Inlägg

Inlägg som issue har skrivit i forumet
Av issue
Skrivet av Silles:

säga vad man vill om D4, men det är iaf inte lika dåligt som den där musiken

Av issue
Skrivet av Dinkefing:

Har ingen som helst betydelse. Du tror inte Qualcomm vill visa sig från sin bästa sida? Det är fortfarande en 12-core modell mot en 8-core modell från Apple.

tycker jag nog att det har..
det är som att säga att antalet cores inte har betydelse för att antalet watt är ungefär detsamma (om det någon ovan skrev ovan stämmer. snapdragon 23w tdp. M3 20w tdp, M3 Pro 30w tdp). då blir det missvisande att jämföra mot en cpu som drar så pass mycket mer

Av issue
Skrivet av Dinkefing:

Intressant att Qualcomm jämför deras 12-core modell mot Apples M3 med 8 kärnor och inte mot M3 Pro. Och de visar så klart MT poängen från GB6 men inte ST poängen? Jag tror M3 smiskar Elite X på singeltrådat så därför visar de inte den.

Det är också irrelevant så länge inte Qualcomm visar vilken TDP de kör på.

Intressant att se om AMD komma in i matchen med Zen 5. Tror inte de kommer smiska Apple på singeltrådat med efterföljaren till åttakärniga 8840U som har en TDP på 28W.

Kan det vara så att de jämför "formfaktor"?
Surface Laptop är ju mer i samma storlek som Air och M3 Pro finns ju inte i Air utan i Macbook Pro.

Av issue

då komemr vi till frågan, som även lyftes före mig..

Hur är ARM att spela på? Finns väl typ inga spel där det kommer köras native?
Hur är grafikkretsen?
Finns thunderbolt 4/5 så man kan peta in en gpu docka?

Min lenovo är dags att byta ut snart och jag är riktigt sugen på en ARM

Av issue

började spela s4 igår, skapade en gubbe, kom precis in när en helltide började, körde klart helltide, var lvl26 när jag var klar... jävla fort det gick

Av issue

Gudruns kabanoss!!
Linda bacon runt den, stek den.
Lägg den i ett korvbröd.
Toppa med senapssteks surkål, toppa en sista gång med fänkålsfrön!!!

Himmelriket!

Av issue
Nytt bud: 2 000 kr börjar här... åker bort ikväll och kommer hem på måndag igen, men lär kunna hålla koll på buden.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av issue

Nu blir det inte bara bolån.

Men eftersom jag var en sån dålig kund hos LF ( 1 375 000kr i lån och en belåning på 50%, sparade endast 500kr/mån i deras fonder) så att de gav mig sämre ränta än snittet så fick jag ju så otroligt ont i rumpan. Så jag flyttade lånet till SBAB, det var där jag fick bäst erbjudande på mitt lilla bolån (4.47%).

Men just eftersom min rumpa fortfarande gör ont så håller jag just nu på att byta bank helt och hållet.
Flytten går till Skandiabanken där jag öppnat ett "allt-i-ett" konto (lönekonto) samt ett sparkonto (3.40% ränta). Eftersom jag inte väljer deras vardagspaket där man får med ett Visa-kort så är internetbanken helt gratis.
Jag har valt att skaffa Klarna-kortet som är gratis, detta kort kopplas till mitt allt-i-ett konto.

Trots jag var "guldkund" hos LF så var deras försäkringar ändå dyrare än vad man kan få på andra håll.

Så man får väl på sätt och vis tacka LF för att gjort illa mitt anus, nu har jag gratis internetbank/visa, billigare bolån, högre ränta på sparkontot, billigare försäkringar samt att jag även kan flytta den där femhundringen till Lysa.

Av issue

Hur får dom fram siffran 580 000?

Och sen kan vi säga så här.

Jag vill se 52 matcher i SHL, plus eventuellt slutspel. Man pga livet kanske det slutar med 35-40 matcher per år som jag faktiskt kan se.
För detta vill TV4 ha 549kr/mån.

Jag vill se 17 indycar lopp i år, men sen pga av livet och en del för sena kvällar så kommer jag kanske se 12 lopp.
För detta vill Viaplay ha 399kr/mån.

Så länge saker paketeras som dom gör så kommer jag leta alternativ till hur jag ser det. Det kan vara kontodelning, det kan vara att besöka en vän, det kan vara fulstreaming. Och det kan även helt enkelt vara så att jag inte ser det alls.

Av issue
Skrivet av xfade:

Sweclockers gör reklam för Microsoft och Game pass..

Tänkte precis: F-n ingen dum ide för M$, de får ju en massa gratis publicitet på tech sidor.. = )

Skrivet av Pantburk:

@xfade

Ja denna reklam på detta forum börjar gå en på nerverna.

Det finns ingen prenumerationstjänst så man slipper det här på Swec?

Jag tänker mer att det blir smygreklam för Linux, nästan alla artiklar som berör Windows resulterar ju i att 40 000 miljarder användare ska byta till Linux, iaf på detta forum.

Av issue
Skrivet av Gorian:

Nån mer som är taggad på Senua's Saga: Hellblade II den 21 maj?
Gillade verkligen första spelet - inte för att gameplay var magiskt, men för att själva upplevelsen var så nyskapande och välgjord. Hoppas de lyckas få till samma känsla i uppföljaren

Jag spelar om ettan just nu för att värma upp
Jag tycker att det är ett riktigt bra spel

Av issue

TV SHOP!!!!! jo man tackar

Av issue
Skrivet av Kalium:

Har kollat upp lite mer och jag skulle kunna göra ungefär 70-75% av mina köp med Amex, resten skulle jag behöva något annat för. Skulle kunna köra Norwegian för det andra, dom har trots allt ingen årsavgift och 0.5% cashback är bättre än inget. Dessutom avgiftsfria kontantuttag utomlands vilket kan vara nice dom få gånger man är ute och reser. Dock skulle denna combo ge mig ungefär samma som att bara köra med Everydaycard. Då får man ju väga fördelar/nackdelar med ett kort vs två kort. Fördelen med två kort är ju att kunna få högre cashback där det går samt att Norwegiankortet är bra på resor. Everydaycard ger en jämnare cashback och det är ju hälften så många kort och räkningar att hålla koll på. Svår situation!

Så, det är precis så här jag också tänker.
Vad kom du fram till?

Av issue
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Passkeys är en standard för att göra nyckelbaserad inloggning enklare och användbar för de flesta.
Tanken är att du själv och servern/tjänsten du kopplar mot har var sin del av nyckeln som krävs för att använda den i ditt namn. På det sättet vet du att det verkligen är Microsoft du försöker logga in på, och inte någon som stulit en domän hos dem, och de vet att du är du helt utan att du behöver ange användarnamn och lösenord varje gång: det är inbakat i din del av nyckeln.

Tidigare använde man fysiska lagringsmedia för att spara sin del av nyckeln. Eller rättare: Bara en minoritet paranoida nördar och sådana som var tvungna genom sitt jobb använde sådana lösningar.

Vad Passkeys ger är ett sätt att med ”tillräcklig” säkerhet för de allra flesta ändamål lagra sådana nycklar på ett sätt så du kan använda din telefon eller till och med en separat molnbaserad lösenordshanterare för lagring av nycklarna: mindre risk att de tappas bort och allmänt mycket mer användarvänligt, med bara en liten försämring av den totala säkerheten jämfört med det optimala fallet. Jämfört med normalfallet, där folk återanvänder lösenord och väljer dåliga lösenord och aldrig slår på multifaktorautentisering är detta otroligt mycket bättre. Detta skulle i princip kunna döda en stor del av phishingattackerna som de ser ut idag, om bara siteägare kan få tummen ur och implementera det.

Jag kanske var otydlig.
Jag förstår vad en passkey är och varför det ska användas. Men hur fan aktiverar man det?
Har jag aktiverat det nu när jag aktiverade ”telefoninloggning” i min MS Authenticator app på mitt MS konto? Det är det jär som är så sjukt luddigt. Och om jag nu har aktiverat passkey, varför ombeds jag fortfarande ange lösenord på M365??

Av issue

Jag förstår verkligen inte det här, jag är väl för korkad.
På ett av mina konton har jag haft lösenordsfri inloggning i en evighet. Jag anger mitt konto vid inloggning och sen kommer det en prompt i Authenticator appen. Smidigt och inget lösenord inblandat. Men detta har ju inget med passkeys att göra.

Nu på ett annat konto så valde jag i Authenticator appen ”telefoninloggning”. Är detta passkey? Förvirrande.. hur som helst så aktiverade jag telefoninloggning, gick sedan till office.com för att logga in, anger mitt konto, klickar på nästa, ombeds att ange lösenord…

Jag fattar ingenting

Av issue

En fråga på detta, vart står det att det är just L2TP och IPSec som är drabbat och inga andra protokoll? Hittar faktiskt inte att MS nämner några protokoll alls.

Av issue

Fan va skönt att SSTP och IKEv2 inte verkar vara drabbat, hade kunnat bli lite jobbigt då.

Men, alla gamla Win10 med direct access lär ju sluta fungera??

Av issue

yep... har VPN i routern där jag med jämna mellanrum hoppar mellan olika städer. Så hela mitt nät hemma är bakom VPN.
ska jag göra nå riktigt jävla suspekt så har jag en speciell virtuell maskin för det där jag sedan kopplar upp mig mot något suspekt land.

Av issue

nu är det kokta fläsket stekt

Av issue

efter att ha blivit erbjuden 4.82% ränta hos LF och sen sagt att jag har bättre erbjudanden på andra håll så kontrade dom med.... 4.75% !!!!! fortfarande sämre än deras snittränta..

nej ni LF, hej då

Ska ge lokala Föreningssparbanken ett försök, men troligast är ju att det blir 4.62% på SBAB.