Permalänk
Medlem

Ingen signal med DVI

Har hittat ett par trådar där folk haft liknande problem, men ingen där lösningen funnits.

Jag har ett sunkigt Gainward GeForce FX5200 och en HP F2304. Tidigare har jag av någon anledning kört via VGA. Nu hade jag en DVI-kabel liggande och tänkte testa om jag ser någon skillnad i kvalité. När jag kopplar från DVI på kortet till DVI på skärmen får jag ingen signal. Har testat i både autoläge och manuellt på skärmen, men den verkar inte hitta någon signal.

Har även testat med en VGA-adapter. Fortfarande ingen signal hur jag än gör. Mao verkar DVI-utgången på grafikkortet ganska död för tillfället.

Har uppdaterat med senaste drivrutinerna från Nvidia.

Är det någon inställning någonstans jag kan ha missat?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Nej, det är inget inställning för Nvidias drivrutiner du missat för om det funkat som det skulle så skulle du se bild vid POST:en, dvs innan operativsystemet laddats in överhuvudtaget. Testa med en annan kabel och med en annan skärm om du kan. Funkar inget är det nog porten som är död.

Permalänk
Medlem

Oki, tack! Återkommer med resultat.

edit: Okej. Jag testade koppla in en till skärm, och alltså köra två skärmar. Tyvärr hade den skärmen ingen dvi-ingång. Jag körde således med VGA-adaptern. Den skärmen hittades, och jag kunde utan problem köra två skärmar. Mao verkar inte utgången på grafikkortet vara död som jag tidigare trodde...

edit igen: Har nu testat koppla den gamla skärmen via VGA och den nyare skärmen via DVI. Jag kan via inställningarna hitta den nya skärmen, det går dock inte att få bild på den. Har försökt dual view, horizontal osv. Fortfarande ingen bild...

Kan det ha med för svaga signaler att göra? Får hålla tummarna för att det är kabeln och inte skärmen som jävlas...

edit ytterliggare: problemet kvarstår och är irriterande som satan...