknaden har en betydligt mer sund konkurrens med fler aktörer: https://www.counterpointresearch.com/insights/global-smartpho...

tänk på att de nästan har 100% av mobilmarknaden på android sidan ja samsung men sen e det rätt skralt. Om de skulle bli stora på pc sidan oxå så tycker åtminstånde jag att de blir för stora.

Av Ase

Håller tummarna att det floppar 1st priset! sen behöver vi inte qualcom som en stor datatillverkare heller, räcker att de är för stora på mobilsidan redan

Av Ase

Pump plats verkade saknas i detta chassie om man inte kör aio lösning borde vara med i en recension av chassie med plats för mer än 1 radiator mvh arne annars bra recension precis som vanligt jonas

Av Ase

Jag byggde ett eget chassie för 2 st moderkort (har plats för ett itx oxå om jag vill ) Ogillar alla chassien som är mindre än E- atx så byggde ett i 19tumsformat 550mm ljup & 580 högt & 19" bredd invändigt & resten är för 19" enheter så 1400mm högt På tiden när jag byggde detta så fanns det inga stora chassien som hade tillräckligt utrymme för det jag ville ha (bara för massa Hårddiskar så byggde ett själv helt enkelt sen nåt år senare så dök det upp några fina chassien men idag väldigt få stora chassien men de finns om man letar men byggde mitt med aluprofiler & köpte alu-plåtar & lian li s lösa moderkortplåtar. Är otroligt skönt att ha utrymme när man mekar med datorn . Hoppas du hittar vad du behöver MVH Arne

Av Ase

RME fireface fx & adam studiomonitors så mycket bättre ljud än det inbyggda så kan aldrig gå tillbaka men det e ju 30k oxå så för musikproduktion (Hobby) när jag inte spelar spel. förut kopplade jag till en stereo & riktiga högtalare var bra innan, för massa år sen creative 7.1 & soundblaster.

Av Ase

trevlig tillbakablick väcker minnen

Av Ase

dont köp en billig bärbar om du behöver en & uppgradera den stationära istället

Av Ase

cinebench ointressant bara teoretisk prestanda! ! ! är inte intressant för spelande ! ,utan intressant om du använder dator till annat vilket jag gör! men säger ie inget

Av Ase

så med andra ord inget nytt på ett tag trist! hade sett fram mot ersättaren till den kassa m.2 (borde vara förlegad i dags datum) edsff eller u.3 eller nåt men amd goodbye! nackdelen med att använda en sockel för länge. Sen Hedt försvann så har datorer blivit ointrressanta, & nu har de ökat priset på tok för mycket så skit.

Av Ase

Otroligt stort bibliotek med musik man gillar skulle man fått utifall man köpt cd å skivor istället tror det e dags att säga upp sitt konto samma med netflix

Av Ase
Skrivet av Yasko:

Gillar du spelet? Då lär du gilla DLC:n också.

Kör nu en fjärde run, ska vara ärligt, spela alla gigs, story etc. fjärde gången är inte lika kul, men DLCn är guld om du gillade spelet. Tråkigt att det blir den sista.

Kör netrunner om du vill slippa shooter delen. Smart weapons som komplement.

Ok tackar

Av Ase

Bara kikat in tänkte att det får bli efter att man spelat bg3 klart & uppgraderat grafikkortet, det lilla jag testat så känns det för mycke som en shooter & för lite rpg men ska köra när grafikkortet e bytt & se utifall en gillar det.