Under 2020 dundrande ny hårdvara ut på löpande band, där kraftfulla grafikkort och processorer ackompanjerades av färska och kraftigt uppgraderade spelkonsoler från Microsoft och Sony. Att lägga vantarna på nyheterna var dock inte varit det lättaste eller mest ekonomiska. Nu visar den Corsair-ägda datorbyggaren Origin PC vad som är möjligt att åstadkomma med en gnutta beslutsångest och obegränsad budget.

Det handlar om en favorit i repris från år 2019, som återanvänder namnet Origin Big O. För tre år sedan monterade bolaget de åldrande konsolerna och en vattenkyld speldator i ett och samma chassi, vilket också är upplägget för tredje generationen av Big O. I det här fallet rör det sig om Playstation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch OLED och dubbla datorer i en Corsair Obsidian 1000D-låda, där hårdvaran hålls kyld med hjälp av skräddarsydd vattenkylning i matchande färger.

Big O.jpg

Bildkälla: Origin PC

Nintendo Switch OLED-konsolen huserar i en dockningsstation i fronten och kan såldes plockas bort och användas i handhållet läge, medan resten av systemen finns i huvudkammaren. Den ena datorn är ett fullfjädrat system med 16-kärniga AMD Ryzen 9 5950X, ett Nvidia Geforce RTX 3090-grafikkort, 128 GB DDR4-minne och 6 TB SSD-lagring. Den sekundära datorn är öronmärkt för streaming och det handlar om ett Ryzen 9 5950X-baserat system i i Mini ITX-format och med ett inspelningskort istället för grafikkort.

För de Sony- och Microsoft-signerade spelkonsolerna syns bortskalade ytterhöljen. Playstation 5-moderkortet är placerat på moderkortsplåten bredvid den primära datorn, medan Xbox-hårdvaran syns i botten av chassit. Youtube-kanalen Unbox Theraphy tittar närmare på den okonventionella lösningen och konstaterar att samtliga system kan startas och användas individuellt och att anslutningar till kvintetten syns i bakkant.

Projektet finns endast i ett exemplar och är alltså inte ett framtida tillägg i sortimentet, utan snarare ett exempel på vad som går att göra med senaste snittets hårdvara. Tilläggas kan också att Big O är ett kvitto på hur pass omfattande Corsairs verksamhet blivit med åren, där allt från vattenkylning till montering kommer från bolaget eller företag som de förvärvat.