Inlägg

Inlägg som csholmq har skrivit i forumet
Av csholmq

Äntligen fått ordning på mitt CG3100. Stängt av NAT och trådlöst helt och kör allt genom routern. CG3100 är alltså ett rent modem.

Fick 4 avbrott förra veckan där modemet hade loggats ut av okänd anledning. Teknikerna sa (efter fjärde samtalet) att de haft problem med någon bugg i CG3100. Nu sen november hade de uppgraderat samtligas modem men att några fortfarande felade (min t ex). Efter mina samtal gjorde de en manuell uppgradering och det verkar ha löst problemet.

Problemet låg i att modemet loggade ut och då tappade Comhem bort dess mac-adress ur sitt system. Du fick med andra ord inget giltigt ip.

Av csholmq

Blev en ganska dramatisk skillnad mot min vanliga dns.

http://zapher.com/images/dns_test.png

Av csholmq

Kopimi

Av csholmq

Ser inte speciellt bytta ut Dessutom skulle jag nog byta de där skivorna. Lite väl skrovliga.

Av csholmq

Försökte leta upp ett alternativ till *BSD. Gick dock bet. Lika bra kanske, kom på att jag inte var så pepp på att reboota servern

Av csholmq

Är det en tillfällig port (spel som kräver det osv) så kanske port triggering är något att titta på. Kolla upp om din router klarar av det.

Av csholmq

TP - speciellt skärmad TP - klarar ganska starka strömmar innan det blir märkbara störningar. Själva designen hos en TP-kabel gör att nästan alla störningar tas bort i själva designen av kabeln. Så länge man går längs eller vinkelrätt mot sina strömkablar och inte överstiger vanlig hushållsel i styrka så brukar det inte bli några problem.

Sen ska man alltid försöka hålla sig långt under 100m i en sträcka.

Av csholmq

printf("Hello World!");

Av csholmq

Den var ju väldigt designad men det kan fylla sitt syfte. Har även jag en väldigt photoshop-byggd sida som helt vilar på designen.

Tacky eller inte så var den otroligt slö. Misstänker att det är den rörliga bakrunden som gör det.

Av csholmq

Hur blir det med "Avsikt att ladda ner". Om jag begår ett brott utan att veta om att det är emot lagen så är jag tillika skyldig. Hur blir det om man gör något som inte är ett brott men min avsikt är ett brott, är jag tillika skyldig då?

Men teoretiskt kan man ju ha en nyckel K1 lagrad på annan plats. Och en en stor mängd E (K1 ^ D) lagrade. Problemet är ju att K1 måste vara >= största filmfilen D för att effektivt skriva över

Av csholmq

Förmodlingen skrev han det i Assembler. Om du inte riktigt har koll på programmering så är du långt ifrån ett färdigt program.

Av csholmq

Sällan man behöver mer än 10 upp? Inte som privatperson i vart fall..

Av csholmq

Vilket operativsystem?

Av csholmq

Stiligt stiligt. Tråkigt att det bara är för Win dock. Kanske blir lite intresserad av att skriva något liknande för Mac nu iofs Kan bara C och Java, så det blir lite bök.

Av csholmq

Jag använder screen. Det gör att jag kan ha en mängd sessioner med flera fönster i. Då detachar man bara sessionen när man loggar ut så kan man åretuppta den sen. Så programmen stängs inte ner.

Av csholmq

Finns en modul som följer med som visar de 10 senaste nyheterna. Kolla bland de installerade.

Av csholmq

Relativt stabilt med tanke på att det rör på sig

Beror helt på vilken sträcka tåget åker. Vissa sträckor är skit, så ibland går det långsamt men som tur är så brukar det snabbt återupptas så fort tåget kommer inom räckvidd för en ny station.

Av csholmq

Bra initiativ. Dock så behöver layouten röjas upp lite. Inget fel i att skippa allt "lull-lull", det är snarare väldigt snyggt med en minimalistisk sida. Tyvärr är det snarare svårt att läsa texterna på den här.

Förstasidan har för lite padding mellan de olika delarna imo. Det gör det svårt att särskilja styckena och få en snabb överblick på de olika sektionerna.

Sidan om att skydda sin e-post har lite för bred utspridning och för mycket radavstånd. De horisontella skiljelinjerna delar upp texten i olika delar snarare än att markera för de olika deltagarna.

Allmänt tror jag din sida skulle må bra av lite smalare bredd och kanske någon mjuk bakrund för att markera outlines. Försök att inte stycka upp texten i så många stycken utan att hålla ihop dem lite, det är lättare för ögat att överblicka. Sen kan vissa grafik-instruktioner klämmas ihop lite och kanske färgläggas lite mer, men det är en fråga som kan vänta.

Jag hoppas du är mottaglig för lite konstruktiv kritik och gör det bästa av det.

Av csholmq

Du har en iframe som öppnar ovan nämna länk. Inte så tjäckt då den är flaggad med ca 900 javascript-exploits.

Av csholmq

"This website appears to contain malware"

Har du lagt in något mysko script eller nåt?

http://google.com/safebrowsing/diagnostic?tpl=safari&site=www...