Pipeline, virtuellt nätverk eller liknande

Permalänk
Medlem

Pipeline, virtuellt nätverk eller liknande

Hej!

Jag har ett problem som jag inte tycker borde vara allt för svårt att lösa men är inte så insatt i detta så får väll dra hela historian.

Min pappa jobbar för ett företag som har skaffat ett nytt program som kunddatabas och ja de mesta.
Som jag förstår de så lagras all data på en server eller stordator på huvudkontoret och alla arbetare där sitter online mot den datorn hela tiden och allt dom gör i programet lagras i en databas på en server så hela företaget kan se de.
Problemet nu då är att min far bor 20 mil därifrån så han är utanför nätverket och måste därför skicka alla sina offerter i mail till någon i nätverket så att dom lägger in de i databasen.
Detta är bland de omständigaste jag sett så måste verkligen finnas någon bättre lösning för företaget har ett antal "nomader" som arbetar runt om i sverige som alla skulle behöva direktkontakt me denna stordator. Tycker att man borde kunna skapa ett virtuellt nätverk där dom utanför kan logga in med tex hamachi men vad jag har hört så säger företagets dataexperter att man behöver en pipeline eller något liknande men dom har mycket att göra eller vet inte hur man gör...

Iaf tänkte jag kolla om ni har några förslag om hur man skulle kunna gå tillväga för att lösa detta så jag kan snabba på de hela:) Min far håller på å bli galen + att jag kanske påväg att få praktikplats på företaget och en lösning på detta skulle nog inte skada;)

Skulle vara oändligt tacksam för hjälp!

MVH Erik

Visa signatur

[AMD 64 3200+ @2200] [Gigabyte K8NS Ultra 939] [1Gb Kingston DDR PC 3200] [Leadtech 6800 le @ 16/1,6] [Seasonic S12 430W] [Antec Sonata]

Permalänk
Medlem

här är en artikel, den kanske riktar in sig på en lite annan sak än vad du vill åt, men det kan nog inte skada att läsa den

den finns även på tomshardware.com på engelska (orginalspråket)

http://www.tomshardware.se/diverse/20070625/index.html

Permalänk
Medlem

Tack så mycket den va väldigt intressant!
Det där borde ju verkligen funka! Undra om datorteknikerna inte vet om att man kan fixa virtuella nätverk, låter mycket konstigt.
Far min tror att de har något med säkerhet att göra men tycker att de här verka ganska så säkert så ser verkligen inte vart problemet ligger och är ju inte precis NASA...

Det där va iofs ganska omständigt så svårt att testa innan eller för mig att fixa men kan ju försöka visa dom artikeln. Kom gärna med mer förslag eller förklara om ni tror ni vet vart problemet ligger.
Är inte så insatt i sånt här men vill väldigt gärna lära mig mer:)

MVH Erik

Visa signatur

[AMD 64 3200+ @2200] [Gigabyte K8NS Ultra 939] [1Gb Kingston DDR PC 3200] [Leadtech 6800 le @ 16/1,6] [Seasonic S12 430W] [Antec Sonata]

Permalänk
Medlem

Att använda sig av VLAN i detta fallet känns som en komplicerad och svår lösning att genomföra. Däremot så är det nog en VPN-lösning som ni är ute efter.

Det hänger iofs rätt mycket på vad itpersonalen kan göra åt saken.

Permalänk
Medlem

Verkar inte som om itpersonalen som är ett eget företag som kommer dit och fixar inte vet hur man fixar detta... Har varit såhär i flera månader utan att de hänt något och när far min ringer å tjatar på dom så säger dom bara att man måste ha en pipeline men att de e svårt typ^^
VPN låter precis som vad jag behöver och måste vara vad dom menar med pipeline va? Hur ska man isf fixa det på något enkelt sätt? Måste de installeras något på själva servern eller skulle de räcka att koppla in sig i nätverket genom vilken dator som helst i huvudnätverket?

Visa signatur

[AMD 64 3200+ @2200] [Gigabyte K8NS Ultra 939] [1Gb Kingston DDR PC 3200] [Leadtech 6800 le @ 16/1,6] [Seasonic S12 430W] [Antec Sonata]

Permalänk
Medlem

Du kan ju kolla in applikationen ifråga också. Den kanske har ett webinterface för distansarbete eller en mobil klient. Program som kopplar mot databaser är många gånger direkt olämpliga att använda via fjärranslutningar både av säkerhets- och prestandaskäl.
Vad heter programmet? Kan vara en bra hjälp då det kanske finns någon annan här som "råkat ut" för det.

/H

Visa signatur

I can explain it for you, but I can't understand it for you
R.I.P Bijan - Vila i frid du lilla hustomte

Permalänk
Medlem

Man brukar tala om vpntunnel där är väl säkert det de menar med pipeline.

Man brukar terminera vpntunneln i en brandvägg/router eller på en server. Det som passar i detta fallet är svårt att veta utan omständigheterna. Det kanske är så att företaget redan har en brandvägg som klarar av att hantera vpn ?

En vpnlösning kommer att göra en tunnel imellan din far och företaget. Din far kommer sedan att uppleva det som om han satt ansluten direkt till företagets nätverk. Då borde även han kunna arbete emot databasen.