Två platta 19" WS i dualscreen

Permalänk
Medlem

Två platta 19" WS i dualscreen

Hej!
Jag vet att det finns en massa trådar om detta men jag har inte riktigt funnit lugnet i mina frågor då det handlar om en hel del pengar. Ordern tänkte jag lägga imorgon (eller tekniskt sett idag) på två stycken.

Efter en hel del av research verkar det bli två ex av denna: http://www.clickstore.se/product_viewer?art_num=LS19HAWCSQ

Jag sitter på två horribla 17" CRT just nu och kör i 1024x768 och kan inte dra upp högre utan att behöva kisa med ögonen eller sitta riktigt nära skärmen.

Därför oroar jag mig lite över detta då dessa rekommenderas att köras på 1440 x 900, vilket är ett GANSKA stort kliv från min nuvarande upplösning. Hur ser ni som har en liknande upplösning på saken?

Sen undrade jag också om man kan köra den vänstra (vilket blir min primära skärm) i DVI och den andra i VGA i dual screen?

Permalänk
Avstängd

Inte svar på dina frågor men tänk på att skärmen "bara" har 16,2 miljoner färger - något att tänka på om du håller på mycket med grafik/foto.

Permalänk
Medlem

Jag tror det inte spelar så stor roll då jag främst håller på med musik. Men jag tittar även en hel del på film också vilket oroar mig lite.

Permalänk
Medlem

Satsa på 20.1" istället, 1680x1050 gör ganska mycket.

Permalänk
Avstängd

Intygas!

Jag kör med dubbla 20,1" skärmar i 1680x1050 och skillnaden mellan 1440x900 är enorm!

Permalänk
Medlem

Jag hade inte satsat på widescreen-skärmar om du ska ha två stycken bredvid varandra. Jag har två 23" widescreen-skärmar men det blir i bredaste laget, hade hellre haft två 4:3-skärmar.

Permalänk
Medlem

Tror inte jag satsar på 20" då de billigaste jag ser ligger på runt 3.7 och att köpa det billigaste bäddar som vanligt för problem.

Sen att "lika väl kasta ut de där extra pengarna" håller inte riktigt då jag redan brännt av med en hel del pengar. Förstår inte riktigt hur ännu högre upplösning skulle stilla oron jag redan har över 1440 x 900.

Permalänk
Medlem

Sitter man och håller på med musik/video-redigering är det ju jävligt skönt att ha breda skärmar, eftersom man får plats med mer på "timelinen".

Permalänk
Medlem

Jag har exakt en sån skärm, gillar den otroligt mycket. Ett riktigt bra köp!
Bra kvalité, finns inget att klaga på faktiskt.