Inlägg

Inlägg som Felix har skrivit i forumet
Av Felix

Fun fact om AI och deep learning:
Ingen vet riktigt exakt hur och varför neuronnät funkar. Lite på samma sätt som man inte visste hur elektricitet funkade först, men man kunde utföra skoj experiment och trolleritrick.

Deep learning har en oerhörd potential, men dagens applikationer är knappast mer än kul partytricks

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix

Jag skulle säga att allting större än 24" mer eller mindre kräver högre upplösning än 1080p. Jag har en 27" 1440p-skärm och jag tycker att det är på gränsen till lite lågupplöst när man inte spelar för att man ser mellanrummen mellan pixlarna.

Sen klarar ju ett 980ti 1440p alldeles utmärkt rent prestandamässigt

Av Felix

Personligen tycker jag inte att smart-TV-funktioner är något som är värt att betala extra för, men det är nästan omöjligt att inte köpa en TV med dessa funktioner idag. Jag har nog aldrig använt 3D-funktionaliteten på min TV heller.

Här har du en lista på lite olika TV-apparater som en förståsigpåare gillar http://www.heronfidelity.com/blog/deal-alert.html

Av Felix

Jag letar också ratt, dock till PS4/PC och av vad jag läst så verkar Thrustmasters T300 RS vara grejen. Det som är lite synd med den är att pedalerna ska vara lite trista och att det inte medföljer någon växelspak om man gillar det, personligen föredrar jag att växla med paddlar...

Av Felix
Skrivet av dukati8:

Hej! Dags att skaffa nytt skrivbord, och en ide som slog mig såhär en timme innan det är dags att dra till ikea, var att man kanske kan ha datorn i en av Ikeas hurtsar:

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60192826/

Vid låg belastning kan man ju ha dörren stängd, för estetik. Vid spelande borde det ju bara vara att öppna dörren (på hurtsen), om det inte ändå förstör luftflödet alltför mycket?

Frågan är alltså om det kommer fungera att ha datorn i hurtsen, eller om det kommer bli på tok för dåligt luftflöde, även med öppen dörr.

Det rör sig om ett medelkraftigt gaming-rigg: Gtx 760 med eftermarknadskylare, amd 8350 med medelstor luftkylare (CM evo 212), en ssd och en WD red 4 TB. Alltihop sitter i ett ombyggt powermac g5 chassi, med nätagg i annan avdelning.

Datorn i sig har två 140mm fläktar som insug, och två 92mm som utblås.

Tacksam för all respons

Vi hade en kontorsdator som stod i idle i ett liknande skåp/hurts på jobbet och den kraschade på grund av överhettning på sommaren. Det blev i runda slängar 35 grader varmt i skåpet mot slutet av arbetsdagen, 8 timmar.

Du kommer behöva sätta in en eller flera fläktar för utsug baktill, annars kommer du inte klara av det.

Att bara öppna luckan kommer nog inte leda till dramatiskt bättre luftgenomströmning så länge du inte samtidigt ser har något som aktivt flyttar på luften från ena änden av skåpet till det andra.

Av Felix

Jag är så jävla frusen så jag har en riktigt varm dunjacka från Blauer som har några år på nacken nu. Märket rekommenderas, de säljer tydligen jackor till polisen i de kallare delstaterna i USAt och Kanada. De kör med "inbyggda" reflexer i jackan också. Sitter ett band runt handlederna som man kan dra andra hållet runt handleden och på så vis få reflexer där så att man inte är helsvart och osynlig i natten.

Av Felix
Skrivet av Piece of Cake:

Priset för trackpaden är ju löjeväckande. Säger jag som äger diverse appleprodukter inkl den gamla trackpaden.

Man är ju van vid överdrifter när det gäller Apple-produkters pris här i forumet så var tvungen att kolla... 1400!!!!! Jag kan för mitt liv inte förstå hur den kan kosta dubbelt så mycket som den förra, som redan den var rätt dyr.

Jag som ville ha en ny uppdaterad med lite längre batteritid och en som gärna inte går på AA... Inte blir det något sånt nu! Haha.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix
Skrivet av Dizzö:

wow.... Apple försöker snacka bort problemet när det är ren fakta....
Sjukt tråkigt att de beter sig på det sättet.

Men... Det är ju inte en "You're holding it wrong!" à la Jobs om iPhone 4 utan ett helt rimligt konstaterande att man inte belastar sin telefon till 100% under några längre stunder och att detta syntetiska test alltså inte är så värst relevant för slutkunder. Till skillnad från Jobs kommentar vilket faktiskt var ett problem under vanlig användning för kunder med halvkass täckning om man råkade hålla telefonen lite "fel".

Apple har alltid angett batteritid i förhållande till sånt som folk gör med sina telefoner, pratar i telefon, surfar, lyssnar på musik eller tittar på video. Ingen av dessa aktiviteter belastar telefonen nämnvärt och under dessa tester skiljer det inte så mycket, om man nu ska lita på Apples tester. Jag vill nog välja att invänta någon seriöst genomförd undersökning av tredje part.

Nissen som testade med det syntetiska testprogrammet fick ju fram en ~7% skillnad vid videospelning, vilket jag tycker är i överkant. Men det är ju bara för ett exemplar och kan knappast anses vara statistiskt signifikant.

Av Felix

Ascoolt. Men kanske viktigaste frågan: Vad tycker sambon? Haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix

Det här är fantastiskt ur säkerhetssynpunkt, men kan vara lite irriterande om man är power-user. Men med tanke på att de flesta inte ens vet att man bör uppdatera datorn så är det här helt klart positivt. Det gör datoranvändning säkrare för en större mängd människor än tidigare!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix
Skrivet av lowngcawt:

Förhoppningsvis så kan chippet klocka bättre med ett rejält PCB och möjlighet att öka på med ström

Men då måste det till med en riktigt bra kylare som jag förstod det av recensionen, eftersom korten började läcka mycket ström vid höga temperaturer... Hmm... Ska bli lite spännande att se vad som händer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix

Fast det Microsoft gör handlar ju inte om emulering? I alla fall som jag förstått det. De ska kompilera om källkoden mot den nya konsolen.

Att Sony säger nej är inte så förvånande eftersom de gick från big till little endian eller tvärt om när de gick från ps3 till ps4. Skulle inte förvåna mig om koden helt enkelt är för anpassad till den gamla arkitekturen för att kunna kompileras om och leverera rimlig prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felix
Skrivet av djnaden:

Fräsigt som fan, dock så blir det kallt som satan på vintern men men man kan inte ha allt

Har man krav på bra ventilation så har man...

http://static.giantbomb.com/uploads/original/1/17015/1781810-por...

Av Felix

När jag bodde hemma och mitt sovrum var på 6-7 kvadrat så blev det varmt i rummet om jag hade dörren stängd och datorn igång...

Men det är inte så konstigt om datorn drar 800 W i full load och den står i ett litet rum. I min lägenhet nu märks det inte på temperaturen om datorn är igång eller inte.

Skrivet av djnaden:

@Ollwee: Äsch, gör som mig och slå ut väggen och ersätt den med en 20000mm fläkt så blir det kallt

Schysst med 20 meters-fläkt

Av Felix

Personligen tycker jag att en rimlig bestraffning för lillebror är indragen månadspeng tills summan han gjort av med uppnåtts och under under den tiden inte heller tillåta spel via konsol, dator och liknande. Jag skulle gå med på att korta ner tiden mot att pojken utförde (fler) hushållssysslor. Användande av dator och teknik för att snacka med polare ska inte begränsas, bara spelande, även om det sker tillsammans med kompisar. Såklart så sker det här efter ett snack med grabben där man förklarar varför och hur han gjort fel.

Det är viktigt att straffet är kopplat till gärningen och att det är proportionerligt mot "brottet".

Men jag är ju inte ungens förälder.

I övrigt så bör det ju finnas ganska goda möjligheter att få tillbaka pengarna i någon form.

Av Felix

En temperaturdiff på 10 grader är inte alls mycket under idle. Att en kärna ligger lite högre är inte ovanligt. Det kan bero på hur du monterat vattenblocket, hur hårt du skruvat det och hur mycket kylpasta du använt och hur jämt fördelad kylpastan är. Det kan också bero på exakt hur den lilla metallkåpan som täcker själva processorn, som jag glömt namnet på, är fäst, hur mycket värmeledande material som använts och exakt hur det är fördelat.

Hoppen i temperatur kan bero på termometern i processorn. De är inte alltid superprecisa. Men mer troligt är att belastningen varierar något.

Av Felix
Skrivet av Lain3n:

Tjena,
Vi har nyligen flyttat till ny bostad, ett hus nästan 4km bort från vårt gamla radhus. I vårt gamla hus hade vi 30 mbit/s. Det finns hyfsat mycket villor här i ett stort område men vi fick reda på att maxhastigheten på internet är 8 mbit/s. Sen vet jag inte om källan till den informationen är 100% rätt men vi har frågat 2-3 grannar och de har inte snabbare än 8 mbit/s.

Jag förstår att det är en specifik fundering, ni vet inte vart jag bor eller vad omständigheterna här är MEN jag undrar bara lite generellt i Sverige.. Vad innebär detta? Kan man göra någonting åt det? Är det möjligt att byta operatör/liknande? Kostnader? Vem betalar? Jag förstår inte att det bor/har bott folk här omkring på 2000-talet länge utan bättre internet än 8mbit/s?

Jag hoppas bara att få lite bättre koll på situationen. // Lainen

Som någon sa så är nog bästa alternativet att dra fiber.
Går man ihop hela gatan eller ett helt område blir det inte vansinniga kostnader i alla fall. Undersök saken!

Av Felix
Skrivet av RHWarrior:

Varför inte implementera DX12 även på Windows 7 och 8?

Ge mig en BRA teknisk anledning.

Det är ju rätt uppenbart att Microsoft inte vill göra Windows 7 till nya XP och det är det som är anledningen. Sen om det är en "teknisk" anledning eller inte beror ju lite på hur man tolkar det.

Av Felix

Man tar sig ju för pannan när man ser hur många av er tänker. Det är klart att förstaklassare inte ska lära sig C eller Java. Det handlar såklart om någon form av digitalt läromedel. Det finns massvis av skoj spelliknande applikationer till iOS som lär ut grundkoncepten i programmering till unga barn.

Vi har Daisy the Dinosaur som lär ut baskunskaper som sekvenser (av instruktioner), loopar och objekt.
https://itunes.apple.com/us/app/daisy-the-dinosaur/id49051427...

Sen har vi Hopscotch som något mer avancerat där man kan bygga små spel och animationer.
https://itunes.apple.com/us/app/hopscotch-hd/id617098629?mt=8...

I Cargo Bot ger man instruktioner till en robot som flyttar lådor
https://itunes.apple.com/us/app/cargo-bot/id519690804?mt=8&ig...

Tynker. Ytterligare ett pusselspel där man även kan bygga spel
https://itunes.apple.com/us/app/tynker-learn-programming-visu...

Det var bara fyra exempel som jag hittade efter en snabb googling.

Det är sånt man gör när man vill lära ut programmering till småkids! Och det är superbra! För då blir programmering så avdramatiserat. Man lär barn att tänka på rätt sätt för att lösa problem med en serie sekventiella instruktioner och det är vad programmering är.

Att som i min första programmeringskurs på gymnasiet få höra att ett Java-program ska se ut såhär för att det bara är så är inte ett superbra sätt att börja

public class Klassnamn { public static void main(String [] args) { // Skriv ditt program här } }

Allt det gör är att lära studenterna att programmera på fel sätt. Det är mycket bättre att lära sig de grundläggande koncepten så tidigt som möjligt för att sen gå över till mer avancerade "spel" ju äldre man blir tills man kan läsa lite bättre och då få programmera i en IDE som föreslår och fyller i skräp åt en men har dokumentationen på svenska så att de enkelt kan förstå vad som är skillnaden mellan prepend och append på en lista till exempel.

Av Felix

Det kommer ju behöva vara någon sorts gångjärnskonstruktion precis som på de gamla hederliga flip-phonsen. För jag har svårt att se att de ska kunna böja batteriet eller något annat i telefonen för den delen heller... och då har jag rätt svårt att se poängen med en vikbar telefon... Sen kommer man ju behöva att nästan vecka skärmen för att få den ordentligt vikt...

Jaja, kör på Samsung! Är väl kul om det finns..