Inlägg

Inlägg som Furir har skrivit i forumet
Av Furir

Wow!

Tusen tack Sweclockers! Detta är anledningen till varför jag kommer hit och läser, just dessa typer av guider!

Mera Mera!

Tack!

Av Furir

Men du skriver att de pratar svenska med dig/er när ni pratar med dem eller de säger något till er? Vad är då problemet? Om det rör något privat som berör deras fritid så kvittar det? Eller du måste veta vad Muhammed gjorde igår?

Nä skärp dig, ingen kommer till skada. Finns viktigare saker att bry sig om än om någon pratar arabiska i sin lilla kompisgrupp.

Av Furir

Förlåt men är du dum i huvudet?

Hur kan man ens tänka tanken att begränsa någons möjlighet till att kommunicera? Har du någonsin tänkt på att de kanske diskuterar sina arbetsuppgifter? Kanske blir enklare så för dessa individer då de inte talar flytande svenska men dock flytande arabiska? Nej just det, alla som sägs på arabiska handlar självfallet om jihad, hur man ska krossa alla oheliga och hur häftig muhammed är.

Gå och göm dig under en sten.

Av Furir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultra_experience
philips 47PFL9732D

http://www.prad.de/images/tv/ifa-preview-20.jpg

47 tum lcd full hd
30k på Siba

Snacka om att bli blåst, ni hade fått en större tum SAMT bättre bild med Samsungs 55" serie 9 för samma peng. (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=343671)

(Här har du 8:a serien; http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=343922, så fort jag får en fast inkomst kommer jag slå till på den, jag har ALDRIG sett en sådan bra bild på en TV (matade med xbox360 1080p / PS3 samt en samsungs bluerayspelare med batman: the dark night.. Båda sparat pengar, fått en bättre bild samt kunnat lägg aut några dineros på en schysst förstärkare eller något och ja, jag ahr suttit med bang Olufsen saker med, tar du bort skalet från deras TV-apparater hittar du Samsungs saker.. Dock måste man ge en eloge till deras högtalare, satan i gatan vad de är bra).

Av Furir
Av Furir

Att hela idén på SMSlån bygger på att du inte kommer att betala tillbaka.

Om du kan betala tillbaka tjänar det utlånade företaget några %.

Kan du inte betala tillbaka kommer företaget i stort sett sätta en stor % ränta på dig vilekt ger dem mer dineros.

Av Furir

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av kode
Tyvärr förslösar jag väl min tid på att inte göra så mycket alls förutom att avsluta en av de kurser jag började läsa förra terminen. Utöver det så försöker jag väl hitta jobb som faller inom ramen för mitt kompetensområde.

(Man kan tydligen gå på universitetet och skaffa 200+ poäng där utan att faktiskt kunna någonting efteråt, har det visat sig...)

[/QUOTE

Du får inte glömma att du måste ha minst 3 år erfarenhet av relevant arbete om du skall jobba med ekonomi.

Snacka om man blv paff när man sökte ett jobb som annonserades som "Nyexaminerad ekonom" och det visade sig att man skulle ha 3 års erfarenhet.. Jag betvivlar att många nyexxade ekonomer fick relevant ekonomijobb samma dag som de började studera..

Jag söker jobb.. Tyvärr är det kukigt som fan att vara nyexxad ekonom i dessa tider..

Av Furir

Strålande recension.

Blir ett par qpad pga. av denna recension då jag behöver dem i mitt jobb för att spela in röster och lyssna efter brus på lekmannanivå.

Av Furir

Du skolkar rätt mycket från skolan, va?

Av Furir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aloysius
Jag tror att bostadspriserna kommer att vända uppåt snart igen, iaf i storstäderna. Räntorna sänks ju, samtidigt som det inte byggs speciellt mycket, om dessutom arbetsmarknaden blir sämre kommer folk att flytta dit jobben finns, t ex Stockholm, vilket ökar priserna än mer.

Nej nej nej. Bostadpriserna kommer att forsätta sjunka då människors uppfattning är så inpräntat att allt har ett överpris.

Folk kommer inte att flytta dit jobben finns, det borde du väl ha lärt dig nu. Titta bara på AMS försök att tvinga folk flytta till vart jobben finns, hur bra går det?

Bostadsmarknaden kommer sjunka som en sten, du kan redan nu läsa om massvis med projekt som har stoppats pga av likviditetsproblem, sedan ha rdu dem som fortsätter bygga där det inte finns behov av fler lägenheter, vilket leder till att priserna sjunker.

Det kommer fortsätta sjunka i flertal månader till.

Av Furir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DuRac3ll
Haha dem är 18år drygt ganska sjuk humor som vi här i vår by brukar ha

Wow, om du anser att det är är både sjukt och humor så har du inte varit med om mycket.

Av Furir

Sedan skall man väl vara medveten att just märket "apple" bidrar till ett något högre pris.

Av Furir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi

För övrigt, någon nämnde att dollarn är det man handlar med.
Men om USA krisar sjunker ju dollar, så då borde det bli nästan bättre priser?
Om om det går dåligt för alla.. tja, då stannar ju priserna proportionellt kvar?
Rätta mig gärna!

Men kanske Komplett har tagit stora lån för att avbetala byggnader? och några procent mer i ränta, kan ju ändra saker väsentligt på stora summor.

Jag tror knappast att sänka priser och minska marginalen ännu mer är ett svar, utan det är en balansgång och den som gör detta bäst klarar sig nog bättre i längden.

Visst, sjunker dollarn blir det billigare för länder som handlar med dollarn. Men samtidigt om dollarn värde sjunker måste de företagen som har dollarn som "bas" (usa) kompensera den förlusten på något sätt, dvs. högre priser (inflation yay). Dock så sker självfallet detta inte samtidigt..

Men även när du har den här luckan där dollarn är billigare och priserna ej har hunnit förändras så betyder det inte att det blir billigare för oss konsumenter. Vi är "vana" att betala tusen kronor för vara X, om nu inköpspriset för företaget förändras finns det ingen anledning för dem att sänka vara X försäljningspris i takt med förändringen i inköpspriset, det enda som händer är att de får en större marginal på varan och tjänar mer pengar. Självfallet är de medvetna om detta och ser att de kan tjäna några kronor SAMT det är medvetna att priset kommer att gå upp i framtiden så det är vist ett bibehålla kapital för denna förändring.

Typ alltså lixom..

Sen har du helt rätt om räntorna.. stackars företag som verkligen lever på en balansgång mellan konkurs eller överlevnad, måste vara skräckslagna varje dag nu..

Av Furir

Grov misshandel vilket ledde till ett sjukhusbesök på 3 veckor. Polisen fick tag i samtliga och 2 av dem fick flytta till andra delar av SVerige t.om 18 års ålder (bodde hos fosterfamilj), 2 stycken fick gå på möten med någon gubbe i 2 år samt 2 stycken fick hosta upp massor av pengar (vilket alla fick egentligen).

Fick cykeln stulen, stal tillbaka den.

Av Furir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Llywellyne
Tack så mycket för tipsen!

Furir: Vad äter man i Chile?

Mycket!

Jag vill inte direkt säga att de har kryddor som skiljer sig från Sverige men däremot hur de serverar maten och vad som serveras är väl skillnaden.

Du har allt från typ pannkakor som de kladdar massa gojjs i och viker på mitten, låter torka lite och sen knapprar man på dem, helt underbart goda.

Det går inte riktigt att beskriva men jag jag tackar gud varje dag att jag ahr en tjej som är från Chile och kan laga chilensk mat.

En "simpel" bjudning där bestod av att man började är varmkorv, tjocka korkar i stil med kabanos typ och man drack, efter detta åt man en skiva bröd med något gojjs på, efter detta blev det soppa med ris, kyckling och potatis i (supergott, efter detta hemmagjord potatissallad och en stor köttbit efter detta efterrätt. Jag var proppmätt runt korven men enligt deras utsago är det oförskämt att inte äta det som bjuds, vilket jag förstår.. De har inte samma möjlighet till att bevara maten som man har här i Sverige. Men ack så gott det är!

Dock ska du veta att du ALDRIG får lukta på maten. Att sitta stilla och sniffa lite sådär osynligt är självfallet okej men att luta sig fram så man kan se att personen håller på att lukta ses som en stor förolämpning. Varför? Ingen aning, kanske bara var något lokalt där men detta var det enda som tjejen varnade mig för.

Av Furir

Nu har jag bara erfarenhet av de lite "jobbigare" områden i Chile då tjejen är därifrån. (flyttade därifrån som barn har varit där några ggr. för att hälsa på familjen).

Nu tror jag inte du komemr hamna på något sluskställe eller dylikt men om du vet om att det finns något sådant i närheten så är det 1. Undvik smycken 2. Att klä upp sig "superfint" kommer dra många blickar, klappar på rumpan och visslingar.. Men med det trevliga kommer likväl idioter... 3. Gå ensam.. Nej! 4. Gå ensam på kvällen? HELL NO!

Med sunt förnuft kommer du att komma långt, lita på magkänslan och va inte för godtrogen mot folk. Idioter finns det överallt.

Men ha så kul, Chile som land är HELT otroligt och ÄT MYCKET MAT! Du kommer aldrig äta något så spännande

Av Furir

Nope. Du kan läsa lite om det på http://sv.wikipedia.org/wiki/Civilekonom

Tror helt sonikt att ordet civilekonom ploppade upp för att kunna vara motsvarande civilingenjör fast då inom ekonomi.

Av Furir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Ja nu är det rentav löjligt lite, om det inte blir betydligt mer sen så kommer jag definitivt ta upp det med respektive kursansvarig.

Faddergrupp 1.

Okay, fast jag är singel sen några månader och inte medlem i föreningen

Jag kommer nog köra halvtid/deltid ett par månader och se hur det går rent studiemässigt. Tack för alla tips alla...

Furir : Har du läst klart civ.ek och ska läsa ytterligare två år till master?

Jag är färdig med min civ.ek. Dock skall det dock nämnas att jag har den "gamla" examen från en liten liten skola. Ångrar mig att jag inte läste vid HHS/Lund eller Uppsala så nu är jag nästintill tvungen att läsa mastern på en "bättre" skola för att ha chans till "de lite bättre jobben"... Just nu sitter jag i Australien och läser c-kurser, allt extra bara för att få utlandserfarenhet. Rekommenderas starkt!

Av Furir

Rent logiskt så borde banken få sina pengar direkt från dig, men hur det funkar vetetusan. Ring och fråga dem.

Av Furir

Heltidsjobb kan bli för mycket, det kommer krocka mycket med grupparbeten och dylikt.

Under min tid soms tudent på ett civ.ek. program hade jag ett deltidsjobb (jobbade 2-4 dagar, 4-6 timmar per pass) + arbetade för studentföreningen som representerade civ.ek. studenterna som ordförande. Sen sambo på detta.

Några problem? Inte direkt dock blev de många långa nätter med studier. Som det säger, se till att plugga så du får toppbetyg, det är viktigt. Kan du arbeta under tiden deltid/halvtid så gör det! Det är ännu viktigare att visa att du kan jobba/har jobbat och lyckats hanterat studierna.

Något annat så bara fråga på. Själv resonerar jag så att om du är utb. civ.ek är det bara att köra master snarast möjligt för att kunna söka jobb och verkligen stå ut. Själv studerar jag i Australien nu, kommer hem i december och kommer försöka arbeta under jan - juni + läsa ett redje språk för att sedan köra 2 årig master efter augusti. Det är planen men vi får se hur det går..