Inlägg

Inlägg som kyre har skrivit i forumet
Av kyre

Det här är väl ett effektivt sätt att skydda Temu och Wish. Ingen kommer ju anmäla lågprisbutiker från och med nu.

Var inte ARNs syfte att skydda konsumenters rätt mot företag? Isåfall har väl någon beslutat att det skyddet ska bort.

Av kyre

Var går gränsen mellan Smart TV och Artificiell Intelligens?

Smart TV = Netflixknapp på fjärrkontrollen.
AI = Var god dröj, en människa ”deletar” stenar ur ditt svar innan du får Pizzareceptet.

Denna ständiga Overpromise Underdeliver.

Av kyre

"Tyvärr kan Windows inte köras just nu (server could not be reached). Vi beklagar detta och gör allt vi kan för att du ska kunna använda din Microsoft Windows data©™️ så snart som möjligt. Du kan köpa Windows CoPilot för att få förtur i kön för endast 499kr / mån. och per familjemedlem (inkl. husdjur)."

Av kyre

Jag har startat ett nytt samfund, NSDAP, Nationalsamhällets Demokratiska Anti-Piratgrupp.

Vi vill informera samhället om att ALLA ungdomar är kriminella och vi vill att dom ska straffas och sen tvingas köpa dåliga streamingtjänster som vi inte har råd att utveckla för våra ägare behöver pengar till sitt kokainanvändande.

Vi vill även förbjuda, VERBOTEN!, familjemedlemmar att snegla på skärmen hos en annan familjemedlem utan att också betala för streamingen.

Det ska också vara FÖRBJUDET att bjuda hem människor så dom kan titta på din streamingtjänst. Sånt avskyvärt beteende är som pedofili, narkotika, kärnvapen och terrorism TILLSAMMANS. Skäms på dig! Du vill väl inte att barn ska dö.

Så snälla, gråt med oss, och ge oss sen pengar. Och köp streamingtjänster för alla pengar du har.
Vi hoppas nå vårt mål med skambeläggning, politikerlobbying och opinionsbildning.
Tack!

Av kyre
Skrivet av Adestro:

Vet någon vilken tjänst de har använt för att implementera detta? Är det OpenAI's Whisper?

Tydligen är det Dragon Medical One. Du kanske minns Dragon Natural Speaking?
Det är Omilon som sålde in AI hos regionen. Omilon erbjuder sina kunder Dragon Medical One som köptes av Microsoft för 2 år sedan.

Medical AI är ganska hett i år. Det finns flera aktörer på arenan, men Microsoft är tidiga. Att lära AI att inte begå grova misstag är svårt, och ja. Microsoft och kvalitet är ju sådär.

Av kyre
Skrivet av Campaigner:

Så dem företagen kör på tills det går åt skogen stenhårt o då säger nån chef: "Vi såg det inte komma 😐"

😁

Det är exakt så världen fungerar. Sen outsourcar dom din tjänst till någon dyr cyber sec konsult vid namn Capt. Hindsight som inte löser något, men pekar på bristerna.

Av kyre
Skrivet av Chrillthebill:

Uppkörning i Karlstad den 16 maj, taggad! Någon som kört upp här och minns en eventuell rutt?

Sök fastbikes forum. Där finns ofta trådar för de flesta uppkörningsorter. Sen Google Maps så som dom beskriver.

Av kyre
Skrivet av Petersv:

Vissa hävdar ju att kriminalitet inte lönar sig, det beror ju på helt och hållet vilken sorts kriminalitet.

Jag tycker vi läser om rätt mycket kriminalitet som lönar sig.

Springnotor
Cykelstölder
ID-stöld
Företagskapning
Skattesmitning
Ockerhyra
Politiker
Använda skattemedel för att tillskanska sig själv och sina polares företag

Av kyre
Skrivet av Baxtex:

Man har valt fel yrke helt klart.

Jag bytter när jag insåg vilket monumentalt arbete som krävs för att skydda sig från sånt där i de flesta företag.

Du måste övertyga VDn att det finns en hotbild. Att konsekvenserna är dyra. Att även om sannolikheten är låg så när det händer är det skitdyrt. Sen ska den massiva kostnaden godkännas nu, inte över 10 år. Alla anställda ska utbildas och instrueras. Alla processer ska ändras. Du själv ska multipliceras. Alla andra mellanchefer som sätter sig emot dig pga. sin egen karriär ska övertalas.

Av kyre

Är det inte lite konstig timing att släppa en serie och knappt ens ha en uppföljare på radarn inom nästan…ett decennium om alls? Fallout 4 kom ju…2016?

Av kyre

Vilken design?

Jag tycker utseendet är jätteviktig, men tilltalas inte av "gaming" estetiken. Och datorvärlden är extremt likriktad: Svart plast, en drake, blinkande RGB from hell, stolar som ser ut som om Ullared gjorde en racingstol till McLaren.

Bredda gärna utbudet med artiklar som fått like kärlek på utseendefronten. Men jag öppnar inte plånboken när allt ser ut som en tonårspojkes rum.

Av kyre
Skrivet av huttala:

Låter som du saknar att bo hemma med mamma.
/s

Haha, jag hade kanske tänkt på frugan, men våra referensramar är väl olika.

Nej, jag såg denna video igår: Koppla ChatGPT till HomeAssistant, Jarvis på riktigt, nästan och tänkte att den skulle kunna leverera vad du vill ha innan du ber om det, om den bara kände av känslor.

Av kyre
Skrivet av m0nster:

På vilket sätt motsäger det jag skrev du det citerade från PTS?


Från samma källa:

"Parallellt med avvecklingen gör operatörerna moderniseringar i de övriga näten och bygger ut 4G och 5G. De lovar att det sammantaget medför lika bra eller bättre mobiltäckning än tidigare – även under tiden som 3G och 2G avvecklas."

När myndigheten säger att privata aktörer "lovar" något är det PK-språk för:
"Vi har inte avtalat något alls, men kommer använda uttryck som "tråkigt" och "beklagligt" när företagen sen struntar i att dom "lovat" något så att vi kan komma undan och våra kompi...operatörer inte åläggs med kostsamma krav. Vi som myndighet vägrar riskera att hållas skyldiga för något trots att vi finansieras med skattemedel, så vi avtalar helt enkelt inga krav eftersom vi då är ansvariga för att de efterlevs. Va?! Nej, 3G utrullningen gick bra för vi redovisar bara mätdata som ställer oss i god dager."

Av kyre

Nu har jag inte läst utkastet men skulle kan det vara okej att sälja en tjänst för hemmet som faktiskt identifierar ditt känslomässiga tillstånd och svarar därefter?

Ex. sätter på kaffet eller tar fram Ben & Jerrys när du är ledsen eller trött? Släcker lamporna när du är trött.

Av kyre
Skrivet av Rouge of Darkness:

Alt+print scrn = skärmfoto av aktuellt fönster/applikation överst på skärmen.

Typ måste att använda om man har flera skärmar för att slippa klippa bort skärm 2+

Eller slippa klippa ut fönstret i paint manuellt.

Jag kan lära dig se
Bortom magiska under
Oförglömliga stunder
Om du flyger bort med mig

En helt ny värld
Ifrån ett annan perspektiv
Ingen bestämmer här, var och när...
Skaffa Green Shot

Av kyre
Skrivet av underd0g76:

Och då har du öppnat upp för ytterligare en attackvektor.

Jo, men det är en risk på samma sätt som att det är en risk att folk envisas med att ha dem uppkopplade till internet hela tiden. Det är inte så svart vitt som du får det att låta.

Av kyre

Jag hade gärna sett att dom uppdaterar sig själva och inte tillåter default lösenord, men...

Dilemmat med updatera först av alla VS vänta tills alla andra rapporterat om det förstör något. Ubiquiti har förstört några av mina installationer med en uppdatering och supporten säger sen att dom rekommenderar "att man laddar ner varje enskild uppdatering och uppdaterar manuellt på alla sina individuella enheter". Stort FU till de som försöker göra rätt sak. Så nej, tillverkare har bidragit till detta, det är inte bara ägarna. Jag väntar tills jag hör om någon uppdatering förstört = det händer allt för sällan att uppdatering blir av.

Av kyre
Skrivet av Falistar:

Ingen har dött pga hövding.

Svensken är trygghetsdiande jättebäbis, som lägger hela sin tillit till att myndigheter ska tala om för denne, vad som kan vara farligt, och vad som är tryggt.

Du har fel. Motsatsen är ex Kinas marknad som inte jobbar med risk så som EU och Sverige gör och där tillåts företag sälja skräpprodukter. Så jobbar inte vi och det är att föredra.

Av kyre
Skrivet av Ozzed:

Jävligt magstarkt sagt när han själv godkänt "oftiska" hövdingar. Men det är så det blir när det är fullt lagligt att slippa ta konsekvenserna av ett man personligen utsatt folk för livsfara bara man skyller på sitt företag. Fy fan.

Det kan vara skönt att skylla ifrån sig också. Han mörkade ju produktfel, det i sig borde ju vara straffbart. Och så gick ju hans företag aldrig plus. Så han kan försöka sprida desinformation att det är dom dumma myndigheterna som satte ner foten när han ljög och inte kunde driva sitt företag med vinst.

Av kyre

Jag sa upp Bahnhof efter att dom påstod att Zmarket (Telia) höjt priserna med 100kr som dom la på mig. FU. Så jag slöt idag med Internetnord 348kr/mån 100/100 (De använder CGNAT men kan gratis tilldela publikt IP).
Det är inte så lågt som jag tycker det är värt, men alla företag höjer ju "pga inflationen ;(".

Jag såg för övrigt att Stockholm säljer sitt stadsnät till Bredband2 nu i Feb. FYI.
Bredband2 köper Stockholms stadsnät.