Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Fraze har skrivit i forumet
Av Fraze

Kikar man hos corsair så ser minnena (CMH32GX5M2D6000C36) ut att vara intel-optimerade (står faktiskt hos inet också)
https://www.corsair.com/ww/en/p/memory/cmh32gx5m2d6000c36/ven...

Kan gå men känns inte superlovande, men jag har noll koll utöver det jag nyss läst, så lyssna inte på mig… det finns säkert någon som har koll och kan förklara hur det hänger ihop.
https://www.corsair.com/us/en/explorer/diy-builder/memory/can...

Citat:

But what if you have bought a DDR5 kit for an Intel platform, and then make the switch to AMD and want to take your memory with you? Will this Intel XMP 3.0 memory work with your new AMD chip? In theory it doesn’t have the required AMD EXPO information and so you could find yourself struggling to get it working in your UEFI/BIOS. The same is true if you just buy Intel XMP DDR5 intending to use it with an AMD Ryzen 7000 CPU. In theory it won’t work.

That's the theory.

In practice there’s a good chance that the memory will work, albeit with a few caveats. This is because motherboard manufacturers put in a lot of effort to ensure that as many memory kits as possible just work with their motherboards. These motherboards can read the XMP data from the memory sticks, and pass the settings along, often allowing you to select the profiles just like the dedicated AMD EXPO kits.

Av Fraze

Då jag själv söker något liknande i setup så har jag haft lite koll på den här tråden (och andra) för att få någon uppfattning om vad som kan vara en bra uppsättning. Några frågor och funderingar från mitt håll, hoppas det kan tillföra något så det inte känns som att jag kapar tråden, säg till i så fall så drar jag upp en egen.

Till att börja med notera att AOC skärmen endast ser ut att var (nästan) 24", om det är 27" som önskas, bara så att det inte missas i förbifarten och inte blir som det var tänkt.
Sedan ett annat tips i skärmväg (troligen ett dåligt tips då det är begränsat till vilka som kan komma åt det men men) hittade att jag genom jobbet och benify har rabatter hos samsung där det nu till och med 31/3 finns en 27" Odyssey G5 Flat IPS (LS27AG500PPXEN) för 2990:-. Ser även ut som mecenat/mecenatalumni har tillgång till samma erbjudande. Dock dåligt påläst på hur bra den är.

Är Zalman chassiet att föredra framför Kolink (som nu verkar finnas i lager), ser ut som man får med fler fläktar och den har dammfilter? (visst det vita är 100:- billigare, men så är det ju också vitt)
Nu gäller det här troligen inte grabben, men för min del så undrar jag om det finns något vettigt alternativ för chassi som inte är så mycket disco, med andra ord utan (eller med avstängbar) rgb?

Sist, grafikkortet "XFX SPEEDSTER SWFT 319 RAD RX6800 16GB GAM" från "amazon", hur säker kan man vara på att få hjälp från amazon om någon skulle vara knas med tanke på att det inte är amazon själva som säljer det? Har köpt småsaker från andra säljare på amazon tidigare och det har inte varit några problem men det känns lite mer risky när det är en större summa. Jag har dock inte hittat något motsvarande till samma pris, så det kanske är värt att chansa… ser ut att ha mestadels bra betyg.

Av Fraze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom

Om du är beredd att gå upp mot 6000 kr, så är det bättre att ta ett HD4830 och en E7400 istället. Blir lite bättre balans.
Antec Sonata III är ett fullgott alternativ. Det är egentligen hugget som stucket...
/xJom

Hmm ja sant 4830 kan nog vara ett bättre alternativ och priset ökar inte allt för mycket trots allt... thx

Av Fraze

Skulle det här fungera... några förslag på ändringar?
Är Antec Sonata III med 500W agget ett bättre alternativ, annat moderkort?

http://s179.photobucket.com/albums/w301/frassefraze/?action=v...

Av Fraze

kan ju alltid kolla på

http://www.cepstral.com/downloads/