Permalänk
Medlem

NIC installation.

Fick hem mitt K8N SLI Platinum, allt frid och fröjd förutom en sak, Nätvekskortet.
När jag startade upp den så fick kortet ingen IP från BBB´s server, för att göra en lång historia kort så har jag uppdaterat drivrutiner (kortet fungerade efter detta men slutade när datorn startades nästa dag), Bios och testat med det mesta känns det som.
Det som är skillnat nu mot första gången är att det står "Nvidia Nforce networking controler #2" nu (endast 1 NIC på kortet). Alltså inte som det gjorde i början... Får fortfarande ingen IP tilldelad.

Satte i ett USB NIC för att se om det fungerade, detta var det inga problem med.

Någon som har några förslag innan jag river ut kortet och åker och byter det?

Permalänk
Medlem

Du har väll inte installerat Nvidia brandväggen? Den kan nämligen orsaka diverse instabilitetsproblem med det inbyggda nätverkskortet. Jag tror snarare att det är frågan om ett mjukvaraproblem så se till att ha dina nforce-drivrutiner uppdaterade samt att du installerar den problematiska accelererade brandväggen.

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se

Permalänk
Medlem

Hej,
Har inte installerat Nvidia brandväggen, om nu inte detta görs per automatik när man installerar drivrutinerna. Har du något tips om hur jag enklast ser om den är aktiv? Känns just nu som man tittat på allt och då missar man säkert någonting.

Drivrutinerna har jag uppdaterat med de senaste från MSI´s hemsida. Skall jag ta ner från annat ställe så är jag tacksam för tips. Enligt MSI´s "live update" så finns inga senare drivrutiner till kortet.

Permalänk
Medlem

brandväggen installeras när du lägger in drivrutiner till NIC så gör det på mitt moder kort A8N SLI Deluxe. kolla efter genväg på startmenyn det brukar finnas där

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Medlem

det sista nvidia chipset installationen frågar om är om den skall installera nvidia network aplication somthing somthing - där trycker du på nej/no så slipper du allt vad nvidias network firewall heter

Visa signatur

Burken: Asrock ION 330HT, med moddad kylning.

Permalänk
Medlem

Jag får tacka för alla tipsen som kom, problemet är nu löst.
Vad som egentligen löste problemet är oklart. Gjorde som jag redan hade gjort tidigare, avinstallerade alla berörda drivrutiner men struntade i att köra den medföljande installationsfilen. Letade istället upp alla drivrutiner var för sig (som man brukar göra när man tänker sig för).