Är Firefox så bra som vi tror?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Ni som kör med firefox.. scanna med Ewido antispyware...

www.ewido.com

23 Objects, 60 traces

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av karelin
Så när det dyker upp en 0-day för FF så är det inte så farligt, men när det gör det för IE så är det en katastrof?

Nej, men risken att drabbas av något sattyg är betydligt större för en IE-användare. Mängden säkerhetsbrister som leder till faktiska attacker är mycket högre, vilket dels beror på att utdelningen och därmed intresset av att attackera IE är större, dels att microsoft inte tar sina säkerhetshål på lika stort allvar och därmed ger illvilliga 9ggr längre tid att utveckla och distribuera attacker innan användaren ens får en chans att skydda sig.

Dessutom visade statistiken MrRetardED presenterade att IEs hål inte bara var fler, utan också allvarligare till naturen.
[QUOTE]När ska ni FF-fanatiker komma in i matchen och inse att det handlar inte om antalet sårbarheter?[/QUOTE] Vad? det var ju du som tyckte att blott antalet buggar visade att FF var lika osäker som IE, medan vi andra försökte få dig att se de skillnader som fanns i buggarnas severitet och tillverkarens förmåga att åtgärda dem. Kom in i matchen själv och sluta kasta okvädningsord och sportfloskler på tvättat folk.[QUOTE]Visst, det är najs när något fixas på några timmar - men vilken vanlig användare tror du sitter varje dag framför sin dator och uppdaterar den?[/QUOTE]FireFox har automatiska uppdateringar och meddelar när det finns en ny version, så användaren behöver inte engagera sig ett skvatt för att hålla sig patchad.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Firefox har både färre och mindre allvarliga säkerhetsproblem, dessutom fixas de mycket snabbare än IE:s (och automatiskt!). Utöver det så utvecklas ju Firefox otroligt mycket, IE:s utveckling har stagnerat (fram till IE7 då) och ändå hittas det mängder av hål, ganska konstigt. När jag använde IE hände det mer än en gång för mig att jag bara gick in på en sida och blev infekterad direkt, det har aldrig hänt med Firefox.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Signatur raderad, max tre rader och max två färger. Se reglerna. - Vicotnik