Plex är ett populärt serverprogram för att bygga mediabiblioteket i hemmet. I början användes det främst av användare som rippade sina filmer från DVD och Blu-ray – eller fultankade på Bittorrent – men företaget bakom har satsat stort på strömmat innehåll och att inte dra till sig de stora mediabolagens vrede.

Idag har Plex såväl gratis filmer och serier som liveströmmad tv från olika håll i världen, utöver möjligheten att lägga till DRM-fria filer användare redan har. Ett par gånger har företaget talat om att även lägga till en butik för att köpa film och serier, och nu är det dags igen rapporterar Janko Roettgers i sitt nyhetsbrev Lowpass.

Chefer på företaget ska under CES-mässan ha berättat att de planerar att öppna butiken redan i början av februari. Precis om Amazon, Apple och flera andra butiker kommer användare kunna välja mellan att hyra och köpa innehållet.

Att Plex satsar på en butik kan vara kopplat till att företagets satsning på reklamfinansierat innehåll inte har gått så bra som cheferna hoppades på. I juni 2023 sade företaget upp 20 procent av personalen och skyllde det på den sviktande reklammarknaden.

Utöver butiken skriver Janko Toettgers att Plex produktchef Scott Olechowski har avslöjat att företaget har en stor gränssnittsuppdatering på gång och senare i år ska lägga till fler sociala funktioner, som användarprofiler.