Inlägg

Inlägg som Mikos har skrivit i forumet
Av Mikos

Hej igen, om du en till thinkpad så är jag intresserad!

Av Mikos

Noctua D15

Av Mikos

Varför inte en sån här

Av Mikos
Skrivet av Svante knutsson:

Okej, det kanske är krångligt att lägga till vissa enheter då. Men jag får göra ett försök. Det vore nice att få till. Jag såg att IKEA’s belysning skulle gå bra att styra med Home Assistant, då bör man ju iaf hitta det i HA appen tycker jag.

Jag kör IKEA och Philips Hue lampor med ZHA, kör en Sonoff Zigbee pinne så att jag slipper ha hubbarna najs med färre grejer som pratar på nätverket.

Av Mikos
Skrivet av Svante knutsson:

Jag har Deltaco Smart Bulbs E27 RGB, från Clas Ohlson. Dammsugaren har vi gjort oss av med för att testa en annan modell framöver, så det får vi se vad det blir för något. Och bilen är en MG ZS EV, 2022. Använder MG appen för den, vilken jag förmodar att man liksom kopplar till Home Assistant i så fall, om jag förstår rätt.

Det är så lockande att kunna styra "allt" från samma app liksom!

Det här verkar vara den ända MG-integrationen som jag kan hitta MG iSmart/iSmart lite (SAIC API) API-Gateway for Home Assistant
Brukar komma rätt långt med att skriva typ "produkt X integration home assistant" för att hitta om något har lyckats få ett system att funka med home assistant.

Ett till tips är att du kör ditt Home Assistant på Engelska så att det blir mindre klurande på vad det är folk menar / du menar när du letar efter fel/lösningar.

Av Mikos

https://www.clasohlson.com/se/Golvflakt-vit-metall,-150-cm/p/... Har en sån här hemma, Låter som fan men flyttar massor av luft

Av Mikos

Gå tillbaka till gamla kontrollsystemet för framförallt helikoptrar. BF2042s helikoptrar är ju som att flyga en DJI drönare, helt själlöst. Vill jag störtdyka med en helikopter ska jag allt kunna göra det! Vill inte ha någon autopilot som stabiliserar helikoptrar...

Vidare vore det coolt med Apex system för att pinga grejer, vore rätt najs om man kunde ha bättre kommunikation i en squad.

Modernt eller inte är inte så viktigt, men det vore najs att ha något att spela för Aka unlocks. Sättet BF4 gjorde det var ganska crude men också gjorde det värt att faktiskt grinda konstiga vapen för att få ett specifikt annat vapen osv. Problemet med BF4 var ju dock att många vapen var väldigt lika, men samtidigt fanns det så mycket att låsa upp att jag tyckte inte att det var ett problem under mina ca 500 timmar.

Av Mikos

Keychron K8 pro + byt ut alla knappar till Durock T1 shrimp Silent

Av Mikos

Mormors robotgräsklippare kör rätt så självständigt. Det finns typ ett ställe på hennes tomt där den kan fastna om det regnar, skulle väl gå att lösa om man inte låter den gå där. Som @omxz24 säger verkar det viktigaste vara att man planerar rätt och inte låter roboten gå där den fastnar, glider ner för någon backe osv osv

Av Mikos

Hur ser det nuvarande elementet ut? Det finns ju PA-diskanter, men då får du ju bara de lägre registerna. Antar att den är liten.
Soundimports har ett rätt bra utbud med små element bla: https://www.soundimports.eu/en/tang-band-w1-2361s.html eller https://www.soundimports.eu/en/sb-acoustics-sb36wbac21-4.html Ingen aning om dessa lär funka bra i ditt horn. Du skulle kunna ladda ner Hornresp och försöka simulera ditt horn.

Av Mikos

Din sata controller kan sitta på PCIE-bussen och då tar den ju upp PCIE lanes

Av Mikos
Skrivet av stenudden:

Det funkar helt ok. Lite varmare än vad jag önskat man aldrig stött på problem med throttling än. Jag prioriterar en tyst dator framför en sval också värt att tillägga. Ett annat problem är att min setup är väldigt obalanserad. GPUn får jobba väldigt hårt medans CPUn knappt svettas. Fläktkurvan på datorn är ställd efter CPU temp då detta är det enda som ASUS egna program tillåter.

Jag funderar på att köpa en GPU med blower kylare och bygga så all luft från GPU blåser ut bak. Det hade nog funkat jättebra i denna config.

Jag hade nog gjort lite mer hål runt omkring GPUn, kanske en fläkt jämte moderkortet?

Av Mikos

Häftigt!
Hur har väl funkar kylningen för Grafikkortet?

Av Mikos

Köp en begagnad kontorstol, kräver väl en del tid att hitta rätt men tillslut är det något kontor som stänger och fyller marknaden med RH-logic, Kinnars eller dylikt

Av Mikos

AMD gjorde ju en tjockare heatspreader med 7000 serien, detta leder till att processorn går varmare och i och med att temperatursensorn sitter i kisel så blir värdet varmare snabbare än heatspreader och i förlängning din kylare. Dålig design men AMD ville ha kompatibilitet. Vidare är moderna CPUs framförallt x3D CPUs (som man inte direkt kan överklocka) mindre påverkade av temps då de är designade för att gå varma. Visst finns det en fråga om långvarigheten av varma CPUs men tyvärr är detta enligt design och ser helt normalt ut. Det finns potential för att göra din CPU ännu tystare genom att ta bort heatspreadern, men detta är ganska överkurs!

Av Mikos

9000kr + frakt för båda

Av Mikos
Av Mikos

Noctua NH-D15. Bor i gbg, så kan DM:a om hämtning!

Av Mikos

Jag tycker att det är cool teknik för att energieffektivisera typ en Steamdeck eller laptop. På stora energihungriga kort som en 4090 känns det lite märkligt. Själv körde jag igenom Control med både Raytracing och DLSS på med mitt 3080 i 1440p och det rullade på mycket fint och tyckte inte jag kunde direkt märka av några artefakter. Men har spelet ingen nice raytracing kan jag likväl skippa DLSS också.

Av Mikos
Skrivet av TobiasJedis:

Ser bra ut! Ska se vad plånboken tillåter. Enda jag tänkte på är att moderkortet inte verkar ha wifi? Är inte det standard?

Vet inte, ska kolla när jag kommer hem! Vad gör det för skillnad?

Nea, Iomed pcie gen 5 så har kvalitets kravet på moderkorten ökat, de behöver ha fler lager och själva kortet i sig utan komponenter har blivit dyrare, även andra grejer har blivit dyrare så wifi är inte en standard feature den här generationen. Istället får du 2.5G ethernet dock. wifi på moderkortet verkar göra moderkorten 500kr dyrare. Så då kan du likväl köpa till ett pcie kort istället, typ detta TP-link wifikort