I en uppdatering inför årsskiftet skriver Bethesda om vad Starfield-spelare kan förvänta sig under 2024. Den Microsoft-ägda studion planerar att börja släppa regelbundna uppdateringar av rollspelet var sjätte vecka med start i februari, så om allt går enligt planerna kommer omkring åtta uppdateringar släppas under året.

Uppdateringarna ska innehålla både nytt innehåll och diverse förbättringar och fixar. Det nya innehållet kommer omfatta allt från smågodis som nya dekorationer för rymdskepp till större saker som nya sätt att resa och en expansion kallad Shattered Space. Bland förbättringarna nämner Bethesda inställningar för att finjustera svårighetsgraden genom att till exempel ställa in rymdskeppets fraktkapacitet och hur enkelt skeppet tar skada i strid.

Den största nyheten bland det kommande årets Starfield-uppdateringar är dock stöd för moddar. Det ska komma tidigt under året med lanseringen av ett ”Creation Kit” som moddare kan använda för att utveckla sina tillägg till spelet. Funktionen ser ut att likna den som nyligen lanserades i föregångaren Skyrim, där ”Creations” har ersatt de två tidigare existerande menyvalen ”Creation Club” och ”Mods”. Skyrimfunktionen har en sektion med betalmoddar. Att moddfunktionen har samma namn i Starfield antyder att betalmoddar kommer ingå även där, men Bethesda har inte bekräftat det.

Bethesdas årssammanfattning innehåller som brukligt även diverse statistik över vad spelare har åstadkommit sedan lanseringen i början av september. 13 miljoner spelare har till exempel spelat i genomsnitt 40 timmar var och har tillsammans lagt 26 miljoner timmar på att bygga skepp. De har också besökt nära två miljarder planeter.