Nya Macbook med kopieringsskydd

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the_swede
Hur länge har HDCP funnits nu ?

3 år ? nästan 4 ?

Det är väll inte direkt en nyhet att media med HDCP inte kan visas på skärmar utan...

Märkligt det där, folk vill ha DVI och HDMI men sen så fort dom får det så gnäller dom

När ska folk lära sig vad fan det är dom köper ?

Jaha?
HDCP är en efterkonstruktion och att någon efterfrågar DVI har inget med HDCP att göra. Kom ihåg att det tog ruskigt lång tid innan DVI-skärmar och grafikkort med DVI utgångar fick HDCP.

Och vad hade varigt bättre tycker du?
Att folk inte köpt enheter med HDCP och därför inte haft möjligheten att spela upp materialet alls?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_beast*
HDCP har funnits i fyra år redan. Vad får dig att tro att det kommer ett hack inom en månad?

HDCP var knäckt långt innan vi dödliga kunde köpa prylar som stödde det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElectroGeeza
[B]Det är ju knappast Apple som införde HDCP! Intel införde HDCP! Apple implementerade det bara i sina produkter. Skyll på Intel istället! Hade Apple fortfarande kört med IBM processorer så hade vi kanske sett HDCP på PC datorer före Mac datorer, på Mac datorer hade vi kanske helt sluppit se HDCP. Så skyll på Intel istället!

Eh. Klart som fan att man klagar på apple. Inte för att intel är bättre men blir apple bra för det? Lustigt resonemang.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StasIsLovE
Många har påstått att vista har kört med kopieringsskyddet i flera år, ingen har förnekat detta, villket får mig att tro att ingen här har faktiskt provat att titta på en kopierings skyddad film i vista med en skärm som inte stöds, eller så är det sant att vista har skyddet och man bara accepterar detta.

Ja det här citatet får väl stå för stora delar av den här tråden.

Det är en jäkla skillnad på att stödja HDCP och kräva det...

Filmbolagen släpper Blu-Ray / HD-DVD, dessa skyddas bland annat med HDCP. Vill du kunna spela köpta högupplösta filmer? Implementera HDCP.

Så enkelt är det. Att stödja HDCP är alltså något som ligger i konsumentens intresse.

Däremot, att kräva HDCP är något som ingen konsument gynnas av och det är grunden till otaliga kompatibilitetsproblem (för lagliga konsumenter).

Kan ni se skillnaden?

Nyheten är inte att apple implementerar HDCP i hårdvaran, nyheten nyheten är att Apple tvingar folk att ha HDCP när de spelar deras egna kopieringsskyddade filmer, anledningen till att ingen har klagat på windows här är för att Microsoft och mig veterligen ingen annan kräver att du har HDCP för material som du köper på nätet.

Skulle inte förvåna mig om apple är först med detta (rätta mig om jag har fel).

EDIT:
Folk verkar ha fått för sig att om man inte stödjer HDCP så kommer skyddet bara att försvinna och man kommer kunna spela det på vilken skärm som helst

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Ännu ytterligare ett argument emot att INTE köpa Apple!

Håller med till 100% mac blir bara mer och mer automatiskt och helt oanvändbart för de flesta som inte bara skriver dokument och surfar på youtube.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Eftersom det till större delen är som att föra en diskussion i en hönsgård när det kommer till Mac här så kan jag väl bara med en smått ironisk stämma säga:

Vad skönt att alla kommer med välgrundade och objektiva kommentarer

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på raggarträff i Mora

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd rensad*

Jag stängde av en medlem för att den skrev ett inlägg med en väldigt äcklig länk samt tog bort inlägget i fråga och ett inlägg som kommenterade det.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xwerty
Håller med till 100% mac blir bara mer och mer automatiskt och helt oanvändbart för de flesta som inte bara skriver dokument och surfar på youtube.

Word !

Personligen förstår jag inte varför folk köper dynga från Apple...

Visa signatur

* Lär dig använda SÖK funktionen först!
* Det heter verkar INTE värkar och rosa INTE råsa FFS.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xwerty
Håller med till 100% mac blir bara mer och mer automatiskt och helt oanvändbart för de flesta som inte bara skriver dokument och surfar på youtube.

Läs på lite. Mac OS X är unix, det går att göra bra mycket mer avancerade saker än i Windows. Apple erbjuder även helt överlägsna utvecklarverktyg. Hela Hollywood använder Mac, alla musikstudios, alla reklambyråer, alla tryckier. osv osv.

Apples videobutik finns inte ens i Sverige, det här är inget problem.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blomqvist
Du har varit medlem här länge nog för att veta att han har dyslexi.

För övrigt förstår jag inte HDCP-kalaset? Är det konstigt att man struntar i att köpa något, när det ändå inte går att se, eftersom skärmen inte "stödjer" det?
Jag skulle åtminstone inte köpa något jag inte kan använda. Och jag skulle verkligen inte köpa det för att sedan ladda hem det!

fast i det här fallet funkade det bra. ett vårdaskott kanske nått kan kallas som kommer av de bästa intentioner att skydda en patient medan en annan bortprioriteras tax.

ärligt talat tycker jag det är förbannat mycket onödigt gnäll om det här, ingen i stort sett som är så noga med bilden att man satsar på lagligt HD-material har en så apgammal skärm att det inte funkar. det är bara de vanliga smygpirathuggen för att på nått bisarrt vis tro sig försöka rädda sina egna freeloaderskin mot framtiden där det kanske ev kommer skydd som verkligen funkar hela ledet. särskillt som den här gruppen glatt köper ny hårdvara för kostnaden av en småbil varje år blir det bara än mer genomskinligt: "buh, jag ka inte få HD genom min S-videokabel.. vad är det för skit!?"

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Avstängd

Äh, drabbar endast dom laglydiga

Det kommer någon apparat som fixar biffen, don´t worry, be happy

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk
Medlem

Ännu en bra anledning till att inte använda itunes eller någon annan laglig variant för att hyra/ladda ner film eller musik.

Permalänk
Medlem

Ännu ett skäl till att inte köpa Aktier i Apple lololol

Visa signatur

Jag har en Dator, och den är snabb!

Permalänk

Ah, en till Apple-tråd, var nära att missa den här!

Jag tror jag roades mest av detta:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Det är nog inget som skadar Mac-användarna, jag menar. Dem har ju valt Mac som redan är en väldigt begränsad plattform, Så lite mer lås på skiten skadar nog inte.

Om Apple får agera posterboy för detta skydd av några sweclockers så visst, men det här är nog bara början. Filmindustrin måste börja slå tillbaka på något sätt, det här fungerar ju uppenbarligen till viss mån. Vänta bara tills det här kommer till spel, då sitter ni i klistret.

Visa signatur

PS5, ledsen folks :(

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Doctor Pepper
Happ, där rök mina tankar på att köpa Macbook

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rapidfool
Underbart, ännu en anledning till att skaffa apple! Eller inte...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Traktor_APA
Bra....... nu har jag pengar över som anors skulle ha farit till MAC möjligtvis...men inte nu mera :-/

Citat:

Ursprungligen inskrivet av distress
Nice, man köper en dator för 12 000 och får inte se på filmer man köpt lagligt i den, underbart! Det är ju nästan som om dom vill att man ska tanka filmerna, liksom, vad tjänar Apple egentligen på att skydda Hollywood?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Som att köpa en bil, dyrare än alla andra, sedan får man betala vägavgifter som alla andra slipper, därtill är många vägar avstängda.

Sicket båttennapp.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sparriskrigaren
Det var det dummaste jag har hört. Jag skulle aldrig i hela livet köpa en så handikappad och stympad produkt. Fy F_N vad upprörd jag blir!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ionesco
Snacka om att skjuta sig själv i foten. Vem kommer köpa mac nu?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Ännu ytterligare ett argument emot att INTE köpa Apple!

Alltså, tjena grappar. Börja läsa de andra inläggen till att börja med innan ni skriver egna, för om ni läst dem så skulle det förhoppningsvis (om man bortser från läs och skrivsvårigheter som denna tråd även kommit att handla om, vilket jag finner smått lustigt...) ha framgått att HDCP skyddet inte på något sätt är unikt för Mac.

Jag brukar inte bespotta det för det allra mesta helt lysande Sweclockers, men i dag är det dags. Jag anser att artikeln i mångt och mycket var vinklad och i kvällstidningsstil förfasades och rasades det mot Apples fruktansvärda tilltag; att de gått och skaffat sig HDCP skydd. Eller ja inte rent bokstavligt rasades det men likväl tycks mig intentionen varit att skapa en artikel som väcker irritation och avsky och vinklad så att den skadar Apple. Jag skiter i om någon vill åt Apple men jag avskyr dålig journalistik och utelämnande av fakta och vidare information vilket denna rubrik absolut behövt för att vara saklig. Speciellt nu med facit i hand, med tanke på responsen på artikeln d.v.s.

HDCP är alltså ett kopieringsskydd som implementeras lite varstans.
Har du köpt eller köper du dig en blue-ray eller HD-DVD spelare så kommer du att ha samma problem då vissa av dessa filmer även de har HDCP-skydd. Saknar då din skärm, projektor, TV, eller vad du nu än tänkas ha kopplat till spelaren, HDCP stöd så kommer du inte kunna spela filmen, möjligen kan det fungera över vanlig SCART eller S-Video, Composit, Component, dock således inte i HD (kunde fungerat över Component och kanske även fungerar via VGA, HDMI och DVI etc, men det kommer ändå att bli SD signal, ej HD).
Alltså är tillverkarna av dessa spelare lika stora bovar.

Ok, om ni som tänkt köpa en mac men ändrat er, kollar på PC alternativ så kommer ni möjligen att upptäcka att de flesta, om inte alla av dagens grafikkort även de har stöd för HDCP (vilket är bra på sitt sätt). Om ni därefter köper en PC och via iTunes laddar hem en film från apples sida (till er PC) med HDCP skydd, eller skaffar er en blue-ray läsare och en blue-ray film med HDCP skydd så kommer ni att upptäcka att alla skärmar och dylikt som saknar stöd för HDCP ej kommer att fungera med er PC. Dock kan ni över huvud taget spela upp filmen tack vare HDCP stödet på grafikkortet, sedan om man kan se något är en annan fråga.

Hur som helst, kontentan, HDCP är ett lika stort problem för PC, Mac och optiska HD format m.m.

Nyheten som sådan så vitt jag kan se är att apple börjat skydda filmer på iTunes med HDCP, iTunes som så vitt jag vet fungerar både till Mac och PC.

Hmm, uj vad jag skriver, säkert mycket som är helt fel också, blev bara så irriterad på alla snorungar och andra idioter som inte läser och sätter sig in i en problematik innan de börjar att rasa och oja sig.

A ja, ha det så gott och se upp för HDCP, det är satans verktyg...

Visa signatur

För länge sedan hade jag tydligen: Mac Book Pro 13" & Athlon 64 X2 4200+, Asus A8N32-SLI Deluxe, Corsair 3GB TwinX DDR 400, 2x Raid 0 Seagate Barracuda 160GB:s SATA, GeCube Radeon x1900xt , Nec ND-3500, Audigy2 Platinum, Cooler Master ATC-201 m.m.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
En stor del av OS X är open source. Hur stor del av Windows är open source?

Bara för att man kör pc kör man windows alltså?

Förstår din tanke gång om du har Mac och kör OSX =D

Visa signatur

Nyfikenhet = Kunskapens Fader
Repetition = Kunskapen Moder

Permalänk

apple.. nej tack..

Visa signatur

// Tobias

Permalänk
Medlem

Gerthoi bra svar.

Jag blir bara så sur på alla dessa jäkliga satans grejer som de hittar på.
Hela tiden ska vi begränsas mer och mer och kontrolleras.

Och det värsta i det hela är okunskapen bland folket som glatt köper modellerna och produkterna som står med stora bokstäver HDCP.

Om ni tror detta är nått nytt så har ni fel. detta har funnits i många år. Alltså HDCP

Visa signatur

Här för att försöka hjälpa med det jag kan ^_^

Permalänk
Medlem

Jag trodde inte ens att det fanns HDCP skyddade filmer att få tag på, är det blu-ray vi pratar om då?

Visa signatur

| Errare humanum est |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
ärligt talat tycker jag det är förbannat mycket onödigt gnäll om det här, ingen i stort sett som är så noga med bilden att man satsar på lagligt HD-material har en så apgammal skärm att det inte funkar. det är bara de vanliga smygpirathuggen för att på nått bisarrt vis tro sig försöka rädda sina egna freeloaderskin mot framtiden där det kanske ev kommer skydd som verkligen funkar hela ledet. särskillt som den här gruppen glatt köper ny hårdvara för kostnaden av en småbil varje år blir det bara än mer genomskinligt: "buh, jag ka inte få HD genom min S-videokabel.. vad är det för skit!?"

Har skärmar från 1999 som gör HD mer till rätta än de *gamer-skärmar* som köps här. Vidare så är inte VGA på något vis dött. Och sen apgammal?
Finns många skärmar som knappast kan kallas för apgammla som inte har HDCP. När jag köpte min nuvarande skärm (2006) så var det verkligen inte självklart med HDCP.

Visst köper man billiga prylar förstår jag om man byter vartannat år, men köper man en riktig skärm håller den i bra många datorgenerationer. Och inget så patetiskt som HDCP bör ha möjligheten att begränsa nyttan med något.

Jag är ledsen men din liknelse med HD i s-videokabel är löjlig...
Det som gör HDCP så illa har jusst med att apparater som klarar av HD rent tekniskt men som inte kan användas för att de inte stödjer HDCP. Det hade ju varigt en annan femma om alla apparater som kan göra HD någotsånär till rätta hade haft HDCP redan från början, då hade det varigt något helt annat.
Sen blir det inte bättre av att HDCP är ett fullständigt verklöst som kopieringsskydd.

"Anledningen till att du måste hålla dig till den urusla DVD-kvalitén är för att filmbolagen vill visa att de åtminstone försöker göra något, i detta fall genom att kräva verklösa kopieringsskydd." Den förklaringen gör nog inte många drabbade särskilt glada.

Såvitt jag vet säljs det även 30" datorskärmar utan HDCP än idag (jo, de som har 70% fler pixlar än full-hd). Och btw. hört talas om HDCP + kompatibilitetsproblem? ...

Permalänk

Ah, därför är man glad att man inte kör äpplet.
Och nej, jag vet om att Apple inte är ensam om detta men jag är fortfarande glad över att jag inte kör med deras datorer.
De är, sidan om Sony, den tillverkare som begränsar en mest till företagets egna produkter.

Visa signatur

Core i7 8700K | 32GB RAM | MSI GTX 1080 Twin Frozr | Asus Xonar Essence STX | Fractal Design Define R6 |

Permalänk
Medlem

Alltså...

Ingen kan väl vara förvånad att de implementerar HDCP eftersom man annars inte skulle kunna spela upp all media på en Mac i framtiden? På många här låter det som att de har ett val.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChristofferC
Alltså...

Ingen kan väl vara förvånad att de implementerar HDCP eftersom man annars inte skulle kunna spela upp all media på en Mac i framtiden? På många här låter det som att de har ett val.

Är det inte det som är det tragiska: du har inget val. Om någon part, och jag talar inte om Apple, kan bestämma vad alla övriga ska göra är marknaden sjuk och i obalans.

Permalänk

smart idee synn bara på att den faller på att när man köper en dator för att spela film på och vill koppla den till sin tv vill dom väll inte köpa en ny tv också...

samt att det lär max dröja ett par veckor efter release av dom skyddade modellerna som någon kines kommit på hur man ska hacka filerna för att stänga av det...

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JuCke
Bara för att man kör pc kör man windows alltså?

Förstår din tanke gång om du har Mac och kör OSX =D

Eftersom det enda problemet här gäller FairPlay DRMade filmer som kräver HDCP för att spelas upp på externa skärmar, så får vi väl anta att de som kör "PC" kör Windows i någon form, för jag tror knappast det finns en digital videoaffär till Linux, så ni har inte ens möjligheten att välja att köpa DRM-begränsade filmer.

Hur är detta ens ett problem för alla er som tänkte köpa Macbook? Det finns inga Hollywoodlångfilmer på svenska iTunes store, så problemet spelar ingen roll för er. Att Macbooken nu har fått HDCP är enbart bra, då det tyder på att Apple är en bit på väg att få Blu-raystöd.

Visa signatur

Medlem i signaturgruppen Appleanvändare för ett fritt SweClockers.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
"buh, jag ka inte få HD genom min S-videokabel.. vad är det för skit!?"

Jag säger snarare "Buh, jag kan inte få HD genom min DVI-kabel från mitt HDCP-kort". Min skärm klarar HD. Inte fullHD, men HD. Jag har en bärbar som har fullHD-upplösning. Ska jag se full HD på den med HDCP så är det bara att jag laddar hem första bästa release (pirat, alltså)

HDCP är ett ont som inte bör finnas. Det förstör mer än det gör nytta!
En betalande kund kanske inte kan se sin film. Och denne kund nu har stöd för HDCP har "han" betalat pengar för utveckling av det - men det ger honom inte ett skit. Filmen blir inte bättre, kvalitén blir inte bättre, inget blir bättre av det.

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Jag har aldrig haft problem med ord, förstå eller stava. Däremot har jag något som gör att jag råkar skriva meningarna baklänges, till och med ord. Man märker ju efter en, två meningar att man skrivit baklänges och man tänker ju på det för de mesta när man skriver för att undvika det. Dock så verkar det aldrig försvinna och jag råkar skriva baklänges rätt ofta. Kan det vara en form av dyslexi?

Fascinerande! Lite som min bror som skriver vissa bokstäver spegelvända ganska ofta utan att tänka på det... Men du vinner. Du skojar inte med oss?

Om jag ens försöker skriva baklänges utan att först skriva ner och titta mekaniskt på det (eller skriva från h till v från början)... då går det in så bra kan jag säga.

Läser om dyslexi på Wikipedia nu...

Visa signatur

Har bytt dator, orkar inte skriva in allt här just nu.

Permalänk

Ja, som sagt drabbar detta endast deras trogna konsumenter och de får uppleva kompatibilitetsproblem medan de som tankar ner materialet olagligt inte drabbas...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tri_State
Ah, därför är man glad att man inte kör äpplet.
Och nej, jag vet om att Apple inte är ensam om detta men jag är fortfarande glad över att jag inte kör med deras datorer.
De är, sidan om Sony, den tillverkare som begränsar en mest till företagets egna produkter.

Det ska dock sägas att om man då istället kör med deras produkter fullt ut fungerar allting klockrent tillsammans. Som de själva säger "It just works". Men Swecfolket är ju helt fel målgrupp för deras affärside. Men det folk inte verkar ta hänsyn till är att det finns en oerhört stor köpkraft som uppskattar smidigheten hos Apples produkter, det är ju inte som att deras försäljning minskar så något måste de ju göra rätt...

Du kan ju t.ex försöka instruera en dator novis person att konfiga en trådlösrouter genom webbläsaren... I OS X finns det en inbyggd guide för att ställa in din Airport, du kan i stortsett inte misslyckas med installationen. Men man får ju betala för deras "Allt i ett" lösning vilket givetvis inte faller alla smaken...

Permalänk

Tråkigt att läsa.. många personer sitter faktist i den sitsen att de upgraderar sak för sak när de går sönder/utslitna/förgamla. om man då tvingas köpa nya då inte mjukvaran tillåter de så kan man ju börja fundera om denna häxjakten går åt rätt håll.

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem

Brinn Apple, Brinn!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
Jag trodde inte ens att det fanns HDCP skyddade filmer att få tag på, är det blu-ray vi pratar om då?

nej, HDCP är inget som ligger på mjukvaran utan är en ren hårdvarukryptering som görs av DVD/Bluray/HDDVD/grafikkort/etc. det enda mediet kan innehålla är en flagga som säger HDCP på eller av. ingen Bluray eller HDDVD (skiva) vad jag vet har denna flagga idag, men hårdvaran kan ändå insistera på den. som i fallet med uppskalande DVD-spelare tex. (trots att DVD-skivor inga flaggor har för detta eller att formatet kräver det)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Har skärmar från 1999 som gör HD mer till rätta än de *gamer-skärmar* som köps här. Vidare så är inte VGA på något vis dött. Och sen apgammal?
Finns många skärmar som knappast kan kallas för apgammla som inte har HDCP. När jag köpte min nuvarande skärm (2006) så var det verkligen inte självklart med HDCP.

Visst köper man billiga prylar förstår jag om man byter vartannat år, men köper man en riktig skärm håller den i bra många datorgenerationer. Och inget så patetiskt som HDCP bör ha möjligheten att begränsa nyttan med något.

Jag är ledsen men din liknelse med HD i s-videokabel är löjlig...
Det som gör HDCP så illa har jusst med att apparater som klarar av HD rent tekniskt men som inte kan användas för att de inte stödjer HDCP. Det hade ju varigt en annan femma om alla apparater som kan göra HD någotsånär till rätta hade haft HDCP redan från början, då hade det varigt något helt annat.
Sen blir det inte bättre av att HDCP är ett fullständigt verklöst som kopieringsskydd.

"Anledningen till att du måste hålla dig till den urusla DVD-kvalitén är för att filmbolagen vill visa att de åtminstone försöker göra något, i detta fall genom att kräva verklösa kopieringsskydd." Den förklaringen gör nog inte många drabbade särskilt glada.

Såvitt jag vet säljs det även 30" datorskärmar utan HDCP än idag (jo, de som har 70% fler pixlar än full-hd). Och btw. hört talas om HDCP + kompatibilitetsproblem? ...

"gamerskärmar" eller nån annan typ av datorskärmar ser "man" inte Bluray på, och tom min apgamla "HDTV" har HDCP via DVI. och gör man av nån masochistisk anladning det kan man gott stå ut med nedskalningen till SD då det passar storleken för en skärm som mest rimligt ändå saknar HDCP.

jag tog den liknelsen just för att den är löjlig,* jag hävdar fortfarande att nästan ingen köper flygfotogen till sin Skoda bara för att det är sån kick i det. och VGA är dött i filmsammanhang, de ingår inte i standarden och kan inte krävas funka med Bluray/HDDVD. HDCP ingår däremot i standarden oavsett om man tycker det är mer av en konstruktion att inte S-video gjordes fram/bakåtkompatibel än att DVI utan HDCP är det.

att HDCP är verkningslöst (jag skulle mer säga poänglöst dock) däremot är ditt enda riktigt fungerande argument, håll dig till det. för att "kopiering" (avspelning) är nått som tillhör det förgångna är nått enbart filmbolagen inte verkar fattat, men som jag sa tidigare; om man kan garantera 100% säkra kopieringsskydd nu eller i framtiden så har HDCP och likartade tekniker en relevans som inte kan ifrågasättas annat än med "jag gillar det inte".*

30"+ datorskärmar kan jag acceptera som filmskärmar, (även om de inte är toklämpliga ens jämte en budget-HDTV oftast av olika orsaker) men i den mån folk har flera år gamla 30" datorskärmar de bara måste se på film med har de nog råd med en bra 70" för vardagsrummet bara för månadspengen. och köper man en idag för det ändamålet av nån konstig anledning får man helt enkelt se till att den har HDCP då.

*jag gillar inte att betala tågbiljett, jag känner mig lurad när ett företag tar betalt av mig för att åka på tåget jag redan betalt rälsen för, och sen så har dom dessutom satt dit skydd som springer omkring och stör mig både när jag betalar och när jag piratåker också. usla konduktörer, bort med dom!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av blomqvist
Jag säger snarare "Buh, jag kan inte få HD genom min DVI-kabel från mitt HDCP-kort". Min skärm klarar HD. Inte fullHD, men HD. Jag har en bärbar som har fullHD-upplösning. Ska jag se full HD på den med HDCP så är det bara att jag laddar hem första bästa release (pirat, alltså)

HDCP är ett ont som inte bör finnas. Det förstör mer än det gör nytta!
En betalande kund kanske inte kan se sin film. Och denne kund nu har stöd för HDCP har "han" betalat pengar för utveckling av det - men det ger honom inte ett skit. Filmen blir inte bättre, kvalitén blir inte bättre, inget blir bättre av det.

ja eller så kan du inhandla ett kort som har HDCP för den hisnande summan av 300kr.

läs ovan, tanken är att det inte ska vara ett alternativ att "tanka ner" saker utan att betala för sig. och ju mer du gör det ju mer lobbar du för att det i framtiden blir ännu mer obstruktiva och ev verkligt irriterande skydd på filmer för oss som betalar för dem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av p7389

Om jag ens försöker skriva baklänges utan att först skriva ner och titta mekaniskt på det (eller skriva från h till v från början)... då går det in så bra kan jag säga.

detta varierar såklart, men vissa dyslektiker läser lättare om boken är uppochned.

tanken bakom har jag för mig är att de som lider av det har en liten felkoppling i hjärnan som gör att de tar in information snabbare än den kan hanteras och när inhastigheten då sänks genom att krångla till läsningen kan hjärnan få orden i rätt ordning lättare. (lite av buffer overflow alltså)

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint