Likt en naturlag läcker vad som ser ut att vara den skarpa versionen av Battlefield 3 ut på nätet, mer än en vecka innan den officiella lanseringsdagen. Kompletta avbildningar av de tryckta skivorna sprids via torrentsajter och tusentals pirater passar på att ladda ned filerna.

Enligt de första rapporterna kan det åtminstone i teorin vara möjligt att få igång kampanjen, men flerspelarläget går av naturliga skäl inte att komma åt. Samtidigt varnas det för att EA har möjlighet att logga försök att komma åt servarna och kan straffa pirater genom att exempelvis stänga av deras användarkonton från speltjänsten Origin.

Att efterlängtade titlar som Battlefield 3 hittar ut på piratsajter innan lanseringen är knappast någon ny företeelse. Skivorna trycks vanligtvis i god tid innan säljstarten och det finns nästan alltid någon i distributionskedjan som är villig att ladda upp en kopia på nätet.

Fotnot: Vänligen observera att det är tillåtet att diskutera piratkopiering som företeelse i SweClockers forum. Att länka, hävda innehav, hjälpa till eller på annat sätt underlätta piratkopiering bryter dock mot forumreglerna. – Moderatorerna