Permalänk

Vattenkylnings förbättring..

Köpte ett Corsair Cool vattenkylningsystem till cpu:n från DB och är enormt nöjd. Min fråga är bara den att om jag ville få ut ännu mer prestanda längre fram vilken komponent har mest inverkan på kylningen, cpu-block,radiatorn, fläkten på radiatorn eller pumpen? Är nybörjare med vattenkylning så tacksam för hjälp..

Visa signatur

i7 2600K @ 5Ghz^50*100][Cooler Master HAF 932][Asus P8P67 Deluxe Rev B3][Thermalright 120 UE][4*4096GB Corsair Vengance 8-8-8-24][2*120GB Intel 510 SSD Raid0][Radeon HD6870 1000/1200Mhz]

Permalänk

Ju mer radiatorer och fläcktar som kyler radiatorerna.
Ju snabbare sänker du tempraturen på vattnet.
Sen behöver du ju ha en pump som klarar av att pumpa runt allt vatten ju störe systemet blir ju störe pump behövs..
Endligt mig är det marginel skildnad på blocken..
Visst det finns floppar där oxå men se bara till att det är en koppar kärna som sitter mot värme källan så är det nog lungt.

Ju störe vatten kylnings systemet är ju grövre dimention rekomonderar jag på slangar och koplingar.. (även på blocken)

Permalänk

Är ju självklart svårt att svara generellt, beror ju på ditt system. Men om jag får lov att omformulera fråga lite; "Vad ska jag byta eller lägga till först?", så blir väl svaret "den svagaste länken". Vilken ju är olika från system till system.

Kan ju tom vara just blocket om du har en bra pump och duglig placering av radiator osv..

Permalänk
Medlem

Med hjälp av en termometer kan du själv ta reda på vilken komponent som är den svagaste länken.

  • Mät luft och vattentempen, är skillnaden stor klarar din radiator inte av att göra sig av med värmen snabbt nog. En bättre radiator alternativt högre luft och/eller vattenflöde minskar denna temparturskillnad.

  • Mät vatten och coretempen (förslagsvis med TAT eller Coretemp). För att sänka tempskillnaden mellan dessa förbättrar du vattenblocket, kylpastan eller kontaktytan mellan vattenblock och värmekälla.

Om du har det corsairpaket jag tänker på innehåller det en väldigt liten radiator? I så fall är förmodligen radiatorn den svagaste länken.

Permalänk
Avstängd

1. kylblocket kan skilja 1-6grader.
2. radiator kan skilja 1 till 10 grader.

Jag bytte från singelradiator till trippleradiator och min singelradiator var en mycket bra en, men skillnaden var ca 8 grader.

vattenblocken idag är ofta riktigt bra, så om du har plats för en större radiator dubbel eller tripple kan du räkna med ett större skifte än om du byter vattenblock.

Riktiga vattenkylare (datanördar) byter om de kan tjäna 1grad.
Termochills radiatorer ska vara marknadsledande.

Visa signatur

Träna bort dyslexin. Ryzen 3600 - asus B350plus - Msi Vega56 - Acer 1440p 144hz - M.2 ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb ram 3ghz - atcs 840 - luftkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)