Samsung har under åren många gånger anklagats för att ha härmat Apple och kopierat Iphone-tillverkarens formspråk. De senaste åren har det varit tystare och Samsungs designer har varit mer egna, men när Galaxy Watch Ultra och Galaxy Buds 3 nyligen avtäcktes var det många som höjde på ögonbrynen. De är nämligen väldigt lika Apple Watch Ultra och Airpods.

Enligt koreanska Aju News kommer kritiken inte bara utifrån. Samsungs styrelseordförande Jay Y. Lee ska också ha gått i taket. Enligt sajtens anonyma källor på Samsung har ordföranden läxat upp mobildivisionen och gett den order om att se över sina planer. Flera individuella chefer inom organisationen ska ha också ha straffats, inklusive högsta chefen TM Roh.

– [Styrelseordföranden] lade sig i efter kontroversen kring anklagelserna om Apple-plagiat och problemen med kvalitetskontroll i Buds 3-serien och Galaxy Watch 7 som släpptes förra månaden. Den interna atmosfären är väldigt dålig nu, säger anställda.

Galaxy Buds 3-familjen har gått från en mer egen design till en tydlig likhet med Airpods och Airpods Pro, och Samsung har även inspirerats av styrgesterna i Apples senare modeller.