Inlägg

Inlägg som ElonB har skrivit i forumet
Av ElonB
Skrivet av El_Raspberry:

Slakta något billigt/trasigt moderkort?

Billigaste jag kunde hitta var för ca 700kr, ingen som har något toktrasigt moderkort de vill slakta? Kan bytas mot något kul.

Av ElonB

Kanske var lite oklar, menar själva hållaren/fästet, inte cap:en.

Av ElonB

Socket 1366 lås?

Hej,

Någon som vet vart man kan få tag på denna fina del (se bild) då jag har slarvat bort min. Samt någon som vet vad de kallas?

http://i55.tinypic.com/10clt9z.jpg

Av ElonB

http://en.wikipedia.org/wiki/Post-purchase_rationalization

Förklarar varför folk köper en produkt över den andre fast den ej är bättre.

Av ElonB

Har en 9010 och beställt en 9010BA från acard. Använder (och ska använda) dem som write cache till zfs. Är någon instresserad så kan jag benchmarka dem, har ett par mindre ssds och en fusionio att jämnföra med.

Av ElonB

http://i55.tinypic.com/ielf8o.jpg

Tror det går något så här;

"Ordning är bara till för idioter – genier behärskar även kaos"

Av ElonB
Skrivet av -=Mr_B=-:

Finns redan, och har hunnit överges. Gigabyte lanserade i-RAM 2005. (två år innan Apples iPhone, så i- biten kommer inte därifrån) En SSD som ansluts via S-ATA, och använde sig av vanliga ramstickor. DDR stickor, och tyvärr bara 4 st. Maxgränsen på 1Gb / minnespinne verkar dock påhittad, då jag sett användare med 16GB/enhet. (med andra ord 4st 4GB minnespinnar.) En uppföljare, baserad på DDR2 visades på mässa, men kom aldrig ut i handeln. Problemet med att "disken" vlev tom när man stängde av datorn löstes med ett litet batteri, och ve dig om det blev dåligt... Laddningsbara celler håller ju inte för hur många laddningar som helst, så det var bara en tidsfråga... Och att utrymmet var litet kom man runt med hjälp av raid. Men det blev lite dyrt, och Gigabyte verkar ha ansett att det sålde för dåligt, de har inga annonserade planer på att lansera i-RAM2...

DDRdrive X1 är i princip samma sak som i-RAM, fast, den använder precis som OCZ's Revodrive PCI-E sloten till data överföringen, och får därmed bättre prestanda än i-RAM. Finns inte heller i nyare utformning.

HyperOS HyperDrive är lite mer aktuell. I version 5, som är den senaste, stödjs DDR2, och 8GB / per minnessticka, samt 8'a minnesplatser, för totalt 64GB utrymme.

Fast, om man ska investera sådana summor kan jag ju ifrågasätta varför man inte bara plockar på sig ett server moderkort med gott om minnesplatser, och installerar till HD, för att vid uppstart spegla till en ramdisk. Suspend to ram, ger strömsparläge som inte riktigt, men nära nog motsvarar att ha stängt av datorn, och prestanda på vettigt ramminne i minnesplatser är högre än via någon extern kontroller. Exotiskt som fan är det med, om man vill ha skrytfaktorn. Ett problem bara. Jag är inte så övertygad om att det går att få Microsofts OS att gå med på en sådan tillvaro, men Linux är ju coolt det med.
Om inte det framgått så hamnar alla de här lösningarna enligt min åsikt i hörnet för coola, men inte så väldigt användbara lösningar.
B!

Enheten du talar om som du såg på mässan kom ut, dock endast i Asien - I-Ram 2. Fördelen med det är att Taiwaneserna kopierade den, finns idag runt ~5 olika interface modeller hos Acard ( ACARD Products - IDE/SCSI/SATA RAID Storage Solutions ). Kostar runt 200 dollar. Tyvärr har de ingen sata III modell, så överföringen är fortfarande grymt begränsad. Skulle dock vara intressant att se vad för sorts iops man får över ram för oss som kör lite databaser.

Av ElonB

Riktiga män kör Dennons 1.5m cat5e 1000-dollar kablar. Amazon.com: Denon AKDL1 Dedicated Link Cable: Electronics

Läs kundrecensionerna.

Av ElonB

Inte alla som sitter på SATA 13

Av ElonB
Skrivet av ronnylov:

Detta ger väl "server farm" en ny betydelse...

10000 kossor ger 1 MW som ska räcka till 1000 servrar, alltså 1 kW per server.
Så en server drar alltså i snitt 1000W?

Ska vara kringutrustningen som nätverk etc, glöm inte heller kylningen skall täcka 1.1x vad servrarna själva drar i max energiförbruk.

Av ElonB

Så länge man kör någon form av brandvägg så kan man komma en rätt bra bit utan antivirus. Däremot om du kör utan brandvägg och antivirus program, så är du en av de personer jag förbannar varje gång vi får in en belastningsattack mot vårt nätverk. Med worms som inriktar sig mot vanliga ouppdaterade office program, adobe reader, etc via nätverket så behövs det bara att din dator är uppkopplad. Spelar ingen roll om du endast siter och spelar minefield om dagarna, ditt nätverk blir bombaderat av nätverksattacker 24/7.

Du som kör utan, och tror att du är säker för du har minsann inte kännt av att datorn har blivit trög eller fått några popups. Har förmodligen ett par irc-maskar och gud vet vad som körs i bakgrunden, väntar på en C&C aktivering och strular till det för oss som jobbar med IT. De optimerar sin kod för att gå oupptäckt. Finns ingen ursäkt att inte ha antivirus och brandvägg, då bägge går att få tag på gratis. Annars så kan du hoppa över till Linux, finns runt ~700 virus där, men inget seriöst hot så länge du inte kör med root-rättigehter.

Av ElonB

Gissar utan att orka läsa att det gäller pcie 2.0, ger dig 500mb/s per kanal/lane, så 2000mb/s på x4. Behövs ett antal diskar för att komma upp i den hastigheten. Komihåg att det egentligen inte spelar någon roll hur snabbt usb 2 eller 3 är, när själva disken i skalet bara klarar ~100-150mb/s.

Av ElonB

Hade Chieftecs lösning som du listade på en filserver hemma, kan inte rekommendera den. Låter alldeless för högt för att ha i närheten av arbetstation.

Av ElonB

Gjorde ett par tester på jobbet med lite jbod servrar. Openfiler klämde ut lite mer prestanda ur arrayerna än FreeNas, dock så blev de båda överkörda av NexentaStor. NexentaStor är gratis upp till 12tb.

Av ElonB

Vertex 2...

Börjar dyka upp på prisjakt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=594985

2193:- för den minsta 50gb enheten.
8291:- för 200gb

Av ElonB

Känns som man kommer att behöva hårdvaru-acceleration till webläsaren för denna sida

Av ElonB
Citat:

Ursprungligen inskrivet av armind
Ja det är ju förj*vligt med så många olagliga. Vi borde istället ha en statlig myndighet som håller koll på befolkningen åt företagen och som skattebetalarna bekostar. Skamligt som det ser ut nu i samhället. Dagens "kids"...

Finns redan ( http://www.bsa.org/country.aspx?sc_lang=sv-SE ) dock så bekostas inte hela kalaset av oss skattebetalare, vi står bara för de fogdar (ibland en polis eller två) de lånar när de kommer och knackar på.

Av ElonB
Citat:

Ursprungligen inskrivet av klk
hur fungerar det för de som kör virtualisering? låt säga att man kör 4 olika windowsinstallationer på en dator?

Beror på operativsystemet. Windows 7 behöver du betala för per installerad version, dvs 5 st virtuella kopior = 5st licenser. Server 2008 Standard gäller samma, 2008 Server Enterprise får du däremot köra 4st virtuella instanser med. Datacenter edition är unlimited.

Jobbigt att undvika KB7103, då den förmodligen kommer att inkluderas i nästa service pack.

Av ElonB

Glöm inte att domare EK som utreder jävet sitter själv med i samma upphovsrättsorganisation som Norström. Men vem bryr sig om det?

Av ElonB
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWE|OggE
Tveksamt i och med att Aero körs på DirectX 9.

Hörde att Windows 7 Aero skulle använda sig av 10.x. Kan haft fel, lämnar det det till dig