Nu har AMD visat de nya logotyperna för sina kommande Ryzen 7000-processorer med Zen 4-arkitektur för bärbara datorer. De nya logotyperna bryter med AMD:s traditionella användning av rött till förmån för en helt orange.

De nya logotyperna gäller för kommande serierna Ryzen 7040 "Dragon Range" och Ryzen 7045 "Phoenix". Förstnämnda är den stationära Ryzen 7000-familjen omstöpt för bärbart format, medan det senare är en uppdaterad serie för tunna datorer. Företagets tidigare grå etiketter med en röd-orange cirkel kommer fortsätta märka ut de äldre Ryzen 7020-, 7030- och 7035-serierna.

AMD Ryzen 7000 ny logga foto AMD.jpg

Inom Ryzen 7000-serien för bärbara datorer förekommer nu Zen 4-, Zen 3- och Zen 2-arkitektur såväl som APU:s som kör integrerad grafik med Vega-, RDNA 2- och RDNA 3-arkitektur. Som om inte det var nog ändrade AMD nyligen också hela namnschemat för sina framtida mobila processorer.

Potentialen finns alltså för att viss förvirring kan uppstå bland konsumenter, något som AMD hoppas lindra med sina orangea logotyper. Detta förstås förutsatt att framförallt onlinebutiker ser till att visa upp de olika logotyperna ordentligt.

Vad tycker du om de nya logotyperna?