Permalänk
Medlem

Bios update ASUS P4v800-X. problem.

Tjo.
Försökte uppgradera moderkortets bios på min morbrors dator. Laddade hem rätt bios och la in den på en diskett. Startade om datan och flashade biosen med hjälp av Asus EZ Flash funktion. Allt gick bra och fick "Flashed successfully. Rebooting". Kanon tänkte jag och väntade på att burken skulle starta upp. Till min stora besvikensle fick jag ingen bild alls på skärmen. Har startat om datorn flertalet gånger. Har provat att nollställa Cmos minnet enligt manualen. Inget fungerar. Hur jag än gör så får jag ingen bild när jag startar datorn.
Enlig manualen ska moderkortet ha "CrashFree Bios 2", som ska kolla om bioset är korrupt. Den ska därefter fråga efter nytt bios på antingen diskett eller cd.
Några som har haft samma otur vid flashning av bios och har några lösningar? Kan tyvärr inte använda sökfunktionen pga att den är överbelastad :(.
Tacksam för svar. Känns lite taskigt att ha förstört min morbros dator men men :). Blir nog ett nytt moderkort i alla fall.

Moderkort: Asus P4V800-X
Grafik: ASUS V9520 GeForce FX 5200
Processor: Intel Celeron 2.4

Hoppas informationen räcker.

Lyckades söka runt och hittade lite dåliga nyheter. Har skickat iväg ett mail till asus och hoppas på att få köpa ett nytt bioschip.

Någon som har haft liknade problem och köpt nytt bios från asus?
Kommer ni ihåg om ni pratade med asus i sverige eller gick ni genom deras internationella sida? Vad kostade det?

Permalänk
Medlem

det går att ladda hem rescue bios på deras hemsida..typ..om nåt går fel