Inlägg

Inlägg som Phiphler har skrivit i forumet
Av Phiphler
Av Phiphler

Wup

Av Phiphler

Konsolkrig

Av Phiphler

Obsolet lagringsteknologi är cyberpunk fast i andra riktningen

Av Phiphler

Kan man inte använda detta internt för att koppla in ett sekundärt grafikkort i en M.2 kontakt? Moderkort i mindre storleksklass har sällan flera PCI-E.

Av Phiphler
Skrivet av ZamSha:

Jag slutade ta Musk seriöst efter att snubben kallade den där dykaren pedofil för att han sågade Musks ubåts-idé för att rädda ungdomarna från den där grottan i Thailand. Fascinerande att så många ser upp till honom likt kultmedlemmar.

Alla människor som köper Tesla-bil eller SpaceX-internet är inte sektmedlemmar, de är med största sannolikhet en försvinnande liten minoritet.

Musk säger mycket med fåniga saker som han förtjänar ovett tillbaka för, men det är objektivt sant att han bidragit till mänsklighetens teknologiska utveckling inom flera skilda fält, vilket är sällsynt och värdefullt.

Själv tror jag att icke-invasiv BCI definitivt vinner detta teknologiska race, men det finns säkert en hel del lärdomar att hämta genom användning av invasiv teknik, vilket möjliggör framtida icke-invasiv utformning.

Av Phiphler

Finns ju fina laserbaserade projektorer nu, med 2000+ Ansi lumen. Samsung freestyle har fått dåliga betyg av projektor-folk.

Av Phiphler

Helt värdelös, bad den förklara egenskaper för ett antal kemiska ämnen jag känner till väl, den gjorde omfattande misstag. Skulle nästan säga att den är direkt farlig, tänk bara att någon använder den som svampguide eller liknande.

Av Phiphler

Verkligheten går åt motsatt håll, även kompakta speldatorer som Steam deck är x64. Apple kan pressa prestanda ur sitt kisel genom tight integration av hårdvara och mjukvara, men det är inget magiskt med deras chip i övrigt.

Av Phiphler

Emulation löser alla problem.

Av Phiphler

Kul quiz, mycket mindre viktigt vetande.

Av Phiphler

Gillar min, har inte spelat med gyro tidigare men klarar nu av lättare FPS som inte har aim assist (typ Left 4 Dead). den har så mycket input att man sällan skanar tangentbordet i spel. Den är stor men ligger väldigt väl i händerna, helt annan typ av produkt än handhelds typ PsVita eller Ayn Odin, eller för den delen telefon. Tänk på den mer dom en kompakt gaming laptop, så förstår man användningsområde.

Av Phiphler

Bra quiz. Själv jade jag mest kontakt med 8-bitars eran via skolan och bibliotek på 90 talet dom hade kvar dessa maskiner, främst Apple II.

Av Phiphler

Anmäler mig härmed!

Av Phiphler

Göra egen läsk är bäst, har dock inte lyckats med Cola pga alla konstiga kryddor dom behövs för den smaken. Behövs bara några citrusfrukter, socker, vatten och en knivsudd citronsyra.

Av Phiphler
Skrivet av Slashgibber:

Man har nyligen lyckats utvinna mer energi än man förbrukat med fusion, det kommer definitivt att hända, dock kanske inte till 2030. Största hindret för forskningen hittills har varit brist på pengar.

Nej det stämmer inte alls, inget fusionsexperiment är ens i närheten break even. Finns tyvärr en tendens inom fältat att slira med sanningen och bara redovisa Qplasma istället Qtotal, alltså låtsas om att elektriciteten dom behövs för magneterna är gratis och inte behöver räknas med.

Av Phiphler
Skrivet av glemmy:

Wow ok, björnmarknad i 10 år, eller tolkar jag dig fel?
Längsta björnmarknaden i historien har varit ca 2 år.

Är det guld som gäller för dig eller något annat?

Kanske var otydlig, men det är inflationen som kommer hålla på i 10 år innan det är ett löst problem. Knappast ovanlig tanke att en valuta kan befinna sig i nedåtgående trend i 10 år, USD gjorde detta både på 70-talet och under W Bush + första åren under Obama.
Är ganska tungt investerad i råvaror, olja, metaller (industri och ädel) etc. Har missat senaste årens uppgång i teknikaktier men nu har strategin gått bra sista tiden. Inflation och produktivitetsproblemen är ju inte knutna till kriget i Ukraina, även om det naturligtvis förvärrar.

Av Phiphler
Skrivet av glemmy:

Vad säger er kaffesump om marknaden framöver?

Jag tror att det blir en kortvarig dipp så jag fyllde på i förra veckan, utöver månadssparandet.

Det kommer bli en typisk björnmarknad med nedåtgående trend, samt enstaka dagar med stark uppgång. Världens centralbanker kommer slåss halvhjärtat mot inflationen, som blir ett ihållande problem i ca 10 år.

Av Phiphler

Den har fått väldigt bra kritik, både bra skärm, ergonomi och prestanda. Slog till och beställde en lila transparent, ska användas för mobil retro och för streaming i hemmet. Hoppas gyro aim är bra nog för mindre utmanande FPS!

Av Phiphler

Värdet av att framställa med elektrolys vätgas, med kärnkraft eller vindkraft är för att sälja det till industri där den är råvara, istället för att som idag omvandla metangas till vätgas (och släppa ut koldioxiden dom bildas när man gör detta). Krävs något betydligt bättre än elektrolys för att vätgas ska tävla med fossila energikällor, till exempel en framtida reaktor som kör jod-svavel cykeln.