Inlägg

Inlägg som csholmq har skrivit i forumet
Av csholmq
Skrivet av Slaskfe:

Som jag sa innan. Räkna 1024

3Gbit / 8 * 1024 = 384MiB/s

Fast nu skrev han faktiskt 3 Gb/s = 375 MB/s vilket är helt korrekt. Det du precis lärt dig och syftar till är att MiB till skillnad från MB är en dekad-multipel av basen 2, eller multipel av 1024 om man så vill. Så 1 MiB = 2^20 B = 1024^2 B till skillnad från 1 MB = 10^6 B = 1000^2 B.

3 Gb = 3*10^9 b <=> 3*10^9 / 8 B = 375000000 B. Om vi vill representera detta i MiB dividerar vi således antal bytes med 2^20, eller 1024^2, vilket ger oss 358.6 MiB.

Läs mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix

OnT: Om du endast har stöd för SATA II tjänar du ingenting på att skaffa dig en disk med SATA III. Det är lite som att köpa en Porsche och endast köra på landsväg.

Av csholmq

1) HFS+ defragmenterar automatiskt varje gång en fil är flyttad. Så i regel behöver du inte defragmentera en hårddisk som kör HFS+ som filsystem. Det finns till och med chans att du försämrar prestanda genom att defragmentera en disk med mycket små och spridda filer.

"If all the above are satisfied, the file is relocated (de-fragmented) - on-the-fly." - Mac OS X File Systems

2) En SSD har, som du säger, inget egentligt behov av defragmentering. Till största delen pga att söktiden ligger <1 ms i snitt. Så i fallet SSD behöver du inte tänka på någonting.

Av csholmq

Doodle: easy scheduling brukar vi köra när man vill veta vilka som kan på olika tider.

Av csholmq

Mm, det såg vi iom den här tråden

Av csholmq

System Preferences -> Startup Disk -> Klicka på partition du vill starta ifrån.

Av csholmq

Jag har läst massa där, men inte ställt frågan. Bra idé.

Av csholmq

Lite drygt av Moog Nordic att inte alls svara. Verkar vara riktad enbart mot industri och stor-bulk. Några andra tips på ställen som jag släpringar som snurrar lite snabbare?

Av csholmq

Låter också väldigt bra! Frågan är vad det heter på svenska eftersom jag letar efter svenska återförsäljare.

Av csholmq

Tack för den Tornado! Jag hittade Penlink men de hade bara upp till 1000 rpm. Jag undrar vilken hastighet jag bör köpa för egentligen. Får ju inte vara för dyrt.

Av csholmq

Precis. Måste ju finnas någon slags industristandard. Skulle underlätta om jag bara visste vad jag söker efter. Ett namn eller liknande.

Av csholmq

Typ. Tillbaks till frågan nu vore jättesnällt

Av csholmq

Det kommer bli en s.k led sphere. Lägger upp bilder när det är klart. Men det bygger lite på att jag får hjälp här

Av csholmq

Du har helt rätt i konstruktionen. Och det är säkerligen så de färdiggjorda fungerar. Detta är dock något som ska snurra i några tusen varv i minuten så det måste fungera en stund. Det är därför jag vill köpa något industri-aktigt. Tack för den fina paintbilden iaf

Av csholmq

Var hittar jag Rotating Connectors?

Jag ämnar att bygga en rigg där jag behöver överföra elektricitet över en roterande axel. Som jag har förstått kan man använda s.k Rotating Contactors. Men jag har inte hittat en svensk återförsäljare och inte heller ett svenskt namn på dessa kontakter. Någon som vet vad jag söker?

Jag bifogar en bild så att ni förstår bättre.

http://image.bayimg.com/manicaacd.jpg

De röda bitarna är dc-motorer som behöver ström trots att alla tre axlar roterar.

Av csholmq

Har du ett inbyggt eller externt grafikkort? Låter som glapp.

Av csholmq

Har du tänkt på att om du tar bort filer på en extern disk måste du tömma papperskorgen innan du matar ut disken igen. SD-kort räknas som extern disk.

Av csholmq

Kommandot säger att den ansluter till 192.168.0.100 på port 57, lokalt port 117 på din dator. Kan antingen vara att du behöver öppna lite passiv-portar på servern eller att din lokala brandvägg hindrar din klient.

Av csholmq

Skaffa dig en idé om vad du vill göra så är det både enklare och roligare att ge tips.

Av csholmq

Vad säger support? Har du prövat att ha datorn direkt in i modemet?

Av csholmq
Skrivet av maniak:

DP stödjer också ljud.

Där hade du rätt. Det var bara jag som kört mini Displayport på min MBP där endast video stödjs. De nya ska tydligen stödja detta.