Permalänk

hal.dll knas

jag såg att det fanns några trådar om det här förut men inga verkade ta upp mitt problem. det är så att jag har installerat win98 på en separat hårddisk på c:. På min gamla hd ligger xp på c:. jag tänkte nu fixa så att jag får dual boot mellan de båda. så jag skrev till lite i boot.ini som jag såga att man skulle göra. min ser nu ut såhär:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /fastdetect

jag har xp hd:n på master device 1 och win98 hd:n på slave device 1.
om jag startar upp win98 utan att ha xp hd:n ikopplad så funkar allt men om jag kopplar in dom som ovan så funkar bara xp. om jag väljer win98 så står det att hal.dll saknas eller är korrupt eller nått. hur går det ihop???. den funkar ju försig?

Permalänk
Hedersmedlem

NT-bootloadern kan (så långt jag vet) bara starta NT-os av sig själv. Den förutsätter att sådant finns där du pekar för windows 98.
Testa med http://www.winimage.com/bootpart.htm om du kan fixa in en image av windows 98 bootsektorn (som du har på en hårddisk). Det läggs då in ett alternativ i boot.ini som laddar den imagen av bootsektorn, som tar över kontrollen och startar windows 98.
Kanske blir något problem om windows 98 inte är första hårddisk (som det är när du kör det helt självt)?

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk

det kan ju funka. men jag har ingen aning om hur man använder bootpart =(. du har inte lust att förklara lite?