Intel har dragit åt svångremmen efter den senaste kvartalsrapportens dystra siffror. Över 15 000 anställda ska bort, olönsamma produkter ska läggas ned, och företaget ska sänka sina kostnader på diverse andra sätt.

Ett sätt ser ut att bli att lägga mindre pengar på stora jippon. Intel har nämligen meddelat att det skjuter upp Innovation 2024 till nästa år. På det årligen återkommande eventet visar Intel normalt upp framsteg som har gjorts under det gångna året inom olika divisioner, men i år blir det alltså inget event.

Intels pressmeddelande om beslutet är korthugget, men företaget säger till PC Mag att beslutet togs utifrån den ekonomiska situationen. Intel ska se över sina kostnader och hur det kan ”återbygga ett långsiktigt ledarskap i processteknik”.

Än så länge finns inga uppgifter om det kommer ha någon inverkan på planerade produktlanseringar. Enligt rykten var det tänkt att Arrow Lake-familjen processorer skulle visas upp under eventet. Två möjligheter är att Intel visar upp de nya kretsarna något tidigare under IFA-mässan i Berlin i början av september, eller att det håller ett litet event enbart för press närmare säljstart.