Inlägg

Inlägg som Typhonos har skrivit i forumet
Av Typhonos

Annullerar från månadsskiftet för jag tycker HBO tappat mycket av det de initialt utmärkte sig med. Få nya filmer (de som kommer är medelmåttiga at best) och de har börjat följa trenden med att producera eget material i dussintals utan att bibehålla kvaliteten från tidigare produkter. Allt detta tillsammans med prishöjningar gör att jag blir måttligt intresserad

Av Typhonos

Brukar Amazon släppa alla avsnitt på en gång? Då kan det bli en månad och hårdnöta

Av Typhonos

Så tråkigt detta, kör visserligen DisplayPort men det ska inte krävas att man väljer komponenter med absolut precision för att få en god upplevelse med Linux.

Av Typhonos

Tror många som spelar TOTK på pc gör det för att slippa horribla framedrops och kunna köra högre upplösning jämfört med den egna switchen

Av Typhonos

Varför är det ett problem att spelet tar lång tid? Det ger ju mer valuta för pengarna och längre njutning. Tycker man bara spelet är kul när man klarar det så kanske man ska se sig om efter andra spel?

Just Zelda botw/totk kan man ju klara lätt under 10 timmar eftersom de är väldigt fria ( man kan gå direkt till slutbossen direkt), likaså Fallout och övriga spel med kort main story. Sen att det kanske inte lika kul och man missar en del av utforskandet men det är ju upp till var och en vad man vill göra i spelen. Jag vill gärna ha mer ut av varje spel och tycker det finns för många dussin-spel som saknar återspelbarhet.

Av Typhonos

Vet inte om det sagts men gjutskägg och mouldlines är valfritt att ta bort. Ta inte bort om det dödar motivationen, vill du ta bort delarna så räcker de mest synliga.
Jag har kommit på att diamantfilar funkar bra även på mjuk plats som pvc om man doppar filen i vatten. Då slits figuren mindre och det blir mindre rester som fastnar på figurerna.

Av Typhonos

Man behöver sällan välja mellan sval och tyst dator men däremot behöver man ofta välja tyst och sval dator eller en högpresterande dator.

Av Typhonos
Skrivet av Den Vanliga:

Har Windows 11
E-post via Outlook
Använder Outlook-konto och Gmail-konto.
Moderkort: Asus Rog Strix B650E-F gaming wifi.

Epost och internet fungerar vanligtvis felfritt.
Men var 5e gång slutar nätverksuppkopplingen fungera.
Testar återställa "nätverkskortet" via felsökaren. Hjälper inte.
När detta händer går det inte att stänga av datorn via skärmens OFF-knapp. Eller starta om -knapp.
Måste stänga av via strömbrytaren på fronten.
När jag sedan startar igen fungerar allt som det ska.

Önskar tips om vad jag kan göra för att slippa detta oönskade fenomen som händer ibland.

Trådlöst eller kabel? Varit med om liknande när jag hade ett trådlöst nätverkskort från realtek, den dök ständigt. Har du inte testat med kabel så gör det och se om det blir bättre. Finns det nya drivrutiner kan du ju testa dem och funkar inte det så har du ju valet att köpa ett nytt nätverkskort.

Av Typhonos

Tycker mer teoretiska programmeringskurser som t.ex. operativsystemprogrammering och imperativ programmering funkar bättre på svenska, åtminstone föreläsningar. Däremot är det svårt att hitta bra kurslitteratur på Svenska.

Av Typhonos

Hade aldrig lyckats med detta om det gällde nyare spel

Av Typhonos
Nytt bud: 600 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Typhonos
Skrivet av muSashi:

Problemet är 250w gränsen på motorn.

Startar de inte med en förare som väger 100 kg eller orkar de inte föra fram samma person i 20 km/h?

Av Typhonos

Är jobbet inte givande längre kanske du ska fundera på att skola om dig? Jag gjorde det i din ålder (tog tjänstledigt) och förutom att jag kanske förlorade ekonomiskt på det så har jag lärt mig massor, framförallt om mig själv.

Sen kan man ju skaffa en kreativ hobby man verkligen brinner för som man kan som mål i livet, vissa tränar hårt, andra brygger öl, vissa målar Warhammer osv. För mig är en rik fritid viktigare än att ha ett självuppfyllande jobb men man bör heller inte vantrivas på jobbet.

Av Typhonos

Gillar du programmering är innovativ programmering på LiU ett säkert kort, det är mindre matte men också lite mindre kurser i hårdvarunära programmering.

Även systemvetenskap kan bli en del programmering om man kan välja systemutvecklingsinriktningen:
https://studieinfo.liu.se/program/F7KSY
Fördelen med systemvetenskap är mindre kurser parallellt (kan vara en nackdel om du gillar mycket att göra) och mer kurser på svenska. Nackdelen är att du inte kan läsa de mest tekniska programmeringskurserna (AI, OS-programmering, inbyggda system mm)

Av Typhonos

Ingen info om effektivitet? Vid så höga effektuttag känns relevant att det inte blir massor värme pga omvandlingsförlust

Av Typhonos

Den disken kommer inga gummikuddar dämpa.

Vet ej om man får länka till andra forum men sök på elastic cord dampening hdd så kan du se olika sätt att gå tillväga. Har du inte elastisk snodd så finns det i mataffären mm.

Använd inte gummiband, de torkar ut och då faller disken.

Av Typhonos

Vad har du för chassi? Finns inte mycket gummikuddar och liknande kan göra åt 7200 och 10000 diskar , på sin höjd kan de dämpa en relativt tyst 5400 HDD likt WD red.

Har du 5.25 tums platser går det dock montera diskar med högre varvtal i resårband men det är ganska omständigt.
Kan vara värt att fundera på nya diskar om de låter mycket.

Av Typhonos

Måste verkligen lägga band på mig nu, frugan tröttnar på alla mina enhetsdatorer ....

Av Typhonos

Kan det vara så att du behöver ta tag i studiedisciplin och studieteknik först? Du har ju flera år kvar och tror det kommer bli kämpigt om du inte tar tag i att få goda vanor i början.
Vet att det finns massor av material angående detta online.

Känner du att ekonomi inte är något för dig så är det klart du kan byta men du bör ha rimliga förväntningar för du kan ju stöta på kurser inom datavetenskap som inte heller är jättelätta om du inte har bra studievana. Tror mer på studievana än ren talang i slutänden

Av Typhonos

Kan vara bra att känna till att 64 bitars WidewineCDM inte fungerar med Disney+ och Netflix och att man behöver göra lite småpill för att få dessa streaming tjänster att fungera.

Citat:

The 64-bit version of Chromium, installed by default, has no version of the WidevineCDM library and therefore, it is not possible to play streaming media such as Netflix or Disney+.