Permalänk
Medlem

sprakande ljud, varför ?

Hej jag har ett litet störande problem, jo det är så att när jag inbland kollar på film med VLC så klickar det till helt plötsligt,och det blir alltid vid samma ställe och samma film, och samma när det gäller VISSA låtar,men då undrar jag är det fel på filmerna/låtarna? eller är det så att mitt ljudkort inte kan hantera ljud-frekvensen eller vad det heter..., för om det är ljudkortet som felar så får jag köpa ett nytt isåfall. Jag använder det integrerade i Asus p5q-e =P

Permalänk
Avstängd

Du nämner inte vilken krets som ASUS P5Q-E använder.
Om du vill ha hjälp så får du faktiskt komma med adekvat information.

Permalänk
Medlem

eeh som sagt så är jag inte så kunnig i detta område,så jag vet inte. men måste det vetas? kan man bara inte säga om det är på ett visst sätt eller inte.

Permalänk
Medlem

noob007, installera om drivrutinerna till ljudkortet eller försök att hitta nya. Nya drivrutiner funkar bäst. Testa med andra hörlurar / högtalare.

Permalänk
Medlem

Har ett Asus p5q-e och har väldigt snarlika problem, dock börjar allt ljud spraka efter en stunds användning och en omstart krävs för att tillfälligt lösa bekymret. Är något Soundmax HD audio på kortet. Nya drivrutiner fungerade inte för mig utan problemet kvarstår oförändrat.

Försökte lösa det genom att köpa ett creative x-fi extreme gamer, men tji fick jag då Vista resolut vägrar att befatta sig med kortet trots att det står "works with vista" prentat på kartongen ... Vid installation av drivrutiner får man bara felmeddelandet att ingen kompatibel hårdvara kan hittas. Inte ens googlande får bukt på problemet då många tycks ha det men ingen lösning erbjuds.

Permalänk
Medlem

så svaret är att det aldrig ska klicka i ljudet när jag lyssnar på musik eller kollar på en film?

Permalänk

Nej, sålänge det inte har blivit fel i själva filen men det är ganska ovanligt tycker jag själv.