Inlägg

Inlägg som ElonB har skrivit i forumet
Av ElonB

Följt detta i åratal. Äntligen en standard.

Av ElonB

Alltid trevligt att se NSA uppdatera deras nummergeneratorer.

Av ElonB

http://forumbilder.se/DEUNI/north.jpg?width=150

Trevligt att vi i Väst börjar komma ifatt Folkets Republik.

Av ElonB

Finns liknande produkter idag för servermarknaden där SSD enheterna tar ström via ramplatserna (samt två tillverkare av solid state ram som matas av batteri).

Av ElonB
Skrivet av backspace:

http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/view

Enligt deras tester så verkar det inte vara så "enkelt".
Men nur har jag iofs inte satt mig in i det hela, deras testmiljö är troligen helt annorlunda mot hur trådskaparens miljö kommer se ut.

Den är inte så farlig, tar ca 5min att fixa wan/lan inställningar, om inte latar sig och kör deras wizard. Använder dem till remote sites på jobbet, mycket smidiga och prisvärda för prestandan. Skulle inte sätta allt för mycket värde på den siten, den större modellen de testar får de knappt ut 300mbit, kör den själv på strax över 4gbit.

Av ElonB

Ubiquiti instegsmodell på $99 klarar av 1gbit enkelt.

http://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-lite/

Av ElonB
Skrivet av DukeOfUddebo:

Först och främst bör väl påpekas att vid jämförelse av tittarsiffror hamnar SVTs program mycket ofta högt på listan. Att få skulle titta på SVT är därför inte sant.

När du säger att "Internet i allmänhet erbjuder bättre public service..." kanske du har missförstått betydelsen i public service. Public service-kanaler, såsom SVT, drivs i allmänhetens tjänst. Dvs. till skillnad för kommersiella kanaler, som finns till för att generera vinst till ägarna, finns public service-kanaler till för oss. För att ge oss information, underhållning osv. utan att ha passerat genom någon vinsthungrig ägares filter. Det finns få sidor på internet som skulle kunna kallas "public service", då ett vinstdrivande intresse ligger bakom de allra flesta större sidor (finns dock fåtal undantag, wikipedia t.ex.). Så att "internet" i stort erbjuder public service kan jag inte hålla med om.

Det är synd att du inte ser nyttan i public service, men som tur är finns det många i vårt land som gör det, även om de inte är så framträdande på detta forum. Man kan naturligtvis diskutera hur det ska finansieras, och dagens platta avgift är kanske inte den mest rättvisa. Att avskaffa public service, för att några är för snåla för att bidra till en så viktig samhällsfunktion som det faktiskt är, är dock verkligen ingen lösning.

Finns väll inget som hindrar dem att drivas under en ideell organisation med icke-kommersiella mål så som många andra organisationer? Varför packa på "public service avgift" på de som redan betalar för deras kommersiella alternativ som viasat/cmore/etc.

Av ElonB

Hur blir det med utebliven ränta?

Av ElonB

"Förra året fick Radiotjänst enligt årsredovisningen 100.000 nya licensbetalare, vilket var ett nytt rekord. Radiotjänst tänker dock inte betala tillbaka tidigare inkrävd tv-avgift från datorinnehavare."

Skönt att slippa ansvar.

Av ElonB

Fingeravtryckläsare måste vara en av de mest korkade säkerhetslösningar som finns. Känner inte till något annat lås där man dagligen lämnar tusentals nyckelkopior efter sig obevakat.

Idiotförklarar larmförsäljarna varje gång.

Av ElonB
Skrivet av GTXOla:

Hur manga produkter kan man i nuläget köra med riften?
Följer det med demosoftware i paketet?

Det finns en del tech demos att tanka i deras forum och mini games, sen finns det lite officielt stöd i vissa spel som tex de med source motorn.

Citat:

Har några frågor jag inte riktigt kan hitta svar på i länkar etc efter lite snabb scrollning.

1. Behöver man en datorskärm till Oculus Rift, om svaret är ja-Varför?

2. Kan man använda Oculus Rift till vanlig skrivbordsanvändning i till exempel Windows?

3. Om det är så att det inte behövs en skärm är det då så att grafikkortet renderar bildrutor i Oculus Rift:en i den upplösning som den körs i som på vilken skärm som helst eller handlar det om extra prestandakrav?

Tack på förhand!

1. Nej, du kan köra utan, det är dock svårt - se 2.

2. Nej, Windows har inget stöd för 3d/split/vr, det ser ungefär ut som när du tittar på 3d-bio utan 3d-glasögon. Så omöjligt att navigera och läsa text.

3. Japp, oculus är egentligen bara två små lcd skärmar med lite mjukvara. Så precis som att köra två vanliga skärmar till din dator.

Av ElonB

Tog en närmre titt på avgiften för företag då lagen ändrades 2010.

"Sedan den 1 januari 2010 betalar företag en avgift per organisationsnummer, oavsett antal tv-mottagare och arbetsställen"

I princip bör man kunna sätta upp en utländskt skalbolag (icke skatttepliktigt och utan redovisning) i låt oss säga Liberia för $500, införskaffa ett provisoriskt (oxymoron, dessa är permanenta för icke svenska personner och bolag) organisationsnummer från skatteverket och låta det stå som ägare för samtliga enheter i Sverige. God natt Radiotjänst?

Av ElonB

Såg ett par 2.5" ssd diskar med pci-e interface på istället för sata ganska nyligen. Man kanske bör köpa ett par och testa lite på jobbet.

Av ElonB

Rätt säker att jag redan har ett par sådna här på mitt kontor.

http://www.swedoffice.se/products-a-oe.php?id=31017

Av ElonB

http://www.vikingtechnology.com/arxcis-nv och http://www.agigatech.com/ddr3.php är non-volatile minnen, låter dig ha kvar din ramdisk vid omstart, powerloss, etc. Vikings 8gb moduler har en msrp på $200.

Av ElonB

Kallingar är väll uniformen för datorbygge? Eller har ni kläder som skapar ESD?

Av ElonB

Sitter och bygger på nya serverhallen, synd att man inte kunde använda den 40-50 gradiga luften till något kul som detta. För låg temperatur för att kunna köra sterling motorer på. 1.8mw rakt ut i luften för tillfället.

Av ElonB

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pacific_Garbage_Patch

50 000km2 område av skräp i stilla havet som inte vanliga båtar kan åka igenom.

https://www.youtube.com/watch?v=y5y1W5xduiE

Av ElonB

Lite före milleniumskiftet var man ett gäng som LAN:ade hemma hos en polare, kvällen föll och han bad en vän dimma ner ljuset. På väggen satt två dimmerdosor, vännen i fråga går fram och vrider, med det dör samtliga datorer. Visade sig att undre dimmern kontrollerade uttaget vi hade fem datorer på. Tre av dem dog då stackarns nätaggen inte klarade av de voltdroppen. Dyrt LAN.

Så där i efterhand har man suttit och försökt att klura ut varför man har en dimmer till ett strömuttag.

Av ElonB

Handlar mer om att konsolerna ger dig drygt samma upplevelse för mindre investering. 70 miljoner ps3or, 76m xbox 360 vs ~45m steam användare. Enklare att utveckla mot en konsolhårdvara och porta därifrån uppåt. Folk måste komma ihåg att även om utvecklarna är indie-ideologer så behöver de mat på bordet, att utveckla mot konsolmarknaden är säkrare i nummer.