Inlägg

Inlägg som fm_buli har skrivit i forumet
Av fm_buli

Samsung Odyssey g5 här, kör alltid HDR där det är möjligt och nu när man vant sig vill man helst inte vara utan.

Av fm_buli
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Du har ej fått något svar, troligtvis för att det inte finns något lätt svar.
Generellt ta studieledighet från jobbet och läs 2årig YH inom något område.

Min åsikt om småkurser generellt är att de inte ger så mycket. Man bör läsa mer för man förändras. Om man på jobbet ska jobba med en viss produkt mycket, ja då kan en småkurs vara bra. Men det är bara du själv som vet om vad du ska göra och vad du behöver kunna mer. Kanske kan det vara mer nätverksteknik för felsökning i ert nätverk, om detta behov finns eller ej vet bara ni på ert företag.

Generellt är datasäkerhet och backuphantering något som de flesta behöver läsa på mer inom.

Bra synpunkt och håller med att det är en bred fråga.
Backup och IT-säkerhet är något som jag jobbar med mycket på dagarna med så väldigt relevant för min nuvarande roll med.

Ska forska lite på det, tack!

Av fm_buli

Vilka kurser skulle passa mig som IT anställd?

Är 32 år gammal och jobbar i två småbolag med samma ägare som IT-ansvarig de senaste 5 åren.
Har hand om vår interna systemsupport ca ~50 anställda.
Driftar våra egna servrar i vmware, fysiska serverdriften och driver systemutveckligen i bolagen.
För kontakten med leverantörer och ansvarig för implementeringen av nya systemlösningar när dom rullar ut.

Växte i den roll som jag hamnat i gradvis genom att vara intresserad och att visa framfötterna, har ingen relevant IT-utbildning mer än IT-gymnasium för mer än 13 år sedan. Har alltid jobbat med Administration hela mitt yrkesliv.

Nu till frågan:
För mig som är extremt självlärd och även haft turen att landa i en IT-roll idag med mycket ansvar under frihet, vad skulle kunna vara bra kurser för mig att fortsätta inom yrket? Något diplom eller certifikat som är smart att satsa på rent allmänt?

Jag har för ambition att fortsätta jobba inom IT då det verkligen är det som jag brinner för som karriär.
Jag har enorm frihet i mitt jobb och min arbetsgivare är villig att skicka mig på utbildningar och kurser så länge jag driver företagen framåt och jag kan motivera att jag har nytta av det.

För er som gått dessa utbildningar och sitter ute i lander på IT-konsultroller och kanske till och med anställer folk, vad skulle kunna vara bra kurser för mig att gå för att vara attraktiv som IT-personal? (vet att det är brett när jag skriver så)

Har redan gått en kurs jag anmälde mig själv på O365 för företagsadministratörer, kursledaren konstaterade snabbt att jag kunde i princip allt som han hade med sig i kursmaterialet och det slutade att han och jag satt och skrev i powershell i stället och övade på den koden.

Av fm_buli

Begär in ett gäng offerter innan du säljer bilen då inköpsansvariga värderar bilarna extremt olika, även beroende på vart i sverige du säljer bilen. Bilbolaget i Jämtland sa dom att min S60 B4 var osäljbar som framhjulsdriven elhybrid men fick jättebra betalt av Riddermark i Stockholm. Kan även rekommendera Lecab AB där jag köpte min senaste bil.

Av fm_buli

Man blir upprörd när man läser att folk inte kan kommunicera riktigt, så onödigt.
Man får liksom försöka både vara den som ser till att det blir god dialog och balansera så man inte får problem att bo kvar i kvarteret om man drar det för långt.

Bodde i en lägenhet där bostadsrättsföreningens ordförande var en riktigt satmara 7-8år sedan.
Fick under en middag hos bekant ett otrevligt meddelande från ordförande att vi orsakat vattenskada vi rivit ut vårt kök tidigare under dagen och det hade hon minsann full koll på. Stressade hem från middagen och allt var snustorrt i köket, visade sig att badrummet väggen intill hade otillåtna kopplingar under handfatet som stått i flera år och droppat.

Sedan var det ett jävla liv om tvättstugorna och en gång kastade jag en trasig soffkudde i soptunnan som gått sönder i torktumlaren. Den stod sedan utanför våran dörr med en lapp utskriven och signerat med stora bokstäver från ordförande att det minsann endast fick vara ludd där. Hon hade alltså bemödat sig att tagit med sig kudden hem, öppnat datorn och skrivit i word för att signera med arkivpenna.

Hon sprang ut och tog bilder på bilar som stod snett, fel och tamefan allt hamnade på tavlan i alla entréer.

Såhär efter köpte en av mina närmaste vänner en lägenhet i samma hus och sedan dess försöker jag göra allt för att stressa tanten. Står på trottoaren med bilen när jag hämtar och lämnar honom, parkerar snett och gör allt lite extra jobbigt för henne.
Har funderat på om jag ska köpa kuddar för 10kr i IKEA och lägga en i varje soptunna. Omoget? ja, men kul har jag.

Man får det man förtjänar.

Av fm_buli

M.2 till SAS adapter? Dock verkar det ju sitta heatshields på moderkortet så det kanske inte är helt enkelt.

Av fm_buli

Är väl runt 11 timmar in i spelet nu och spelat mestadels Mainstory. Skulle vid det här laget säga att har man spelat ett Bethesda spel så har man spelat alla.

Av fm_buli

Köpte game pass upgrade igår, så helgen blir en Starfield helg!

Av fm_buli

Tyvärr inte mycket att göra än att lägga det på hög och framförallt vara tydlig med alla bolag så du inte går till inkassobolag som påverkar dig privat.

Begär nytt regnr på bilen så snart du kan, dock måste du så ha synnerliga skäl vilket detta kan vara om du drabbas ekonomiskt.

Av fm_buli

Önskar få lite åsikter från er med Amex Gold.

Överväger att lämna SAS Amex Premium för ett Amex Gold då familjen flyttar till samma kontinent i vinter så vi kommer flyga mindre. Upplever heller inte att jag haft jättestor nytta av att samla Eurobonuspoäng då poängresorna varit extremt selektiva vad man kan boka och när man använder poängen som valuta får man nästan ingenting.

Samlar ungefär 50.000 Eurobonuspoäng per år med SAS historiskt sätt, ingen supermängd men det har räckt till några hotellnätter och rabatterat biljettpris.

För er som har Amex Gold vad hade det gett med deras poängsystem i stället?
Värt att byta? Andra åsikter?

Av fm_buli

Annonsen är avslutad

Av fm_buli
Skrivet av Lilla Tiger:

Vägen du körde in på är skyltad som parkering och då gäller högerregeln i alla situationer inom parkeringsområdet om ingen annan skyltning finns efter P-Skylten.

Det spelar ingen roll om man anser att man kör på en större "väg" inne på parkeringsplatsen.

https://i.imgur.com/jNmJymb.png

Om Det inte är skyltat som parkeringsplats när du körde in på vägen gäller utfartsregeln dvs att grön pil har väjningsplikt.

Snyggt forskat, då behöver det inte diskuteras mer.

Av fm_buli

Jag skulle säga att parkeringsplats är en definitionsfråga, speciellt parkeringar där markägaren gör en väg in till parkeringen.
Vad räknas då egentligen som parkeringsplats, är det fram till vägen eller när man lämnar området i sin helhet?

Helt plötsligt är det en vågskål om det är utfartsregeln eller högerregeln, hade det alltid varit självklart så hade vi inte haft försäkringshandläggare.
Regelverken är enkla att förstå men handläggningen blir ofta en gråzon i verkliga scenarion.

Av fm_buli
Skrivet av WizhY:

Tjena,

Ar på jakt efter en stol och denna kan vara intressant. Jag har dock aldrig provat någon Noblechari men läst mig till att dom kan upplevas lite hård. Men ändå skön
Hur gammal är den ungefär?

Ser att du bor i Timrå så vi har ju inte många minuter mellan oss, är ju bara att du svänger förbi och provsitter. Den finns i Korsta i Sundsvall.

Av fm_buli
Skrivet av WizhY:

Tjena,

Ar på jakt efter en stol och denna kan vara intressant. Jag har dock aldrig provat någon Noblechari men läst mig till att dom kan upplevas lite hård. Men ändå skön
Hur gammal är den ungefär?

Den är från juni 2020.

Av fm_buli
Skrivet av Adilon94:

får upp följande: https://imgur.com/bA7yf0z alltså bara den som hittats

Kan du länka specs på båda diskarna samt moderkortet?

Av fm_buli

Vad händer om du går in i kommandotolken.
1, skriver "diskpart"
2, Sedan "list disk", får du även en där?

Av fm_buli
Skrivet av fm_buli:

Detta med fotboll...
Sitter på kontoret och på varenda konferensskärm i kök och mötessalar går nu fotbolls-VM.
Halva personalstyrkan skriker och jublar högt, andra halvan isolerar sig på sina kontor.

Jag undrar egentligen hur sparkande av en boll kan vara så spännande?

Fick nu höra att det är dags för ännu en fotbollsmatch idag vid lunchtid, tror jag jobbar hemma resten av dagen.

Av fm_buli

Detta med fotboll...
Sitter på kontoret och på varenda konferensskärm i kök och mötessalar går nu fotbolls-VM.
Halva personalstyrkan skriker och jublar högt, andra halvan isolerar sig på sina kontor.

Jag undrar egentligen hur sparkande av en boll kan vara så spännande?

Av fm_buli
Skrivet av Alexander7938:

Tack för att du delar med dig Hon har snackat om utbildningen ett längre tag, jag har vetat om det och aktivt stöttat henne när vänner + familj avrått ("stanna på lärarutbildningen!" säger dem). Någonstans i bakhuvudet har man väl hoppats att hon tycker relationen är så schysst att hon hellre kör på den, naivt I know dessutom förstår jag vad hon vill göra och jag stöttar innerligt henne. Jag gillar hennes bäst go och glad, det blir hon av att göra det hon vill.

Vi har pratat en hel del om långdistans, hon vill fortsätta relationen och tycker vi har en bra grund att stå på. Sen är hon väl också orolig att vi glider ifrån varandra. Vi har snackat ihop oss en hel del om tips o tricks, försöka ses var tredje vecka. Jag har mina orosmoment. Jag vill ju jättegärna flytta ihop och se ifall relationen kan gå framåt. Det har väl mycket med mina personliga erfarenheter. Jag var i långdistans i över tre år med ett ex, hon var otrogen, det sätter sitt prägel tyvärr...

Bara rädd att bli lämnad / utnyttjad...

Då förstår jag, klart man ska stötta sin partner men så länge hon inte går över dig och ignorerar dina känslor i det hela och du sitter där tyst. Så är kanske inte fallet här men det beteendet är väldigt vanligt överlag enligt min uppfattning.
Det du inte säger till din partner vet dom heller inte om.

Vad gäller långdinstans så finns en hel del "verktyg" som man kan använda sig av för att göra tiden isär lättare att hantera och känna sig närmare, du har nog erfarenhet om det redan som du skriver.

Jag och tjejen lever i videosamtal ungefär som att vi bor ihop och simulerar att vi är tillsammans, umgås med samma grupp vänner via internet osv dock är vi ju ett "gamerpar" med två barn som spelar lika mycket som oss.

Detta gör vi som om än lite udda, fungerar för oss men kanske inte andra:
* Koppla upp er i VR, simulera att ni är tillsammans, typ vrchat eller liknande.
* Videosamtal, även på natten när man sover.
* Bond-touch armband, så man kan skicka vibrationer till varandra när man saknar varandra osv.
* Hitta vänner online, starta en discord server och umgås i samma grupp vänner online.

Tekniken finns ju så varför inte använda den.