Permalänk
Medlem

internet som "inneboende separat"

Hej där!

Nu var det dags för en liten tråd igen.

Ska vara ganska kortfattad, skriv såklart om det behövs mer info!

Hur som helst, jag flyttar imorgon till en marklägenhet som står på en tomt till en vanlig villa. I villan finns internet och det är även förberett för internet till marklägenheten som jag flyttar in i. Problemet är att hyresvärden är rädd att om jag fildelar så får han stå till svars för det, och har därför valt att jag inte får ta del av deras internet.
Jag ser nästan bara en lösning, mobilt internet, men inbiten gamer som jag är så skulle jag vilja att någon kunde bevisa motsatsen!

Går det på något sätt att skriva någon form av avtal som gör att ägaren avsäger sig skyldigheten för fildelning eller liknande?
Finns det någon smartare lösning?

Tacksam för alla svar!

Mvh Fredrik

Permalänk
Medlem

Hm knepigt sits. Vilken ISP har din "hyresvärd"? Om det är BBB som ger 5 publika IP'n så är det ju lättare att bevisa för honom att han inte använst just det publika IP't om det skulle bli strul.

Visa signatur

Datorer - M1 MacBook Pro 14"
Hörlurssystem - Scarlett 4i4 / Objective2 / Beyerdynamic DT 770
Ljudsystem - NAD C356BEE > DALI Mentor 6
Bilpark - Porsche 718 Spyder

Permalänk
Medlem

Det rör sig om telia och jag skulle _tro_ att det är fiber vi pratar om, men kan ta reda på det imorgon.
om det rör sig om fiber, skulle jag då tekniskt sett kunna beställa adsl och köra den till bara mig?

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Tack för svaret, men att utveckla det vore snällt.
Läste lite på http://sv.wikipedia.org/wiki/VPN men blev inte så mycket klokare :/

Permalänk
Medlem

i sverige finns ingen lag som säger att den som har internetlinan har ansvar för vad som skickas över den. Så är det däremot i tyskland, men INTE i sverige (ännu).

Så det är ju inga problem! verkar som han du flyttar in hos inte är så påläst och bara går på antipiratbyråns skrämselpropaganda?

Permalänk
Medlem

Hmm, är fallet så så vore det inte alls fel!
ska försöka läsa upp någon paragraf eller liknande så jag kan styrka det, tror inte det kommer gå hem annars, kanske beroende på att hans far är jurist och verkar vara noga med att papper och dylikt ska bli rätt.

Tack för hjälpen, ska forska lite mer om hur lagarna ska se ut!

Angående frågan om adsl om jag inte skulle hitta något, skulle det vara möjligt?

Permalänk

Rent tekniskt finns ingen lösning, men juridiskt är det inget problem eftersom man aldrig behöver bevisa sin oskuld utan det är den som driver målet som måste bevisa ev skuld och så länge ni har hyresavtral påskrivna som han kan hänvisa till har han sitt på det torra.

Permalänk
Medlem

Hmm förstår inte riktigt det sista dock. Om vi säger att han själv skulle fildela och åka fast, vad skulle hyresavtalet hjälpa till med då?

*edit*

Skulle vara super om någon duktig själ som är lite smidigare än mig hittade någon text eller liknande som styrker att han är fri från skyldighet!

Permalänk
Medlem

Om du kommer bo där en längre tid kanske det skulle gå att överföra abbonemanget temporärt till ditt namn istället?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Hehe, låter ju faktiskt inte helt dumt egentligen. Frågan är om jag vågar lägga fram förslaget dock, träffade dom för första gången idag. Eller fan, kanske skulle fungera ändå. Ska jag?

Knepigt att det inte ska finnas en enkel lösning som löser allt

Permalänk

Det jag menade var att så länge de kan hävda att det inte är de utan deras inneboende som fildelat, vilket de kan styrka med hyresavtalet, så har de ryggen fri om inte någon kan bevisa motsatsen