Åtkomst till lokal server på lokalt nätverk via publika IP

Permalänk
Medlem

Åtkomst till lokal server på lokalt nätverk via publika IP

Jag försöker komma åt min server på det lokala nätverket via min publika IP när jag är inloggad på det lokala nätverket men får inte till det.
Har registrerat en domän på duckdns, typ: minserver.duckdns.org. Har öppnat upp en port med port forward så jag kommer åt servern från internet utan problem.
Problemet uppstår när jag är inloggad på mitt lokala nätverk då kommer jag inte åt min server via den publika adressen, minserver.duckdns.org.
Jag fattar varför men inte om det går att komma runt det.
Att använda den interna ip adressen typ: 192.168.x.x är inte praktiskt eftersom adressen finns i en app och jag vill använda appen både hemma och utanför mitt nätverk.
Har en Asus gt-ax6000 router på något sätt borde man kunna konfigurera den så det fungerar även när jag är inloggad på mitt nätverk.
Någon som vet hur?

Permalänk
Medlem

Vad står det på "källa"/"source"?

Permalänk
Medlem

Utifrån vad jag kan utläsa från diverse olika forum, däribland Merlin FW-forumet, så är stödet för NAT loopback som funktionen heter mer eller mindre icke existerande på bland annat Asus GT-AX6000.

Rådet är i stället att använda dnsmasq för att sätta upp split brain DNS där du definierar att uppslaget av den externa adressen ska pekas in mot en enstaka IP-adress på insidan. Problemet med det upplägget är om du exempelvis har flera resurser på insidan som sitter på olika IP-adresser men på olika portar så fungerar förstås inte det upplägget.
https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin.ng/wiki/Custom-domain...

Hur som så kan jag ändå råda dig att installera AsusWRT-Merlin firmware i stället för Asus-original då du får tillgång till mer funktioner men med bibehållet utseende på webbgränssnittet.
https://www.asuswrt-merlin.net/
https://sourceforge.net/projects/asuswrt-merlin/files/GT-AX60...

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se

Permalänk
Medlem

Det enklaste och säkraste är ju att göra en VPN, typ Wireguard.https://www.asus.com/support/faq/1048280/

Permalänk
Medlem

Om du har Telia eller annan operatör med IPv6-address så kan du lägga till den adressen till din domän också. Då kommer du åt den på ditt lokala nätverk.