"Dumma" strömbrytare som folk inte använder av misstag?

Permalänk
Medlem

"Dumma" strömbrytare som folk inte använder av misstag?

Tjena,

Jag har Hue dimmerswitchar för mina lampor, men de vanliga "dumma" brytarna sitter också kvar på väggen. Jag vill fortfarande ha möjligheten att bryta strömmen helt till lamporna hyfsat enkelt, men vill undvika att gäster använder fel lampknapp. Har någon tips på vanliga "dumma" brytare med t.ex. lock eller annan mekanism som gör det svårare för en ovan att använda fel knapp?

Permalänk
Hedersmedlem

Det brukar vara ganska enkelt att göra om brytare till återfjädrande, du köper en liten fjäder på jula som passar ditt märke på brytare och sätter in bakom locket. då bryter den bara medan du håller ner knappen.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Hedersmedlem

Sätt strömbrytaren långt upp eller på något annat svårtillgängligt ställe så folk inte trycker på knappen av misstag?

Permalänk
Medlem

Finns mängder av brytare med lock för verkstadsmiljöer, utomhus, etc. Gemensamt har de att de sällan är särskilt sexiga, kanske inget man vill ha i vardagsrummet.

Har du Schneiders Exxact-serie (som är väldigt vanlig) finns det annars täckramar med lock du kan använda med befintliga prylar, exempel.

Rätt säker att jag sett till den äldre Trend-serien också. Dock är väl den utgången sedan länge, så lär vara begagnatmarknaden som gäller då.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!