Inlägg

Inlägg som fm_buli har skrivit i forumet
Av fm_buli

Trist för de som ogillar extravagansa RGB-byggen som lyser upp ett helt rum men spännande att se vilken den nya partnern är och vad dom gör med konceptet.

Har en NUC gen 9 och förutom att den är varm på grund av formfaktorn är datorn i sig trevlig då man kan gömma undan den diskret.

Av fm_buli

Håller med att detta är det bästa på länge.
Ser fram emot att prova detta nästa resa nu om ett par veckor.
Barnen är less innan dom ens ställt sig i kön så otroligt skönt då resorna vi gör är långa som dom är och det blir ett stort stresspåslag.

Av fm_buli
Skrivet av Zero Cool:

Får man betala 2500kr för att ens kunna beställa en bil? Eller betalar man 2500kr i "handpenning" och har sedan möjlighet att avbeställa bilen även efter att den är tillverkad?

Kanske inte ett direkt svar på din fråga men i mitt fall så drogs handpenningen från kort som sedan betalades tillbaka då det handlade om företagsleasing. Du blir återkopplad med ett regelrätt kontrakt när bilen närmar för att gå vidare med beställningen och inte förrns då blir du låst i ordern. Jag kunde backa ur en beställning som jag lagt privat innan det bestämdes att cybertrucken inte skulle säljas här då jag inte signerat kontraktet.

Av fm_buli

Har beställt två Teslor och en Polestar och har ett antal kollegor som strular med kontakten vad gäller med servicen på dessa bilar att man inte riktigt når fram till någon eller får svar. Nu håller vi till uppe i mellansverige och här åker en liten servicebil ut och servar efter behov och felsöker direkt hemma hos föraren.

Vid första beställningen var det mycket märkligt att bara betala 1000kr med kort för att få en produktionsplats, typ som att handla skor på nätet sedan är det bara att vänta.
Låg visseligen på Polestar mer än Tesla men all kundkontakt hade dom ett callcenter som i princip inte visste någonting alls fram tills bilen kom, fick ett mejl utskickat där jag kunde välja leverans av bilen hos valfri återförsäljare när bilen kommit till hamnen i Sverige.

Av fm_buli

Nu med större storlek på familjen än innan så valde jag att byta bort min Polestar 2 till en Ford Mondeo Kombi -16.
Perfekt att kunna köpa billiga delar i staterna och ta med hem.

Av fm_buli

Har även jag SAS Amex Premium då jag reser en hel del till staterna med halva familjen som bor där, överväger att gå över till Amex gold för att få med valmöjlighet i hur jag spenderar mina poäng. Känns som att SAS på senare tid varit selektiv med vilka biljetter som man får betala i kombination med poäng och pengar eller bara poäng och det förstör själva poängen med att samla dom för min del i alla fall.

Ligger väl någonstans runt 10.000kr i månaden på Amex kortet och drog under förra året in ca 60.000 Eurobonus poäng allt som allt.

Av fm_buli

Räknas man som gammal om man har ett snart 17 år gammalt konto?

Av fm_buli

Köpte i juni 2020 en Noblechair Hero i PU-läder efter en rekommendation av en tysk onlinevän (vilket jag nu frågasätter) och har sedan dess haft ont i kropp, värk i röven sittandes på två soffkuddar för att försöka få den att bli bättre att sitta på.
Är allmänt irriterad när jag sitter framför datorn och har ont, det vart en stol som både vart för hård och för stor för att passa min kropp. (ca 80kg och 174cm lång)
Har ett par gånger haft stolen uppe på Blocket till under halva nypriset men det är iskallt.
Samtidigt sitter sambon och myser i sin Secretlabs och jag ångrar djupt att jag inte lade pengarna på en tygstol från dom i stället.

Av fm_buli
Skrivet av ztenlund:

Det du/ni möjligen kan göra är att skicka in en begäran om beslut om det har gått så lång tid. Möjligheten till det har Migrationsverket försökt stoppa (få undantag) via en hemställan till regeringen (ihop med några andra myndigheter), för att det enligt dem förlänger handläggningstiderna, men själva grundproblemet är att handläggningstiderna är för långa från början.

Förvaltningslagen:

"12 § Om ett ärende som har inletts av en enskild part inte har avgjorts i första instans senast inom sex månader, får parten skriftligen begära att myndigheten ska avgöra ärendet. Myndigheten ska inom fyra veckor från den dag då en sådan begäran kom in antingen avgöra ärendet eller i ett särskilt beslut avslå begäran.

Ett beslut enligt första stycket att avslå en begäran om att ärendet ska avgöras får överklagas till den domstol eller förvaltningsmyndighet som är behörig att pröva ett överklagande av avgörandet i ärendet.

Myndighetens prövning enligt första stycket får begäras av parten vid ett tillfälle under ärendets handläggning."

Hade mer än gärna gjort detta vilket vi även planerar då det verkar vara så man får fart på sitt ärende, dock verkar man får automatiskt avslag om jag skickar in det innan intervjun varit och all information för beslut finns tillgänglig för migrationsverkets handläggare. Skulle jag skicka in detta dokument nu innan intervjun i USA så är alltså vår chans förbrukad då man endast får en chans per ärende att skicka in dokumentet som du skriver.

Vi väntar alltså på intervjusteget i Washington D.C vilket man tycker inte borde vara långt borta då vårat ärende inte är komplicerat. Vi lever upp till samtliga krav, inkomst, bostad och även dokumenterad ensam vårdnad av barn.

Av fm_buli

Migrationsverkets bedrövliga handläggningstider i anknytningsärenden så fästmön från staterna inte får flytta över inom rimlig tid.
Vi har "bara" varit i kö i 9 månader nu utan att ens en handläggare blivit tilldelad vårt ärende. Grabben vår gick miste om skolplats på Engelska skolan i höst för att myndigheten inte sätter fart och att försöka prata med någon är omöjligt.. allt dom säger är att man får titta på hemsidan på statistiken och de inte kan svara på när vi får hjälp.

Kan myndigheten se till att anställa folk.

Av fm_buli
Skrivet av Jewhan L:

Hej

Fick du bukt på problemet?

Såg inte detta förrns nu halvåret senare.

Kan följa upp så här i efterhand med att det slutade med att de tog in skärmen och bytte kretskortet/moderkort utan att det vart bättre förutom att det vart mindre frekvent.
Väl andra gången inne på garantireparation så bytte dom ut panelen och sedan dess så har allt fungerat precis så som det skall.

Av fm_buli

Går inte att vara utan nu när man vant sig till trådlösa earbuds.
Tog ut ett par Airpod pro till jobbtelefonen för ett par år sedan och vart helt såld.
Innan jag hittade ett par som passade mina öron så skulle jag nog hållit med om kollektiv psykos.

Av fm_buli

Jag skulle även jag säga att du är smart om du väntar och ser var det landar.
Hur mycket man än tror att man är förberedd med barn så förändras både prioriteringar och budget, man är liksom inte huvudperson i sitt egna liv längre.

Nu framgår det inte om du är mamma eller pappa i det hela men om du har en tjej som är gravid och väntar ditt barn så kommer hon behöva din stöttning så se till att finnas där för henne.

I mitt egna fall så hade jag ett barn som i princip bara skrek och åt varannan timme dygnet runt, de första 2 åren så sov jag knappt på nätterna och att sitta framför datorn var bara att glömma. Han är nu 5 och livet ser normalt ut igen.

Av fm_buli

Har sett en släkting vara med om detta med Moccamasters termosbryggare eftersom de inte tryckt in bottenplattan som termosen står på. Den hade hamnat snett och allt kaffe började då till slut rinna över när det inte kunde rinna ner i kannan.

Har själv två Moccamasters, en av typen MOC53747 och en MOC53916.
Har aldrig varit med om det ni skriver.

Kör dock rätt så regelbundet alla lösa delar i diskmaskinen om det är så att det skulle sätta igen i något hål som leder till detta.

Av fm_buli

Kanske Alt + numpad 3 fungerar för dig?

Blir ♥

Av fm_buli
Skrivet av twk:

Det går inte med huvudenheten, just den får bara monteras ner av deras tekniker, tyvärr.

Här får vi separera "går inte" och "får inte"

Av fm_buli

Har haft Verisure när jag ägde hus, betalade då 11000kr för installation av enheterna i huset och ägde ingenting när jag sade upp det.
Dom ville absolut ha kontakt med nya ägaren innan jag sade upp det och försökte sälja på mig larm till min lägenhet som jag flyttade till i stället.

Är personligen enormt tveksam till att någonsin skaffa larm i någon form igen där någon central har åtkomst till kameror i min bostad sedan det framkom att Verisure läckte bilder på nakna personer i sina egna hem för något år sedan.

Renoverade huset väldigt mycket under åren och flyttade runt på magnetkontakterna till dörrkarmar och fönster en hel del, vägrade betala timpenning för att en underbetald ointresserad 20åring ska komma ut och göra ett tvåminutersjobb som jag kunde göra själv bara för att dom ville "garantera att det var rätt monterat" vilket dom påstod var anledningen.

Tjuvlarmade dock på grund av byggdamm säkert fyra gånger under ett år fram tills dom sa åt mig att sätta en plastpåse över rökdetektorn tills renoveringen var klar.

Av fm_buli

Jobbar i två småbolag med samma ägare.
Har hand om vår interna systemsupport ca ~50 anställda.
Driftar våra egna servrar i vmware och driver systemutveckligen i bolagen .

Yrke: IT-ansvarig
Lön: 40 000/mån
Erfarenhet: 11år, varav 4 år hos denna arbetsgivare.
Utbildning: Gymnasienivå
Förmåner: 1400kr/år friskvård, fri telefon och dator. Förmånsbil om jag väljer att ta ut en.
Ålder: 32

Av fm_buli

fd garanti och försäkringshandläggare här som jobbat 7 år med just denna typen av skador.

Börjar med att fråga, hur ny är bilen och är det en småbil, suv eller herrgårdsvagn? Märke?
Är tusentals i skillnad på självriskerna och vid småskador är det billigare att lämna in bilen och betala själv utan att använda sig av försäkringen.
Är den under tre år sedan förstaregistrering så kommer detta förmodligen landa hon återförsäljaren av bilen då vagnskadegaranti "ingår" i konceptet nybil och dom handlägger skadan. Därav kan man ha halvförsäkring på nya bilar under en period.
Alla försäkringar förutom bilförsäkringen kommer hänvisa till din bilförsäkring om du försöker få genom en bilskada.
Finns oändliga individuella tillägg, självriskreduceringar och "förlängda garantier" med egna villkor så jag skulle egentligen rekommendera dig att kontakta ditt försäkringsbolag då regelverket ofta är en gråzon med fördel försäkringsbolagen.

Personligen skulle jag bedöma detta som en klar vagnskada då det helt enkelt beror på vart skadan sitter på bilen.

Av fm_buli
Skrivet av alpha:

Nu vet jag inte om det jag skriver är helt applicerbart i ditt fall, men rent generellt kan man faktiskt utkräva beslut från myndigheter som Migrationsverket när det har gått minst 6 månader i ett ärende.

I många fall spelar det ingen roll vad de säger att väntetiden är - utan vad ytterst få känner till är att man kan skicka in en begäran om beslut efter 6 månader. Det innebär att myndigheten har 4 veckor på sig att återkomma till dig med ett beslut i frågan. De räknar med att ytterst få känner till den regeln. Googla på blankett 270011 så har du snabbfilen genom byråkrati-Sverige. Om nu 6 månader + 4 veckor får anses vara snabbt. Lycka till!

Hej, tack för tipset.

Vi hade ursprungligen tänkt att använda oss av denna blankett på dagen när 6 månader gått nu men inser att vi kommer få ett automatiskt avslag om vi skickar in den innan intervjun är utförd då det är så krasst att det blir ett automatiskt avslag om inte all information finns för att göra ett avgörande när den väl är inskickad.
Alltså sitter vi och väntar på vad som kan vara en vecka till mer ett år till utan att veta när intervjun kommer vara. Dock dagen efter att intervjun är utförd kommer vi skicka in denna blankett. Så är i alla fall planen nu om ingen annan information kommer fram eller något annat händer.