Bedragare låtsades vara Lastpass VD med AI

Permalänk
Skrivet av Viceroy:

Men AI skulle ju vara så bra… guld och gröna skogar ni vet…

Typ alla nya uppfinningar och prylar går både använda till goda och onda saker, så har det varit sedan människan kom på hur man kunde använda pinnar som redskap.
Det finns lite olika brottsligheter, väldigt mycket kretsar kring pengar. Och kunde de bara göra det svårare att få pengar till "sitt konto" så försvårar de samtidigt för så otroligt mycket brottslighet av helt olika typer.

Anta däremot att det fanns en helt anonym kryptovaluta som var som var superlätt och införskatta och handla med. Ja, vad ska man med att göra säkrare för att skydda brott då, i princip alla brottstyper förenklar detta för.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Kommer inte kunna lita på någon i framtiden. Vanliga telefonsamtal kommer behöva verifieras med biometri.

I en majoritet utav användarfallen så behöver man icke gå så långt. Det räcker med motringning ifrån sparat telefonnummer på SIM-kortet. Och har man inte numret där så kan man leta upp numret via växelprogrammet i telefonen som en majoritet med telefonväxlar redan har idag.

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Måste nog ske några riktigt stora scams innan staten vaknar.

Skrivet av Aphex:

Hur vet du att din chef är din chef?

Tills AI lär sig boka fysiska möten på obekväma tider och hålla låda om absolut ingenting i två timmar, kommer det inte vara ett problem för mig.

Var jobbar du?? Jag vill också vara där 🙂

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av huxflux:

Det är möjligt att sätta upp en fake webcam idag. Med tanke på hur lönsamt det är med telefonbedrägerier komme scammers vilja utnyttja funktionen. Det är kanske det som skrämmer mig mest inom AI-utvecklingen.

Facebook är redan fylld med många AI-genererade bilder som får stor spridning snabbt för folk ser dom som trovärdiga.

Jag tror att det är väldigt troligt att detta kommer att bli ett stort problem i framtiden.

Det är bra att börja sätta upp handlingsplaner både inom företag och institutioner men även statligt i form av information för att skydda oss från att bli lurade.

Ja det va ju något företag i Hongkong om jag nu minns rätt där en blev grundlurad av just detta och skickade över en massa pengar. Det kommer ställas helt klart högre kunskapskrav på de som sitter på pengarna inom bolagen i framtiden. Läskigt.

Visa signatur

🎮 ASUS RTX 3080 STRIX • i7-13700K • Define 7 • ASUS B660-PLUS D4 ⌨ 64GB DDR4 3600MHZ 💿 4TB NVMe
🖥️ Acer Predator 43" CG437KP 120hz 🖥️ 2 x LG 43" 43UN700

📹 Mitt skrivbord 🎬 Mitt biorum