Inlägg

Inlägg som reque64 har skrivit i forumet
Av reque64

Annonsen är avslutad

Av reque64

Minne som passar server HPE ProLiant ML30 G10

Jag söker minne som passar denna server. Det verkar vara något svårt att få tag på, men skulle behöva senast idag, i Stockholm.

Har ni liggande så kan jag betala en slant. Pris beroende på kapacitet.

HPE:
879527-091
879507-B21

Kingston:
KTH-PL426E/8
KTH-PL426E/16

Crucial:
MTA9ASF2G72AZ-3G2R
MTA18ASF2G72AZ-3G2R1R
MTA9ASF2G72AZ-3G2F1R

Läs hela annonsen här

Av reque64

5300+frakt

Av reque64

Produkt: PrivateVPN
Länk: https://privatevpn.com/se/priser/blackfriday2019
Kategori: Nätverk
Prisjakt: Finns ej
Pris: 25 månader extra vid köp av 12 månader

Av reque64

Väcker en gammal tråd här.... Men kör ni kubernetes på Windows?

Av reque64

Igår släpptes "Juni-uppdateringen"

https://www.satisfactorygame.com/update-2

Tåg och nuclear är nu ute ur experimental-branch.

Av reque64

Tjingeling.

@Tekanna218 sjukt kul med en svensk seriös server! Jag har lirat dayz sa i kanske 5-6(???) år och det är en stående favorit i mitt bibliotek (650h). Mina absolut bästa spelupplevelser av alla spel någonsin har kommit ifrån dayz.
Men har tappat det till och från pga olika anledningar. Antingen för mycket KOS (ryssar) eller så är servrarna för seriösa och förbjuder alldeles för mycket. Ni verkar ha en bra balans verkar det som?

Hursom så har jag bjudit in 4 av mina kamrater till er discord och jag håller på att fiska upp fler gamla dayz-rävar. Vi är minst 5 med mig själv och jag hoppas på att vi kanske tar oss orken och tiden att göra något seriöst på er server. Skulle vara kul dock att få upp populationen en aning för som jag förstår det så brukar ni ligga mellan 0-15 spelare? Du får gärna bekräfta det eller visa riktiga siffror.

Vi var 3 pers inne i Söndags och härjade runt. Stötte inte på några andra spelare tyvärr. Men jag är så imponerad över hur spelet har förbättrats genom åren. Framförallt med nya motorn som släpptes.

Av reque64

Pressade igenom spelet när det släpptes. Lyckats automatisera allt och forska fram allt. Jag tycker det är ett helt fantastiskt spel. Men det saknar content, samt att bristen av vettiga fiender och en storyline gjorde att jag pausade spelet tills de kommit vidare.

Nu idag (för typ en timme sen) så släppte de maj-releasen ifrån experimental!
Hade helst velat vänta tills de släppt ännu mer innan jag hoppar in igen, men finns en risk att jag inte kommer kunna hålla mig.

https://twitter.com/SatisfactoryAF/status/1128298786730795009

Av reque64
Skrivet av Svantesson666:

Ja ok det förstår jag. Dock måste det ju sägas att det inte precis är så lösenordsläckor går till i allmänhet. Man brukar ju knäcka stora sidor för att få tag i MASSOR med lösenord på en och samma gång. Att bara få tag i mina känns ju sådär intressant med tanke på hur mycket man måste göra först.....inte minst först hacka min dator eller göra inbrott hos mig. Men andra ord känns Googles lösning ganska solid iaf då.

Riktade attacker är inte helt ovanliga heller. Eller installera något galet och råka få in en vilande Trojan som någon sitter och lurar på. Vips tar de över din dator och snor dina uppgifter. Jag har själv gjort det (många år sen, det är preskriberat nu och jag har vuxit upp) och jag har själv blivit utsatt för det. Det är inte svårt.

Skrivet av Dax:

Inbrott är ju inte så ovanligt samt dom har ju ofta känningar som har it brott på sin lista så. Samt tror många använder sinprivata profil även på jobb datorn och där kan ju vem SM helst snoka då man hämtar kaffe etc. vi svenskar är för godtrogna.

Människor överlag är naiva. Jag har gått på många säkerhetsseminarier genom åren. Man går alltid därifrån och vill aldrig ha admin-behörigheter någonsin igen. Och ska du köra något som kräver admin vill du ha någon form av MFA, helst fysisk. Och dina lösenord vill du ha på papper i ett brandsäkert kassaskåp på en ort som ingen känner till. (lite överdrivet, men ändå inte)

Av reque64
Skrivet av Homdax:

OK, men om man nu har en chrome profil med lite bilder, länkar, favoriter (INGA LÖSENORD ELLER KONTO INFO!) som man delar över 3-4 olika burkar, samt givetvis sin android lur, vad vore ett bättre sätt att göra det på? Seriöst, trodde faktiskt att skyddet var lite bättre. (fast har ju lösen / pin till alla enheter ändå).

För vi har ju detta: https://support.google.com/accounts/answer/46526?hl=en

Det du beskriver ovan gör jag också. Den infon är ju inte lika känslig som lösenord. Kör på säger jag.

Av reque64
Skrivet av Svantesson666:

Finns det någon anledning att inte använda hanteraren som redan finns inbyggd i Chrome? Den slumpar ju fram långa lösenord direkt och så synkas det direkt till mina andra enheter där jag har mitt Google konto.

Jag var på en säkerhetsdragning med Paula Januszkiewicz (en av världens främsta pen-testers) för något år sen med hennes två kollegor och där kom frågan upp. Nämner du ens att du har dina lösenord i Chrome så bankar de huvudet i väggen. Det räcker med att autentisera dig med din Windows-användare så kan du få ut alla lösenord ur Chrome i rå-text. Så råka lämna datorn olåst en gång räcker för att alla dina lösenord ska läckas. Eller få in en remote-hacker på din klient så är du körd.

Kolla in https://www.nirsoft.net/utils/chromepass.html

Av reque64
Skrivet av zonar:

Satt och kollade lite mer på detta och hittade bitwarden_rs vilken verkar vara en mer öppen variant av bitwarden. Är det någon som provat denna?

Försökte köra igång den själv igår men jag insåg att jag har en viss uppförsbacke när det gäller att köra bitwarden_rs i dockers....

docker run -d --name bitwarden -v /bw-data/:/data/ -p 80:80 mprasil/bitwarden:latest

Inser inte nämligen rakt av vad "/bw-data/:/data/" pekar på för någon sorts sökväg.

/z

Jag kör bitwarden_rs.

Jag hör dig! Jag har själv tagit mig igenom samma uppförsbacke senaste halvåret. Jag tog det dock för långt och kör nu hypervisor-kluster, en drös vms med docker swarm och persistent storage med gluster FS. på 3 servrar, full HA. Har även SSL och DNS via Cloudflare så min externa IP är dold. SSL via en docker-container "Nginx" som linuxserver.io har gjort om. Den heter "linuxserver/letsencrypt".

De här "X:X" parametrarna är en mappning ifrån SERVER:CONTAINER.
Så exempel: 81:80 = 81 är den externa porten ut ifrån servern. 80 blir den interna porten i containern.

samma sak med sökväg. "sökväg på server där filerna faktiskt ligger:sökväg i container, denna ska du inte röra"
exempel: "/mnt/path/to/bitwarden/data/:/data/"

Du ska alltså bara ändra den vänstra delen i parametern. Den högra låter du alltid vara orörd.

SSL vill du gärna få på plats annars funkar det dock inte lika bra. Bitwarden inaktiverar vissa funktioner om du inte har SSL igång. Och sedan vill du ha det av andra uppenbara skäl.

Jag har ett gediget labb och har dokumenterat varenda kommando jag har kört i en egen wiki. Om du vill ha mer hjälp och tips så dra gärna iväg ett PM. Jag tycker bara att det är roligt att hjälpa.

Några bra länkar för bitwarden:

https://blog.linuxserver.io/2019/01/15/self-hosting-bitwarden...

https://blog.linuxserver.io/2017/11/28/how-to-setup-a-reverse...

https://github.com/linuxserver/docker-letsencrypt

Av reque64

+1 på Bitwarden. Har en uppsatt hemma i Docker med ssl + yubikey.

Jag föredrar att ha lösenord på egen server istället för på någon annans. </foliehatt>

Av reque64
Skrivet av The Kristoffer:

Hade valt Xeon om du ska ha ecc, alltså server grade. Ett lämpligt MB från super micro, 64gig ecc, gamingkort för åtminstone 3000 låter det som. Antar att han inte behöver ett cad-kort. Sen är det väl bara att fläska på med ett fett chassi, har själv ett in win 909, men finns andra roliga typer. Sett ett lagom dyrt som ser ut som en lyxjakt. (Dock begränsat i vad du kan trycka in... )

Även om han vill kasta pengar på detta så tror jag Xeon är över prisklassen tyvärr.. Priset dubblas typ. Men jag gillar hur du tänker.

Av reque64
Skrivet av dannesthlm:

Du bör nog satsa på såmånga kärnor som möjligt iallafall då, t.ex. Threadripper 2 eller liknande ... Gärna mycket minne också.

Lite det jag är inne på också. Men det är just stabilitet + Windows som jag är orolig över. Då jag läst en del att Windows cappar en del av prestandan. Medans den funkar klockrent på t.ex. linux.
Lite ute efter folk här med egna erfarenheter som kanske kan lysa lite kunskap i detta.

Av reque64

Skapade en ny tråd här:
#17869075

Av reque64

Monsterworkstation budget 40-50k

Hej allihopa,

Jag ska hjälpa en vän till mig att sätta ihop en ny dator till honom. Jag har en del erfarenheter själv att bygga gameriggar men hans prioritet är Multitasking och produktivitet. Han jobbar som aktiehandlare, kör 3 skärmar med grafer hej och hå och har ca 600 tabs öppna samtidigt i webbläsaren. Hans högsta prioritet är Stabilitet men den ska ändå vara sjukt snabb. Han spelar dayz ibland men det är ingen prioritet. Han är inte en person som måste maxa FPS.
Han kommer även köra en hel del VMs på datorn. CPU-cores bör räknas in och jag tänker 64GB ram. 128GB känns overkill men kan övervägas. Minnen ska även vara ECC.

Budget är helt fritt. Han har vinstpengar ifrån sitt bolag som han vill bränna av men han vill samtidigt inte köpa något puckat dyrt bara för att. Bäst prestanda för pengarna men den ska vara väldigt framtidssäker. Sen vill han ha en dator som sticker ut, just för att det är kul också. Det är alltid roligt att skryta inför polarna.

Så nu till okänt vatten för mig. Vi kollar på Intel X-serie (t.ex 9900x) eller Threadripper (2950,2970,2990).
Jag har en polare som rekommenderade Threadripper starkt men vi läst en del om att Threadripper har en del problematik på Windows och det gör mig en aning osäker. Min kunskap här är alldeles för liten. Även efter en hel del googling.

Nu till frågan till er. Om ni hade upp till 40k-50k att bränna av på en HI-END workstation som är sjukt stabil, snabb och körs på Windows.

Vad hade ni köpt? Intel, AMD? Jag har länge varit Intel only men är sjukt nyfiken på AMD. Hade datorn varit till mig hade jag kört AMD. Men eftersom jag köper den åt en annan så är jag försiktig med att testa nya saker då han litar starkt på mig och min kunskap i frågan.

Tack på förhand.

Av reque64

Tack, jag scannar igenom där och flyttar mitt inlägg.

Av reque64
Skrivet av joakim99:

hur håller man kolla på 600 flikar?

Jag har frågat detsamma. Killen är omänsklig. Mer kan jag inte riktigt säga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av reque64

Köphjälp monsterdator

Hej allihopa,

Jag ska hjälpa en vän till mig att sätta ihop en ny dator till honom. Jag har en del erfarenheter själv att bygga gameriggar men hans prioritet är Multitasking och produktivitet. Han jobbar som aktiehandlare, kör 3 skärmar med grafer hej och hå och har ca 600 tabs öppna samtidigt i webbläsaren. Hans prioritet är Stabilitet men den ska ändå vara sjukt snabb. Han spelar dayz ibland men det är ingen prioritet.
Han kommer även köra en hel del VMs på datorn. CPU-cores bör räknas in och jag tänker 64GB ram. 128GB känns overkill.
Ytterligare ett krav är ATX. Vi tittar på Define C. Miditower.

Budget är helt fritt. Han har vinstpengar ifrån sitt bolag som han vill bränna av men han vill samtidigt inte köpa något puckat. Då kan han lika gärna donera pengarna till välgörenhet. Bäst prestanda för pengarna men den ska vara framtidssäker i minst 5 år.

Så nu till okänt vatten för mig. Vi kollar på Intel X-serie (t.ex 9900x) eller Threadripper.
Jag har en polare som rekommenderade Threadripper starkt men vi läst en del om att Threadripper har en del problematik på Windows och det gör mig en aning osäker. Min kunskap här är alldeles för liten.

Nu till frågan till er. Om ni hade upp till 40k att bränna av på en HI-END workstation som är sjukt stabil, snabb och körs på Windows.

Vad hade ni köpt?

Tack på förhand.