Permalänk

Dell studio XPS 16 core i7

XPS 16 finns sen idag att beställa med Core i7. Men priset!? Kollar man på dells US och UK-sidor, så ligger grundkonfigurationen med i7 i linje med vad toppkonfigurerad T/P-cpu gör eller har gjort tidigare. Vilket borde ge ett pris på ~16kkr på Dell.se. Nu kostar grundkonfigurerad XPS 16 i7 i Sverige drygt 20kkr.
Laptops är givetvis alltid betydligt dyrare i Europa, men priset är procentuellt mycket högre i Sverige.

Jag tänkte slänga iväg en beställning så fort de första recensionerna börjar dyka upp, och det inte visar sig att den har extrema värme eller batteriproblem. Men inte baskonfigurerad för 20.400 kr, när samma konfig kostar ~13000 kr i UK.

Det är mig veterligen skatt och tullfritt inom EU. Kan någon säga varför jag INTE ska köpa från England? Dell skickar säkert inte till andra länder, men det går ju att lösa.

Jag får undersöka om garantin går att överföra till Sverige också. Jag vet att det kan gå, beroende på vilken produkt det handlar om.

EDIT: Dell uk support meddelar att man får föra över sin garanti till dell sverige om man köper 3 års utökad garanti. Låter ok.

http://www1.euro.dell.com/se/sv/hemanvandare/B%C3%A4rbara/lap...

http://www1.euro.dell.com/uk/en/home/xps_deals/fs.aspx?refid=...

Visa signatur

tihi

Permalänk

Dell / AlienWare m15x går också att få med Core i7
men alienware desigen får en att rygga bakåt....
Vet någon om de använder samma bas (Dell / Alienware) när de bygger sina laptops?

Permalänk

Jo, alienware kan fås med i7, men det är inget jag är ute efter. Dell studio 15 går också att få med i7, och är betydligt med rimligt prissatt än XPS 16.

Visa signatur

tihi