Inlägg

Inlägg som fm_buli har skrivit i forumet
Av fm_buli

Äntligen ett snyggt chassi!

Av fm_buli

Flimmer, Samsung Odyssey G5 34"

Har problem med en av mina skärmar som flimrar med en svart liten rand längst uppe på skärmen, har ej lyckats se att det ska ha något samband med att jag gör något speciellt på datorn.
Har provat att byta DP kabeln men det vart ingen skillnad.

Skärmen är inte året gammal än så jag har fortfarande möjlighet att reklamera.
Någon som har någon idé innan jag skickar iväg skärmen?

Av fm_buli

Onlinedisk

Behöver lite rådgivning vad gäller lagring av filer via internet.

Jag och min tjej som under det kommande året bor i USA funderar på att skaffa en lagringslösning som vi båda kan komma åt via internet så vi kan spara gemensamma stora filer och bilder som vi arbetar med.

Kan en utdelad NAS med användarnamn/lösen som login vara bästa lösningen här eller finns några fler smidiga lösningar här?
Är inte helt insatt i att dela ut en filserver men ni som gör detta, hur ser era uppsättningar ut Hårdvara/mjukvara etc?

Av fm_buli

Följer upp på detta med att det slutade med att jag bytte ut systemdisken helt och hållet då jag inte har tillgång till datorn hela tiden och nu crashar datorn inte längre. Verkar alltså vara så att systemdisken höll på att säga upp sig.

Då datorn är i USA så kontrollerar jag i februari när jag är där igen om den fortfarande skriver lika mycket data per dag.

Av fm_buli
Skrivet av xxargs:

0x61 = 97 decimalt på post 5 och jag har svårt att tänka mig att den räknar ned - brukar vara att de räknar upp och med startvärde 0 ...

Har du haft någon shia-mining snurrande ovetande??. De gömmer sig rätt bra som bla. windows idle-process och snurrar bara när du inte använder datorn eller har screensaver aktivt.

12 TBW på ett år låter väldigt mycket för att vara på en systemdisk om du inte tankat in och ut mediafiler en stor del av datorns drifttid. 12 TBW/år motsvarar ungefär 33 GB data skriven var dag alla dar i veckan året runt.

har du ingen känsla av att du gjort något liknande i dataflytt i dom mängderna så är det något fuffens igång på ditt OS - kanske också förklaring till att det verka ostabilt.

---

Jag skulle ta och kopiera ut alla filer du är rädd om och dessutom en diskimage-kopia ifall att...

därefter nollställa disken (dvs ta bort alla partitioner) med partition magic eller annan program som startas från USB-sticka och sedan installera om windows från början med image från MS. Har man fått in virus i sin miljö så kan de vara enormt svåra att upptäcka och få bort och gärna kommer tillbaka igen med kvarlämnade triggers.

Hej

Tack för informationen, funderar dock på vart "ett år i drift" kommer från då denna dator köptes Mars 2021 och använts sedan dess, är det något som ni får fram i datan i Crystal disk info ovan?
Datorn är en Razer Tomahawk och innehåller en nuc9 från Intel.

Jag har i alla fall gjort så att jag har beställt en ny systemdisk från Amazon som borde komma utkört hit nu under kvällen, kommer då installera om datorn helt.

Av fm_buli
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Livslängden på den SSD verkar ligga på 50TBW i 1TB varianten. Finns ingen info jag kan hitta någonstans men antar att det är lägre på 512GB varianten. Kanske helt enkelt är så att den inte är beräknad att leva längre.

Det verkar ju vara Lite-On CA5-8D512, standard SSD i razer blade med flera.

Så rent krasst är då diskens livslangd slut och den behövs bytas ut för att garantera att det inte är därför datorn crashar som den gör?

Av fm_buli

Crystaldisk - Percentage Used?

Hej

Håller på att se över en dator som stänger av sig självt regelbundet och ger WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR som blåskärm, får bland annat ett felmeddelande i Crystaldisk info på systemdisken, funderar om någon har koll mer i detalj vad detta betyder? "Percentage Used" Health Status: Caution 3%

Om jag läser på om detta så fattar jag det som att det har att göra med diskens livslängd och att den kanske bör bytas ut, dock inte vad det kan bero på?

https://i.ibb.co/2WQMG3S/Crystaldisk-info.png

Av fm_buli

Schysst lösning med stativet till TVn, har själv funderat på något liknande.
Hur har du gjort med lådan som står mellan hyllorna, kapat av benet? hemsnickrad låda för kablar?

Av fm_buli

Visserligen ett annat företag men exempel på en RMA här är mina tre reklamationsärenden med Valve då mitt Valve Index kit gått sönder av olika anledningar.

I ett av dessa tre ärenden skickade dom ut en ny komponent i förväg där dom klargjorde att dom gjorde det av ren "goodwill" dessförinnan. De andra två så fick jag skicka in och dom kontrollerade sedan samt skickade ut en ny produkt. ~ ca 2-3 veckors tid från att jag lämnat produkten på posten till att jag fick en ny att hämta på utlämningsställe.

Känns som normalt.

Av fm_buli

Anställd som avdelningsutvecklare/Intern-konsult, sysslar med framtagning av att driva utvecklingspunkter inom bolaget så som ombyggnationer, implementation av nya affärslösningar och internutbildning samt vissa personalfrågor.

På sidan av ovan är jag knytperson för vår egen serverdrift gentemot vår IT-leverantör samt huvudadministratör i office 365/Installerar upp nya datorer för nyanställa/installerar upp konferensmiljöer på våra kontor/supportar IT internt med allt vad det innefattar.

Lön: 38tkr före avdrag för tjänstebil jag får bruka fritt privat.
Fri jobbtelefon och 25 semesterdagar.

Känner mig någonstans ändå nöjd med min lön, 11års relevant arbetslivserfarenhet bakom mig utan relevant utbildning.

Av fm_buli

Står i valet och kvalet kring detta, hade det varit en produkt från Valve själv så hade jag varit längst fram i kön med alla andra fanboys. Dock så precis som ovan så kommer nog både jag och tjejen vänta på nästa HMD innan vi byter ut våra headset då vi hoppas på trådlöst.

Var en del av Kickstartern till Tundra Trackers och efter den processen så rekommenderar jag nu alla som har någon typ av förhoppning att få en färdig produkt utan buggar och problem att vänta tills produkten lanseras för allmänheten.

Av fm_buli
Skrivet av danixa:

Hej! Ja jag är väldigt säker på det, grafikkortet har en 8 + 6 pin kontakt, så jag tog en 6+2 pin från nätagget, och det är så man gör antar jag?
Kontakten till CPU sitter också riktigt.
Rädd att något är sönder!

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Nu har jag inte lusläst alla förslag du fått från andra mitt i min tidsbrist men du har inte möjlighet att använda separata kablar från PSU till respektive kontakt på grafikkortet?
Hade samma problem när jag gjorde som du på bild 1, fram tills jag monterade olika kablar från min PSU.
Man kan väl anta att den inte orkade driva riktigt med endast en kabel i stället för två.

Av fm_buli
Skrivet av Dimman:

Kör en Polestar 2 jag också. Har laddat vid Ionity ett flertal tillfällen och har aldrig haft problem med att kabeln varit kort. Gäller ju antingen köra rakt in eller backa in beroende på vilken sida man har laddaren på bara? (Jag tror att samtliga Ionity jag har varit på har haft laddaren vid sidan om bilen, inte "bakom/framför" parkeringsfickan)

Nu när du skriver det, vid min lokala Ionity så har dom målat parkeringarna så att fickorna hamnar mitt framför laddaggregaten.
Provade köra rakt in en gång men fick vända bilen för att sladden skulle nå så har haft för vana att alltid backa in.

Har för mig att Ionity i Uppsala har lyckats bättre nu när du säger det.

Av fm_buli

Polestarförare här, är helt klart såld även om det innebär ett helt nytt tänk och medvetenhet med räckvidden.

Bor i lägenhet med möjlighet till "gratis" laddning på jobbet och bor 1km från 150kw snabbladdare, har ej möjlighet att ladda bilen hemma alls.
På en arbetsdag så tillförs ca 10-15% laddning med stickpropp så i princip behöver jag aldrig tanka bilen då jag inte har min son och måste åka en längre resa för att lämna på förskola då blir det ett laddstopp varannan vecka på ~100kr.
Har rest ett par gånger till Stockholm och har fått lägga på 1-1,5tim i restid för att inte komma fram på 1% batterinivå, det känns som att jag byter min tid mot att åka billigt. Det är jag helt okej med samtidigt som man går under illusionen att man gör något för miljön utan att försöka skapa någon debatt kring det.

Dock så funderar jag om några andra här har erfarenhet av Ionityladdare? känns extremt knöligt att ladda med dessa för att kabeln är så kort.

Av fm_buli
Skrivet av dbxxx:

Intressant hur det blir med drivrutinerna kring Resizeable BAR, där Nvidia är försiktiga att lägga till stöd för spel, på goda grunder såklart, ingen vill ha krascher. Men att det går att testa på fler spel själv med NVIDIA Profile Inspector. Från TechPowerUp nedan.

"Update 7:30 pm CET:
You can use NVIDIA Profile Inspector to modify Resizable BAR game support settings. Credit goes to @chrcoluk.
https://tpucdn.com/review/nvidia-pci-express-resizable-bar-performance-test/images/nvidia-profile-inspector-enable-resizable-bar.jpg

* In NVIDIA Profile Inspector, in the toolbar, enable "Show unknown setting from NVIDIA Predefined Profiles"
* Now if you browse any game in NVIDIA Inspector in the Unknown flags at bottom, look for the following lines: 0x000F00BA, 0x000F00BB and 0x000F00FF.
* For games that are whitelisted these flags will probably be already enabled, for other games the value will be 0x00000000. You can flip it to 0x00000001. The third flag 0x000F00FF needs to be set to 0x0000000040000000"

Igår så provade jag detta med spelet VRChat, Hade fått upp hoppet om att resizable bar var någon typ av lösning på hur illa spelet drivs av mitt rtx 3070 och i7-10700 med tanke på höga vr texturer som fyller vram osv som man läser om.

Resultatet vart dock att det presterade mycket sämre och fick lagg så det i princip vart ospelbart i en större public lobby med många avatarer, återställde och nu flyter det på helt okej igen trots att alltid VRAM och GPU ligger och trycker på 80-100% konstant..

Av fm_buli

Svarar på min egna tråd här med att Gigabyte själva svarade på min supportförfrågan snabbare än jag trott att jag kan flasha med F11~F19 (F12) eftersom mitt kort är F10.

Detta behövde dom serienummer för att kunna lista ut så har fortfarande ingen aning om hur man ska kunna se detta själv men det kanske någon annan vet.

Annars verkar man behöva kontakta tillverkaren för detta.

Av fm_buli

Flasha bios RTX 3070

Tänkte ge mig på att flasha BIOS för att prova resizable bar och om det ger någon skillnad i prestanda.

Blir dock förvirrad när jag får tre val vilken version jag ska flasha och ingen ledtråd hur jag skall lista ut vilken som jag behöver.
F3, F12 eller F21 ?

Skulle bli överlycklig om någon kunde förklara hur jag tar reda på detta, på dekalen på grafikkortet så står följande:
GV-N3070VISION OC-8GD
rev 1.0
Sedan serienummer på kortet

https://i.ibb.co/CM2yGnz/bild.png

https://i.ibb.co/g9cYR6L/Sk-rmklipp.png

Av fm_buli

Viktigast är väl att veta vad du själv har skrivit under i försäkringsavtalet, vad står det i villkoren om uppsägning för den försäkring som du försöker säga upp?

Av fm_buli

Om någon stöter på denna tråd så kan jag ju tillägga att detta löste sig genom uppdatering till en ny docka.
Tydligen så stödjer inte den äldre varianten av dockningsstation för bärbara datorer från HP 3440x1440 upplösningen.

Av fm_buli

Tror allvarligt talat inte att du skulle bli så mycket lyckligare av en hämnd så nej.

Själv fick jag mitt Spotify hackat på samma sätt, någon fyllde kontot med all möjlig konstig utländsk hip-hop, tog bort musiken och gick vidare med livet.