Strömförsörjning till amerikansktillverkad lampa

Permalänk

Strömförsörjning till amerikansktillverkad lampa

God dag,

En god vän låter mig köpa hans väldigt speciella "lampa".
Med den så fick han nedanstående adapter.

Han har drivit den med en mellantransformator som denna fram tills nu, men jag tänker att det i det här fallet bara är att byta till en adapter med samma "ut-ström" som ovanstående? DC12V, A1 ... T.ex. denna, så tills vida kontakten passar lampan. (Hur vet jag om den passar? Är det standardiserat?)

Vad säger Sweclockers?

edit: För att förtydliga frågeställningen så undrar jag egentligen om jag kommer spränga dioderna om jag provar ovanstående, eller om det är rätt tänkt! Har förstått att det kan vara lite knivigt att importera elektronik från staterna.

Permalänk

Du kan köpa ena enkel omvandlare så du får rätt pinnar till vägguttaget, eftersom din adapter funkar med svensk spänning och frekvens. Du kan också köpa en ny adapter me samma specifikationer, alltså samma spänning (12V),samma eller högre strömstyrka(minst 1A) och samma polaritet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

@I_KILL_HORSES:
Åh, vad skönt att höra. Tack för svaret! Kom precis på att jag har en resekonverter hemma, så det blir perfekt!

Permalänk
Medlem

Det står ju dock att det skall följa med passande adaptrar för:

Skrivet av WonderMachines:

US, European, Australia or UK compatible power adapter

Har han kvar lådan så kan det ju ligga olika kontakter som man byter den som sitter på nätaggregatet så den passar våra uttag.

Annars som sagt var dum reseadapter (då nätdelen klarar alla spänningar mellan 100 och 240V) eller passande svenskt nätaggregat, inte svårare än så.
Skall du köpa ett nätaggregat här i Sverige så är det väl enklast att ta med den som hör till lampan och knalla ner till närmaste Kjell.co så kan de nog hjälpa dig så du får rätt variant.

Permalänk
Medlem

@Oneinalifetime:
Om du tittat längst ner på din original adapter bredvid huset så ser du ett minustecken som går till en yttre halvcirkel och ett plustecken som går till en punkt i mitten. Så minus ytterst och plus i mitten vilket matchar deltaco adaptern från dustin.
Polaritet: plus i mitten.
Kontaktens inner-/ytterdiameter: 2,1/5,5mm, djup: 12mm.

Så om inner och ytterdiameter stämmer så skulle det funka.

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Avstängd
Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number