Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
33

Student skapar passiv kylare för Raspberry Pi med stöd för expansionskort

Raspberry Pi 4 är bättre än föregångarna på många punkter, men utvecklar mer värme. För att råda bot på detta utan att offra expansionsplatserna har en användare tagit saken i egna händer.

45

AMD-moderkort får ny mikrokod med över 100 förbättringar i november

Enligt MSI kommer AMD släppa en ny mikrokodsuppdatering inom kort, som ska komma med över 100 förbättringar och nya funktioner för moderkortstillverkarnas BIOS.

48

Epic Games Store uppdateras med krympta patchar och spårning av speltid

Epic Games Store utökar stadigt butikens utbud och funktioner. Nu kräver patchar mindre utrymme, samtidigt som speltid spåras och spelbiblioteket får en listvy. Dessutom avslöjas framtida nyheter.

34

Kina inleder produktion av första inhemska DRAM-kretsarna

För att minska beroendet av utländska aktörer och stärka den inhemska inustrin för avancerade halvledare inleder kinesiska Changxi Memory Technology tillverkning av egna minneskretsar.

17

Nvidia Geforce GTX 1650 Ti kan lanseras 22 oktober – kontrar Radeon RX 5600-serien

Instegsmodellen Geforce GTX 1650 Ti sägs enligt kinesiska källor lanseras den 22 oktober. Då modellen ska konkurrera med Radeon RX 5600-serien kan det även antyda om när den lanseras.

9

Total War Saga: Troy avtäcks – mänskliga minotaurer och ekonomi utan pengar

Total War Saga: Troy tar spelserien till sin tidigaste epok någonsin – bronsåldern och Illiadens Grekland. Slåss för ära och rättvisa i stora bataljer, som Akilles eller Trojas prins Hector.

264

Fransk domstol: Steam-spel ska kunna säljas vidare – Valve överklagar

Paris högsta domstol slår fast att Valve bryter mot EU-lag på ett antal punkter vad det gäller digital speldistribution. Beslutet överklagas, men kan bli omvälvande för den europeiska marknaden.

15

Asrock släpper Radeon RX 5700 XT Taichi X fabriksöverklockat till 2 040 MHz

Asrock fortsätter satsa på grafikkortsmarknaden, och släpper nu serien Taichi X. Bland paradnumren märks en väl tilltagen kylare, sex videoutgångar samt hög fabriksöverklockning.

9

Google Stadia får stöd för moddar och speldemon

I en intervju avslöjar produktchefen för Google Stadia att tjänsten kommer få stöd för både moddar och speldemon, samt att företaget överväger egna tangentbord och möss som kopplas in via Wifi.

16

Asrock Radeon RX 5700 XT Taichi hittar ut på bild – påkostad kylare och extra Displayport

Allt fler tredjepartskort hittar ut för AMD:s senaste grafikfamilj Navi. Tillverkaren Asrock vill inte vara sämre, och nu hittar bilder på den påkostade Taichi-serien ut på webben.

20

Homeworld 3 utannonserat – veteraner från gamla spelen leder arbetet

Med veteraner från tidigare spel bakom rodret och en vision om ett moderniserat Homeworld avtäcker nu Gearbox spelseriens framtid – Homeworld 3.

38

Android byter namnschema – döps inte efter godis och fikabröd

I och med Android version 10 byter operativsystemet namnschema. Orsakerna är flera, bland annat svårigheterna med att hitta efterrätter på X och Q, samt anpassning efter en global publik.

12

Lian Li släpper kompakta PC-TU150 med infällbart handtag för LAN-partyn

Den som snabbt och smidigt vill kunna ta sig till LAN-partyt kan kika på PC-TU150 från Lian Li. Chassit erbjuder såväl en sober design i metall och glas som ett infällbart handtag.

33

Lisa Su: "Crossfire är inte en betydelsefull prioritet för AMD"

Efter år av dalande stöd bekräftar nu AMD:s VD Lisa Su att stödet för parkoppling av grafikkort inte är en prioritet för företaget. Ansvaret läggs istället på utvecklare och DirectX 12/Vulkan.

47

Sony öppnar upp för breddad spelarbas – kan lansera Playstation-spel till PC

Shawn Layden som är chef över Sonys speldivision avslöjar i en intervju att Playstation-spel kan komma att släppas på andra plattformar. Detta i ett försök att bredda spelarbasen.

30

G2A skjuter ned pengakrav från utvecklare – företaget fanns inte när nycklarna såldes

Vissa utvecklare kan komma att få pengar tillbaka ifrån G2A om det fastslås att illegala nycklar sålts på plattformen. Unknown Worlds-utvecklaren blir dock utan då nycklarna såldes innan G2A fanns.

58

Populäraste World of Warcraft Classic-servrarna kan ha över 10 000 spelare i kö

PVP-servrar som Herod och Shazzrah kan ha över 10 000 spelare i kö vid lanseringen av World of Warcraft Classic. Blizzard rekommenderar spelare att byta till alternativa servrar.

49

Qualcomm döms att betala 2,5 miljarder kronor för konkurrensbrott i EU

Rättsapparaten i EU går varm, där miljardböter på miljardböter delas ut till företag. Senast ut är Qualcomm, som döms för att ha sålt 3G-kretsar till förlust för att slå ut konkurrenter.

46

Google: "Stadia Pro är inte spelvärldens Netflix – mer likt Playstation Plus"

Google förtydligar vad som ingår och inte ingår i prenumerationstjänsten Stadia Pro. Det blir inget stort spelbibliotek i stil med Netflix, utan istället ges omkring ett spel ut varje månad.

96

AMD: "Ursprungspriserna på Radeon 5700-serien var en fälla för Nvidia"

I en intervju avslöjar Radeon-chefen Scott Herkelman att AMD satte påhittade priser på Radeon RX 5700-serien innan lanseringen för att lura Nvidia att sätta för höga priser.