Inlägg

Inlägg som mattias har skrivit i forumet
Av mattias

Jag firar nyar sovandes pa en tagstaton i en hyfsat stor indisk stad(ca. 5 miljoner). Man ska vara noga med bade manad och dag nar man bokar tagbiljetter. Phew. Naja. Man ar inte ensam i indien..inte for en sekund.

Nyarshalsningar fran Tamil Nadu. Godnatt.

Av mattias
Skrivet av MulleEng:

Jo 300"miljondels bitar " har varit ganska lite rätt så länge (Förlåt kunde inte bara låta bli )

Om du nu vill vara viktigpetter så borde du känna till att milli betyder tusendel.

Av mattias

Är det inte parkeringsförbud på gatan i övrigt så gäller följande:

- 2 timmars parkeringstid tillåten mån-fre 8-18
- lördag och söndag fri tid(bara vardagar som 24h regeln gäller)
- Under perioden 1/12-30/4 gäller parkeringsförbud på tisdagar 9-12(alltså får du bara stå 8-9 och 12-18 under två timmar dessa tisdagar. Antagligen snöröjning.)

Ställer du bilen där på fredag klockan 16 så behöver du inte flytta den förrän måndag klockan 10.

Av mattias

Vissa säger att man bör ha en bra aminosyrebalans i blodet när man tränar. Har hört att man kan ha det hela dagen om man intar en rik mängd bra protein i början av dagen.

Av mattias

Äh, färdigkokta bönor är för fjollor. Riktiga män blötlägger och kokar sina egna bönor. På kvällen lägger du bönorna i en skål täcker med vatten så att bönorna kan svälla till ~dubbla storleken(använd en stor skål så blir det lättare). Sedan efter minst tolv timmar häller du av blötläggningsvattnet(som är bra till att vattna blommor) och lägger bönorna i en gryta, täcker med vatten 5-7cm över bönorna och kokar upp dem. Efter 30-60 minuter är de klara(beror på vad det är för bönor.. kolla konsistensen var 5-10 minut efter 30 minuter). När de nästan är klara tillsätter du 2-3 msk salt.

Mmmm. beans.

Av mattias

Jag jobbar med att göra människor nöjda, och det är jag bra på.

Av mattias
Skrivet av KTL:

Efter att ha läst igenom hela sidan 3 (ja, omänskligt jag vet, wall of TEXT) så tror jag helt enkelt att jag lägger allt var kärlekslivet är helt åt sidan och plockar upp projektet att lära mig JAVA istället. Maken till ologiskt ämne är det enda jag kunnat konstatera av den här tråden >_>

Komplext och nyanserat, ja. Ologiskt, aldrig.

Av mattias

De senaste två-tre månaderna har jag haft matkostnad på 0:-. Detta genom att ta vara på vad andra slänger bort.

Mitt tips är att kika vad din lokala coop- ica- eller willysbutik slänger varje dag. Man blir galet förvånad över hur mycket bra mat man kan ta till vara på. Detta kanske inte är något för de svagsinta, men det är nog bland det mest etiska man kan göra i matväg.

Av mattias

Jag skulle satsa på en futon som säng. Antingen västerländsk eller original style. Själv sover jag på en bäddmadrass som jag rullar ihop och stoppar in i en garderob när jag inte sover. Vägghyllor är bra och lätta att bygga. Vinkeljärn och hyllplan hittar du garanterat på lokala återvinningsmarknader. Har du en västerländsk futon kan du ju även använda den som soffa.

Hoppas du hittar någon smart lösning.

Av mattias

Så alla vet är detta chins:

http://kPKoDjb4xug&

Och detta är dips:

http://-Hja8_tES9k&NR=1

Den som klarar 80 dips är ju fan en maskin..det är ju bara sjukt. Jag menar de som tävlar i dips-SM klarar nog inte över 80.. jag har sett 60-70, men aldrig 80. Thomas_88, du borde ställa upp i SM. Du skulle ju utklassa alla som tränar hårt för att göra just dips.

Av mattias

Det du är ute efter är LE-lampor med fullfärgsljus. Det som kan vara problemet med billiga LE-lampor är att vissa delar av det synliga ljusspektrat är underrepresenterade, vilket gör att färger ser lite märkliga ut(röd brukar vara en färg som gör sig dåligt i LE-lampsljus). Sedan måste man tänka på att LE tar ett tag på sig för att komma upp till maximalt ljusflöde; oftast 1-2 minuter.

Det finns i princip bara en LED-lampa på marknaden som är en värdig ersättare till glöd-/LE-lampor och det är GeoBulb-3.

Av mattias

1. Gör dig attraktiv. Var självständig, målmedveten, hänsynslös(På ett positivt sätt. Låt ingen ta ifrån dig dina drömmar eller mål, böj dig inte för någon). Träna med hundar, de är experter på att upptäcka osäkerhet. Hela din kroppshållning, dina ordval och ditt tonläge och ditt rörelsemönster skvallrar om du är osäker. Är det något jag tycker är oattraktivt så är det osäkerhet och rädsla och det finns ingenting så hett som någon som är helt orädd. Här börjar utseendet spela mindre roll. (men någonting av det fulaste som finns är uppblåsthet och spänniga människor.. det är lätt för vissa att förväxla orädd/hänsynslös med spännighet)

2. Fixa lite skills. Det är utvecklade och fantastiskt. Du kan göra andra glada samtidigt som du utvecklas.

3. Bejaka livet. Tänk inte för mycket. Ha 'ja', 'lätt', 'för fan' eller valfritt annat bejakande ord som utgångspunkt. Ska vi bada nakna i älven? Lätt. Livet grenar sig på de mest fantastiska sätt bara man håller fokus på vad man vill göra istället för vad man inte vill råka ut för. Håll sinnet öppet och tro aldrig att vissa saker är dåliga by default. Alla människor har någonting fantastiskt att lära dig. Ta det du behöver från olika människor och gör det till ditt eget.

4. Att vara rädd är att känna en känsla. Denna känsla hindrar dig inte från att göra det du vill. Tänk inte för mycket på det, gör det du vill, känn rädslan och gör det ändå. Detta är en god väg till frigörelse. Kom ihåg att det tar ett tag.

Kvinnor och män vill ha samma sak. Otillfredsställelse. Detta är vad alla jagar. Oftast maskerat som en jakt på något materiellt eller emotionellt, men jagandet är det som ger ruset. Var medveten om detta och sträva efter att uppnå detta istället, det ger större belöningar och tar dig närmare dig själv. Lev i otillfredställelsen och låt den göra dig kreativ. Kanalisera all denna energin in i vad du vill göra. Kom ihåg att när man gör någonting som andra kan ha glädje av växer oftast ens egen glädje.

Slutligen måste jag säga att allt detta jag skrivit är skräp.

Av mattias
Skrivet av Delight:

185cm, 85kg och 36 chins gjorde jag när jag simmade som mest. Det måste vara svårslaget

Riktigt bra med 36 riktiga chins. Jag är imponerad

Ålder: 26
Vikt: 64kg

Bänkpress: För en månad sedan tog jag en tvåa på 70kg
Knäböj: -
Marklyft: -
Dips: Var längesedan jag gjorde dem, men då gjorde jag 25-30st när jag maxade
Chins: 19st på en riktigt bra dag
Handstående armhävningar: 7st.. precis börjat med den övningen.

Av mattias

Mja. Jag spelade in någe nu med min webbkamera. Dålig bild och dåligt ljud

edit: nu förstod jag hur man länkar youtubeklipp

Av mattias
Skrivet av Jerka^:

[...]"är talet upphöjt till 5 mer eller mindre än 100?".

ja.

Av mattias

Man kan väl inte glömma en blå elefant med knakelibraksnabel?

Av mattias

bästa falafeln var Kraft Goda Falafel-vagnen vid lekparken där på möllevången innan de plockade bort alla vagnar från stan. Nu är det väl Super falafel eller Falafel No. 1(vid drottningtorget).

Av mattias

Bomull. Den där jävla avfettade varianten.

Av mattias
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Har inte "bing travel" och kopplingen till butiker fått rätt goda omdömen?

Säkert. Jag var dock lite otydlig att syfta på att bing är överflödig för mig(just nu).

Av mattias

Jag skulle kunna gissa att bing ska associeras till ljudet från en skrivmaskin vid returknappsnedtryckning. Det är en modell som fungerar:

Skriva skriva skriva... bing!

För övrigt tycker jag att bing verkar helt överflödig.