Inlägg

Inlägg som Scrooge har skrivit i forumet
Av Scrooge
Skrivet av mille74:

Verkar vara ett tips att använda annan färg än gul slang,, som brukar betyda starkström, för din fiberdragning för att slippa framtida tjafs. Grön eller 25/32mm pem-slang verkar vara "da shit" som gäller.

https://www.byggahus.se/forum/threads/fel-faerg-pa-markroer.2...

Jo, jag vet. Grön slang är dock ett par hundralappar dyrare per 50 m-rulle vilket blir någon tusenlapp i det här fallet, så det är inte värt det. Slangen ska även ligga rakt ut över en åker där det inte finns något annat nedlagt i närheten.

Av Scrooge

Dra 200 meter LC-LC fiber genom 175 meter markslang

Jag ska koppla ihop två byggnader med fiber och ska för detta lägga ned en 200 meter armerad Single Mode-fiber. Planen är att dra ut rullen genom 4x50 m gul markslang, den sista biten markslang kommer kapas ned till omkring 25 meter. Fibern levereras utan dragsnöre men det bör väl bara vara att tejpa fast snöret från markslangen någon meter längs med den armerade fibern (inte i kontakterna givetvis).

Jag kan göra allt när markslangen ligger rakt uppe på backen så i mitt huvud bör detta gå bra. Är det någon som har erfarenhet av att dra fiber så här långt? Bör jag dra igenom en 50 m-sektion slang i taget?

Av Scrooge
Skrivet av Factorial112:

har aldrig handlat om kontakten... NAND:en stödde bara slö överföring, snålhet kan man tycka
för övrigt är ju vitt titan riktigt läckert

Jag pratar inte om kontakten, jag pratar om iphone 15 använder överföringshastigheter från >23 år sedan. Nu är det antagligen A16 som bara stödjer USB 2.0 då den utvecklades med Lightning i åtanke.

Av Scrooge

USB 2.0 introducerades i april 2000, alltså >23 år gammal teknik (non-Pro iphone 15)
USB 3.0 introducerades 2008, oklart vilken "gen-komma-två-whatever" Pro använder.

Jag förstår att de måste hitta på saker som är bättre med Pro, men detta är bara tramsigt och småaktigt.

Av Scrooge
Av Scrooge

Löfbergs Eko mellanrost som standardbrygg, allt möjligt specialkaffe till Chemex

Av Scrooge

@Naxos: Det ryktas om en 20GB-version av 3080, möjligtvis som ett svar mot vad Big Navi visar sig vara. Nvidia anger också det svenska priset som "Från 7 825 kr" så den versionen kanske till och med finns tillgänglig direkt som en FE-version (jag tvivlar dock på det).

EDIT: Eller kanske troligare: från partnertillverkare.

Av Scrooge

15 år, 7 månader

Av Scrooge

Jag kör gärna duo/squad, Scrooge (ko-avatar) på Steam

Av Scrooge

Origin: swec-scrooge, lvl 87 (M.95 Inf). Kväller och helger. Spelar bara TSNP nu.

Av Scrooge
Skrivet av Ang3r:

Hej! Uppdaterade nyligen datorn och började spela BF1. Dock har jag svårt att få med mig mina vänner som spelar CSGO på samma tåg.
Och spela sola börjar som sagt bli lite tradigt.

Så därför letar jag efter ett gäng som spelar BF1 som basis

30årig skogsmaskinoperatör som kan imitera Vanheden.
Tävlingsintriktad med gamesense!

CaptainJeepstuff @Origin
Ang3r87 @Steam

Eller släng iväg ett sms, 0702991701

Visst! Jag kör Premium, swec-scrooge på Origin.

Av Scrooge

Kakaw.se, utan tvekan bäst utbud av kvalitetschoklad i Sverige. Enbart bean-to-bar.

Av Scrooge

Detta känns som en strömsnål och enkel webserver med en SSD.

Av Scrooge

5D IV kommer dröja åtminstone 2 år (baserat på livslängden på tidigare 5D-kameror). Däremot kan Canon lansera ett megapixelmonster som kanske får namnet 5D Mark IV, om detta sker kommer den hamna i en högre prisklass än Mark II/III. Det kanske inte är så troligt att denna kamera hamnar i 5D-serien.

Den egentliga uppföljaren till dagens 5D Mark III kommer att dröja och det finns absolut inga anledningar att vänta på en framtida kamera, Mark III är en toppenkamera idag och kommer vara det om 2 år. Precis som Mark II var en suverän kamera 2008 och är fortfarande en suverän kamera.

Av Scrooge
Av Scrooge
Skrivet av annorssan:

Neutrik gör bra kontakter. Synd att den ska vara guldig men det kan vara snyggt... men den har riktig bra dragavlastning
http://www.ljudia.se/kablar-kontakter-s82130/kontakter-s82133...

Annars brukar i stort sett alla "Gamla" radiohandlare eller musikaffärer som 4sound eller jam ha dem bakom disken om man frågar.

Tänkte väcka lite liv i den här tråden igen. Jag har ett par HDJ-1000 där själva 3.5mm-kontakten har brytits av och undersöker möjligheterna att laga den istället för att lägga ut 1500 SEK för ett par HDJ-1500 (väldigt sugen).

Min fråga: går det att fästa kablarna utan att löda? Finns det någon klämannordning likt sockerbitar? Om inte, vet du någon sådan kontakt?

EDIT: Hittade PDF-manual för kontakten, svarar mig själv: lödpenna behövs.

Av Scrooge
Skrivet av Wishie:

Orsaken till att många tror att ni har fått hem en betaversion är att när ni öppnar en ny version av Firefox för första gången så öppnar den en ny flik med urlen mozilla.com/../versionsnummer/whatsnew/, och eftersom 6.0 inte är "officiellt" släppt ännu så står det att det är en betaversion ni kör. Detta är dock den versionen som kommer att släppas såsmåningom när allt runtikring är klart. Det är alltså ingen beta, även om det står det.

I övrigt så tycker jag det är trist att de inte har fått till kompatibiliteten med Lion ännu, two-finger swipe för att gå framåt/bakåt fungerar fortfarande inte och det finns fortfarande inget fullskärmsläge. Nåja, det kommer väl såsmåningom. Trist också att man knappt ser någon skillnad på version 4 t.o.m. 6, nästan inga kosmetiska förändringar överhuvudtaget (åtminstone i Macversionen).

Swipandet går att ställa in i sysprefs, jag kör trefinger swipe för bak/fram i Lion, funkar med både FF5 och 6. Två fingrar har jag inte provat för detta, det är ju scroll normalt...

Av Scrooge

Riktigt, riktigt bra jobbat!

Av Scrooge

Jag skulle använda Noctua-fläkten, främst därför att den är betydligt tystare (enl. spec.) än den från Scythe. Jag har en NF-P12 själv och är väldigt nöjd med den. Fläktarna som sitter i taket bör givetvis blåsa luft ut ur chassi då detta blir ett naturliga luftflöde (varm luft stiger som du vet).

Av Scrooge
Skrivet av redrum_237:

Hej,

Tack för alla svar!

Kan nya OCZ vara något? Jag skulle nog klara mig på 160, men känns trisst att begränsa sig. @mattoys Fungerar det smidigt att använda en SSD och en mekanisk? Visas dem som två olika hårddiskar i "Finder"?

Man kan ju lita på det Anand Lal Shimpi säger, han har koll :), verkar som att OCZ's Agility 2 är snabb, men han säger ju att det finns risk för att den inte är "stabil" på lång sikt.

Fan att det inte finns någon som är lika stabil som X-25 G2 med en kapacitet på 250 GB. För mig är det nog viktigare att SSDn är stabil och presterar bra även om något är än att den är den snabbaste som finns på marknaden.

Eller hur bör man resonera?

Så här resonerade jag:

80GB G2 presterar bra fast 80 GB är lite för lite – 100 GB lagom.
Nästa steg är då 160G2 som kostar 4000 kr, eftersom Agility 2 presterar bättre och kostar lika mycket blev det den (jag behöver inte mer än 100GB alltså).

Han säger inte i recensionen att det finns en risk (som i "speciellt för denna") att den inte är stabil över tid utan att han inte har testat under längre perioder. Jag tror och hoppas att de lagt ner tillräckligt med jobb med MP firmware, men man vet aldrig