Ska man fortsätta med Windows 10?

Permalänk
Medlem

Windows 10 är nog versionen som hittills gett mig den smidigaste, mjukaste och snabbaste upplevelsen hittills. Väldigt lite huvudvärk om man tittar tillbaka och jämför med hur mycket huvudvärk, ångest, spott på skärmen och slag i bordet man fick av tidigare versioner i samma mognadsfas (tid sen släpp) som Win10 är nu.

Jo en del småpill har man fått göra med en del program och lite vanegrejer man får banka in i skallen men inget som har varit värre än tidigare OS-byten.
Startmenyn kan behöva lite extra kärlek när det kommer till utförande och Windows egna musik/film program borde mördas men så har det alltid varit

Jag är väldigt nöjd och om jag skulle ge dig en anledning att ha Windows 10 så skulle det vara att använd Windows 10 för att det är minst lika bra som 7/8.1 och det blir bara bättre och bättre.
Passa på medans det är gratis.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaine_Uro:

Resultatet vid en felskrivning blir bara att inget dyker upp...

Gött, för i sjuan dök det alltid upp ett explorer fönster som sa att något i stil med no matches. Så props för förbättringen där!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shudnawz:

Men "Run" startar du väl i allsin dar med Win+R?

Skrivet av Kaine_Uro:

Eller ännu smidigare. Skriv kommandot direkt? Så här t.ex.

http://i.imgur.com/iZgD7Xy.png

Annars går det även bra att högerklicka på Windows startikon till vänster i taskbaren.

Visa signatur

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"

Permalänk
Medlem

långa versionen....

Jag blev tvungen att köpa mig en ny laptop för ett par år sen, det som erbjöds var då W8, gick att få tag på enstaka modeller med W7 som var väldigt ointressanta hårdvarumässigt.
Jag bet ihop och slog till på en Lenovo, med för mitt behov lämplig hårdvara, som kom med W8. Detta slutade med att jag nästan tappade rösten av att sitta o skrika åt skiten, jag ändrade allt som gick att ändra, jag lusläste forum och kämpade så gott det gick, jag installerade classic shell...
Det hela slutade med att efter en vecka så stoppade jag tillbaka min nya fina laptop (som jag pyntat nästan 8000.- för) i kartongen o la ner den i källaren.

När W10 lanserades så tänkte jag att det låter ju i alla fall bra det dom säger, de har lyssnat på kritiken, de har fixat tillbaka startmenyn, de har gjort dittan o de har gjort dattan, allt är guld o gröna skogar... Jag går ner i källaren o tar upp laptopen igen o ger det en chans.

Nu var det dags att sätta igång att skrika sig hes igen, flera dagar gick åt till att söka runt på nätet efter hur man plockade bort allt skit, stängde av alla konstiga funktioner.... sen skulle man börja ändra om i UI´t också... Det hela slutade med att den åkte tillbaka i kartongen o ner i källaren igen.

Denna laptop skulle från början täcka mitt behov av slösurf/spelande när jag hängde hos tjejen, men ju mer jag hängde hos henne ju mindre tid/lust att spela/slösurfa infann sig. När jag en tid senare flyttade ihop med henne så flyttade min riktiga dator givetvis med och behovet av denna laptop liksom försvann.

När använder jag den bara till att köra diagnosprogrammet till bilen när jag behöver läsa av felkoder eller släcka servicelampan. Därför brydde jag mig inte om att äckliga W10 låg kvar i den.
Men nu när jag av misstag tillät den att koppla upp sig mot nätet o drog igång nån uppdatering som återställde ALL JÄ*LA SKIT jag hade kämpat för att få bort tidigare så var det droppen.
Nu ska W7 in, jag skiter i hur många sömnlösa nätter det innebär innan jag lyckats hitta drivrutiner till allt. MS kan ta sitt nya JÄ*LA påhitt o köra upp i rö*en!!!

Jag har i alla fall bestämt mig en gång för alla nu. Jag lägger hellre energi på att "nergradera" saker till W7 som egentligen inte är tänkta att fungera med det, istället för att försöka ändra på W10 så att det känns acceptabelt att använda.
Snurrar W7 redan på nånting så är det inget att ens ägna 1 sekunds fundering, bara att skratta sig lycklig och fortsätta kämpa emot GWX.
Riktigt sorgligt att det gått så snett o så långt som det nu gjort, frågan är om MS någonsin lyckas återfå respekten och förtroendet de förlorat senaste 3-4 åren. Att tvångsmata sina användare med skit de inte vill ha är ju inte direkt nån direkt lysande teori.....

Visa signatur

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Permalänk
Medlem

Du kan ju alltid installera detta.

Spybot Anti-Beacon for Windows
https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/

Citat:

Spybot Anti-Beacon is a standalone tool which was designed to block and stop the various tracking (telemetry) issues present in Windows 10. It has since been modified to block similar tracking functionality in Windows 7, Windows 8 and Windows 8.1 operating systems.

Permalänk
Medlem

Vad gör ni i windows på er hemmadator som gör Windows 10 så jobbigt igentligen? Om ni nte spelar/surfar skaffa Linux isåfall.

Visa signatur

How do you know if a person playing Diablo on Hardcore? They will tell you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av r80x:

Jag är väldigt nöjd och om jag skulle ge dig en anledning att ha Windows 10 så skulle det vara att använd Windows 10 för att det är minst lika bra som 7/8.1 och det blir bara bättre och bättre.
Passa på medans det är gratis.

Nu vet jag inte om det är så, men det känns som att det är just för att det är gratis det är med så mycket skit