Uppdatera SSD firmware på laptop eller inte?

Permalänk
Medlem

Uppdatera SSD firmware på laptop eller inte?

Jag har denna laptop Gigabyte G5 KE. Jag har haft den i drygt 1 år. När jag kollar upp SSD diskens hälsa med Hard Disk Sentinel så visar den hälsan till 94%. Den visar också att det har skrivits drygt 13TB på den under dryga året jag använt den. Jag undrar om detta är normalt?

Kan man förbättra hälsan om man uppdaterar SSD diskens firmware? Jag har aldrig uppdaterat firmware på en NVMe disk och vet inte hur säkert eller osäkert det är? Jag har inte så mycket viktigt på datorn men jag vill helst inte behöva installera om Windows. Vinner jag något på att uppdatera firmware? NVMe diskens modell tror jag är GIGABYTE AG4512G-SI B10 om jag tolkat Hard Disk Sentinel informationen om modellen. Om det är klokt att uppdatera firmware till den, vilken verktyg ska man använda då? Kan man uppdatera den i Windows eller hur gör man nu för tiden? Som sagt det var länge sen jag uppdaterade firmware på en SSD.

Tacksam för all hjälp och råd jag får.

Permalänk
Medlem

Jag skulle inte bry mig - om SSD slits 6% på ett år så kommer livslängden vara 16 år och 8 månader, och du har säkert bytt din dator flertal gånger innan dess.

dock man man alltid spana efter vilka program som gör att det totalt skriver 33 GByte data till lagringen var dag om den är igång 365 dagar om året.